joi, 11 aprilie 2019

UMF Târgu-Mureș a ajuns ultima universitate de profil, loc de adunat pe toți cei care nu au chef de carte la admitere?! Doar din biologie, că sunt prea proști sau prea leneși?!


UMF Târgu-Mureș a ajuns ultima universitate de profil, loc de adunat pe toți cei care nu au chef de carte la admitere?! Doar din biologie, că sunt prea proști sau prea leneși?!
UMF Târgu-Mureș e locul în care la medicină, farmacie și stomatologie se intră cu bacul, care nu contează nici măcar 50 la sută, ci poate și 90 la sută, cu condiția să iei un 10, să zicem, la bac și 1 la scris, cu media generală obligatoriu pentru 5. Aflăm, acum, una și mai mizerabilă, se dă examen, vorba vine, testul grilă, doar dintr-o materie, în timp ce toate universitățile normale dau examen din două materii! 
Pentru cei care vor să trimită ceva la DNA Târgu-Mureș, e vorba de măririle de preț peste noapte, de la 4500 la 8000 de lei și de la 8500 lei la 5000 de dolari sau de mizeria cu mărirea prețului doar la străini, anul trecut, de la 8000 la 9000 de lei per an universitar, doar la medici și stomatologi! Datorită mitei din sănătate date de hoții PSD, care fac să valoreze ceva o diplomă de medic care permite angajarea cu minimum 10.000 de lei net a medicului în spitalul de stat! De e nu au mărit la farmaciști? Pentru că nu îți poți deschide, ca ceilalți, ceva propriu, pe motiv de mafie rețele farmacii.


 https://ardealnews.ro/2019/04/11/scandal-la-medicina-zeci-de-profesori-audiati-peste-o-suta-de-studenti-protesteaza/
 În opinia sa, interesul mare care există la secţia română se datorează acelei decizii anterioare a senatului, conform căreia
dintre cele 14 universităţi de medicină din România, cea de la Târgu Mureş este singura la care admiterea se dă numai din
biologie. La celelalte universităţi se mai dă un examen la o altă materie. Astfel că UMFŞT atrage din toată ţara acei tineri care îşi doresc un examen de admitere mai uşor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.