vineri, 26 iulie 2019

Hoție de un milion de euro la Primăria Târgu-Mureș, Curtea de conturi i-a prins iar cu golăneli pe slugoii inculpaților și pe întreținuții înapoiați și pe carnet de partid!

Hoție de un milion de euro la Primăria Târgu-Mureș, Curtea de conturi i-a prins iar cu golăneli pe slugoii inculpaților și pe întreținuții înapoiați și pe carnet de partid!
Măcar nu au mai plătit escrocului Siletina din banii Transport local amenda pentru escrocheria cartel taxi, vreo 180.000 de euro. Și au mai mâncat și ca porcii, ilegal, întreținuții bufonilor! Plus transport ilegal pe firma care se dovedește, probabil, a escrocului cu cartel taxi, nu?! Și încă nu au ajuns la pensionari și excursii afară și nici la trepăduși care folosesc mașina de serviciu în concediu!
MSNEWS.ro joint:
AUDIT FINANCIAR. Obișnuitul control anual (în termeni tehnici, audit finciar) al Camerei de Conturi Mureș a stabilit anul trecut că în 2017 (anul de verificare a documentelor unităților administrativ-teritoriale din județ), municipiul Târgu Mureș (a cărui administrație este controlată de primarul Dorin Florea) s-a clasat, fără nicio surpriză, pe un binemeritat loc 1, detașat, la capitolul “Prejudicii constatate”.



Suma prejudiciilor constatate de Camera de Conturi la municipalitatea Târgu Mureș reprezintă 36% din totalul prejudiciilor comise în 2017 de  UAT-urile din întreg județul. Adică mai mult de o treime.



Prejudiciile (pagubele, daunele – în acest caz, financiare) constatate de Camera de Conturi în activitatea municipalității din reședința de județ (impropriu numită de locotenenții lui Florea “Primăria Târgu Mureș”, care, de fapt, e denumirea clădirii administrative) sunt de peste 4 milioane de lei (exact: 4.040.000 de lei) – cea mai mare parte a prejudiciilor, 4.033.000 de lei, fiind create de activitatea proprie a municipalității, restul fiind create de două licee din oraș (Șicai și Eminescu).



Pentru comparație, prejudiciul stabilit în 2016 la nivelul municipalității controlate de primarul Dorin Florea a fost de doar 813.000 de lei. La un an după această prestigioasă realizare, bugetul local a fost prejudiciat, conform Camerei de Conturi Mureș, cu o sumă de cinci ori mai mare. Pentru că, se știe, trecerea timpului te obligă la progres. Deci, s-a progresat semnificativ. În prejudicierea bugetului local.



Cluburile sportive și mâncarea de protocol



Nu stăruim asupra abaterilor din contabilitate, nici asupra plății pentru bunuri nelivrate, lucrări neexecutate sau servicii neprestate în cantitatea facturată și nici măcar asupra cheltuieli de personal nelegale – cauzate prin acordarea unor sporuri salariale ilegale sau peste cuantumul legal (bonus: știați că a fi bugetar presupune și pericolul iminent de a primi sporuri de dispozitiv, de supliment al postului, pentru condiții vătămătoare, pentru atribuții în domeniul urbanismului, de confidențialitate, de fidelitate, de ecran (!?), pentru control financiar preventiv, de membru în echipele de proiecte finanțate din fonduri comunitare?). Să ne concentrăm, așadar, pe cheltuielile pe care Camera de Conturi Mureș le-a declarat ilegale.



Municipalitatea controlată de Dorin Florea a efectuat “cheltuieli nelegale în sumă de 29.000 de lei, prin achitarea unor servicii de transport ocazional de persoane pentru cluburi sportive și organizaţii nonprofit care, au efectuat deplasări fără legătură cu obiectul și activitatea unităţii administrativ teritoriale”.



De asemenea, a făcut plăţi nejustificate în sumă de 48.000 de lei, cu titlul de „cotă de participare a Municipiului Tg. Mureș la asociere” acordată asociației sportive, „ca urmare a acceptării și aprobării unor deconturi în care au fost incluse sume privind cheltuieli efectuate pentru alte destinații decât cele prevăzute în contractele de asociere încheiate” – cazare pentru jucătoare, taxa de licență sportivă, decontarea de două ori a suplimentului de hrană, a suplimentelor de efort, d-astea, clasice.



În plus, în 2017 s-a plătit nejustificat, prin “plăți nelegale din bugetul local”, mese servite de 150 de persoane cu ocazia revelionului. Scorul distracției: 32.000 de lei. Apoi, tot nelegal s-au plătit cu 38.000 de lei mese de protcol/dineu, acestea depășind normativele maxime prevăzute de lege (știți, Consiliul Local Târgu Mureș a aprobat executivului pragul maxim pentru mâncarea de protocol, dar n-a fost suficient nici așa, pentru că obrazul subțire cu banii cetățenilor se ține, nu-i așa?).



Rețineți, însă, că în ultimul an controlat de Camera de Conturi Mureș (2017), administrația controlată de Florea a cauzat un prejudiciu descoperit/dovedit de peste 4 milioane de lei bugetului orașului prin cheltuieli nelegale. Doar atât am intenționat să vă comunic, ceea ce iată, surprinzându-mă, că am făcut-o.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.