sâmbătă, 19 ianuarie 2019

Atenție, OPC Mureș, la ochelarii făcuți de un fel de …comis-voiajori


Atenție, OPC Mureș, la ochelarii făcuți de un fel de …comis-voiajori
Remember, OPC Mureș:
Mecanismul e mereu la fel: un nene sau o tanti  dau consultații gratuite pentru cei care nu își permit să meargă la un cabinet adevărat (sic!). De obicei în campania electorală a PSD sau PNL și prin primării. Voi, pensionarii sau ăia care credeți în gratuități și reduceri, sunteți măsurați ocular de un fel de comis-voiajor care se plimbă prin țară, aveți încredere în ins și îi plătiți avans și așteptați să binevoiască să vă trimită ochelarii și să îi plătiți alți 50 la sută. Campania ălora se face cu complicitatea celor de la asociații de pensionari și se desfășoară după sistemul spam, reclamă aruncată în cutia voastră poștală. De obicei, firma nu are legătură cu obiectul de activitate confecționare ochelari sau consultații medicale, fiind firmă de transport auto sau de afaceri imobiliare, așa cum am descoperit de câteva ori pe acest blog.
Foarte posibil ca și campania pe care o menționez aici să fie din tagma respectivă, așadar, OPC Mureș, e legal sau nu? Pe fluturașul cu inepția culorile steagului României puse de-a-ndoaselea (roșu-galben-albastru!) nu e o firmă pe care să o găsiți înregistrată la o căutare pe internet, scrie doar un Unik Optik care nu înseamnă nimic, nu e vreun J de înregistrare, vreun telefon de contact, în afară de telefoane mobile: 0721382962, 0761260296.
Art.3: (1) Activitățile de comercializare, de distribuție și de prestări de servicii în domeniul dispozitivelor medicale se desfășoară cu respectarea prevederilor prezentei legi și a normelor metodologice aplicabile, aprobate prin ordin al ministrului sănătății. Practică judiciară (1)

(2) Activitățile prevăzute la alin. (1) sunt supuse controlului prin avizare. Excepție de la această cerință fac activitățile care se realizează de către însuși producătorul dispozitivelor medicale ce fac obiectul acestor activități. Practică judiciară (4)

(3) Avizul prevăzut la alin. (2) se emite de Ministerul Sănătății, cu respectarea normelor metodologice aplicabile, în baza evaluării competenței și a capabilității persoanelor fizice sau juridice, după caz, de a realiza activitățile pentru care solicită avizul. Practică judiciară (2)
Art. 4. - Practică judiciară (2)

(1) Dispozitivele medicale se comercializează, se distribuie, se instalează și se întrețin, pentru a fi utilizate în conformitate cu scopul propus, numai de către persoanele fizice sau juridice pentru care s-a emis avizul prevăzut la art. 3 alin. (2). Practică judiciară (1)

(2) Persoanele fizice și juridice care realizează activitățile prevăzute la art. 3 alin. (1) și care modifică parametrii funcționali ori configurația dispozitivelor medicale sunt considerate producători și sunt obligate ca, anterior punerii în funcțiune și utilizării dispozitivelor medicale asupra cărora au intervenit, să supună aceste dispozitive medicale evaluării conformității, potrivit cerințelor conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 190/2003, ale Hotărârii Guvernului nr. 798/2003 sau ale Hotărârii Guvernului nr. 344/2004, după caz. Practică judiciară (1)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.