miercuri, 2 ianuarie 2019

Msnews, foarte buni, la afacerile inculpaților români pe telefonia instituției. 200.000 de euro pe an, cam cât un patinoar pe Remo și intermediarii români loco sau pe gagiul Andrei Pușcaș și balonașul lui de acoperit mizeria neolimpică


Msnews, foarte buni, la afacerile inculpaților români pe telefonia instituției. 200.000 de euro pe an, cam cât un patinoar pe Remo și intermediarii români loco sau pe gagiul Andrei Pușcaș și balonașul lui de acoperit mizeria neolimpică
Atenție și la avocățeii instituției, care îl apără pe Florea și în privat. Pont gratis, săpați la dosarul procesului din Harghita. Sigur e pro-bono, după ce ai primit bani prin instituție, pentru prostiile și dedicațiile făcute de inculpații români sau care se dau români verzi. Sau nu?! SRI, ați ascultat și telefoanele astea în procesul bani ilegal pentru ASA-ul nesimțitului? Probele sunt la dosar, inculpații nu au reușit scoaterea lor nici cu procurorii ex-comuniști, semn că e groasă rău!
msnews.ro zicere:

MONITORIZARE. Alo, cât plătește lunar familia dumneavoastră firmei de telefonie care vă furnizează servicii de telefonie, internet și transmitere programe tv? 150-200 de lei? – cam asta e media pentru două abonamente de telefonie mobilă, un abonament de telefonie fixă, internet și televiziune prin cablu.



V-ați întrebat vreo dată cât plătește lunar o primărie de municipiu firmelor de telefonie? Cât 100 de familii? Cât 200 de familii? Cât 300 de familii? Mai mult? Estimările nu-s bune, pentru că stârnesc îndoieli, așa că msnews vă oferă răspunsul exact în această scriere.



Studiu de caz: Primăria Târgu Mureș



Sigur, o primărie de municipiu are mai multe sedii, mai mulți angajați cărora le plătește această facilitate, mai multe televizoare (chiar, v-ați întrebat de ce sunt atât de multe televizoare în instituțiile publice, în contextul în care oamenii ăia se presupune că muncesc funcționărește și n-ar trebui să aibă timp să se uite la știri, seriale etc.?), dar chiar și așa: cât din bugetul public al unui municipiu este transferat lunar în bugetele private ale operatorilor de telefonie mobilă pentru acest serviciu și cele de internet și transmitere tv?



Serviciul Monitoring al msnews a făcut un studiu de caz. Subiectul studiului: suma totală plătită către operatorii de telefonie într-o singură lună de primăria municipiului reședință al județului Mureș. Luna aleasă: noiembrie 2018 (plăți aferente lunii octombrie).



Contracte cu… trei operatori



Primăria Târgu Mureș are abonamente nu cu unul, nu cu doi, ci cu trei operatori de telefonie: Telekom, RCS&RDS și Vodafone. Cea mai mare sumă o încasează Telekom, urmat la mică distanță financiară de RCSRDS și la o mai mare distanță de Vodafone (cu amendamentul că o relativ mică parte din plățile către Telekom sunt dirijate tot către Vodafone, sub formă de abonament telefonie mobilă).



În luna noiembrie, Primăria Târgu Mureș a plătit (pentru servicii aferente lunii octombrie) către Telekom mai multe facturi. Plățile au fost efectuate în zilele de 6, 8, 9, 12, 15, 16, 23, 26, 27 și 29 noiembrie 2018 și au vizat abonamente la serviciile voce și voce fixă, extraopțiuni, internet și date mobile, rate și reparații la echipament. Toate aceste zeci de facturi au însumat 29.146,62 lei. În plus, firmei Telekom i s-au mai livrat încă 918,24 lei, sub forma plății chiriei în contul spațiului din Piața Victoriei nr. 17.



Tot zeci de plăți au fost efectuate în luna noiembrie și către operatorul RCS&RDS (facturi plătite în 2, 6, 9, 12, 15, 23, 26, 27 și 29 noiembrie 2018), pentru servicii de convorbiri, cablu tv și internet, totalul fiind de 27.132,77 lei. În noiembrie 2018, Primăria Târgu Mureș a făcut și plăți către operatorul Vodafone (facturi plătite în 9, 12, 23, 26 și 29 noiembrie 2018), suma totală virată în contul acestei firme fiind de 16.384,50 lei.



Suma exactă: cât 363 de familii



În total, în luna noiembrie, Primăria Târgu Mureș a plătit către cei trei operatori de telefonie, pentru serviciile aferente lunii octombrie, suma de 72.663,89 lei (echivalentul a 15.600 de euro).



Suma este similară cu costurile lunare ale acelorași servicii pentru 363 de familii, sau pentru un număr de familii care populează 20 de blocuri cu câte patru etaje. Păstrând media, anual, Primăria Târgu Mureș plătește celor trei firme de telefonie cu care are contracte suma de 187.200 de euro.



Alo, s-a auzit bine? Loud and clear?



Cătălin VISCHI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.