joi, 10 ianuarie 2019

Excursie în Germania pe banii târgumureșenilor. Tot ultimii angajați români sunt premiați?!

Excursie în Germania pe banii târgumureșenilor. Tot ultimii angajați români sunt premiați?!
Chestiile cu duhoare etnică, ca acum doi ani? În care ultimii angajați români ai găștii Lobonț au fost premiați cu excursie, în timp ce o maghiară, și ea proaspătă, a fost lăsată acasă!
Ce au făcut rudele și ultimii angajați acum doi ani în excursia etnică? Excursia etnică e undeva pe blog, recompensă pentru angajații de prin aprilie, cărați în excursie la nici 8 luni de la angajare. Mai puțin femeia angajată atunci, semn că nu e din gașcă sau e... maghiară.

Din nou, excursie în Germania pe banii târgumureșenilor pentru șef și cei 2-3 angajați fără vechime rezonabilă?!


Din nou, excursie în Germania pe banii târgumureșenilor pentru șef și cei 2-3 angajați fără vechime rezonabilă?!
Pentru că sunt banii noștri și angajații  și rudele penalilor din primărie și pentru că rudele cară în excursie oameni care nu au avut nici 7-8 luni experiență la locul de muncă. Ultimul venit, primul recompensat, mai puțin femeia! P.S. Ăștia au ratat DOMOTEX-ul!

Ardealnews zicere:
Radem si glumim, dar toate astea se intampla pe banii nostri…
In octombrie 2017 a mers Csegzi Sandor, din partea primariei Tirgu Mures, sa viziteze o scoala profesionala din Germania, in ideea de a reveni si a pune pe picioare maretul proiect al primarului-inculpat Dorin Florea, cu care isi tot ocupa timpul de vreo 20 de ani incoace, de unde, bineinteles ca s-a intors fara niciun rezultat, doar cu cateva pliante. Acolo, ce sa vezi, oamenii de acolo habar n-aveau ca vine omu’ de la Tirgu Mures, asa ca erau plecati. Vezi aici.
La schi, la shopping sau pentru achizitie de masini?!
Acum, vine si randul nepotului primarului, Horatiu Lobont, sa-si adune cativa tovarasi si un sofer, sa faca ei o excursie, tot in Germania si tot cu bani de la bugetul orasului, ca doar ce au anuntat cu mandrie ca targumuresenii sunt „campioni” la plata taxelor, deci fonduri sunt suficiente.
Si daca prin absurd am putea inchide ochii la modul in care administreaza nepotu’ Directia Scoli din primaria Tirgu Mures – avem scoli care functioneaza in cladiri aflate in paragina si inchiriate pe sute de mii de euro, laboratoare „dotate” la nivelul anilor 80, gradinite inundate etc -, trecem si peste pliantele cu care s-ar alege primaria dupa aceasta delegatie, dar nu putem sa nu ne intrebam daca oare nu este vorba de o „vacanta baieteasca” la schi, la shopping sau la achizitie de masini, pentru uz personal bineinteles. Cert este ca orasul nu se va alege cu siguranta cu absolut nimic nici din aceasta deplasare.
„Primăria Municipiului Tîrgu Mureș va participa la Târgul Internațional de Educație și Training din Hanovra, ”Didacta 2018”.  (…) Membrii delegației vor fi următoarele persoane: 4 reprezentanți din cadrul serviciului Direcția Școli și 1 conducător auto. Natura deplasării în cazul de faţă se înscrie în categoria I de deplasare, cu un coeficient de 100%. (…) Total cheltuieli membrii delegaţiei 5225 EUR și 250 de LEI, conform cursului valutar BNR la data efectuării schimbului.”


MSNEWS.RO zicere:
EXCURSIE ÎN GERMANIA. Trei angajați ai Direcției Școli din Primăria Târgu Mureș, un consilier local și un șofer vor fi trimiși în Germania, cu 5.200 de euro în buzunare, să stabilească în șapte zile și șase nopți “relații de colaborare cu cele mai mari instituții de învățământ din Europa”.Cam ăsta-i rezumatul acestei scrieri, din nefericire reale, adică nu-i așa, un soi de pamflet, ci consemnează un proiect al primarului Dorin Florea, proiect care, cel mai probabil, se va concretiza la prima reunire a forului deliberativ al urbei (argument: pentru că edilul controlează majoritatea din Consiliul Local).… cu cele mai mari…Fapta va fi pusă în practică în perioada 18-24 februarie 2019, fiind dispusă de primarul Dorin Florea. Edilul a decretat deja (deși încă nu are girul Consiliului Local, dar asta este doar chestiune de timp) că “Primăria Municipiului Tîrgu Mureș va participa la Târgul Internațional de Educație și Training din Köln, Didacta 2019”.Scopul delegației, din care Florea a stabilit deja că vor face parte “trei reprezentanți din cadrul serviciului Direcția Școli, un reprezentant al Consiliului Local și un conducător auto”, este „stabilirea de relaţii de colaborare cu cele mai mari instituţii de învăţământ din Europa”.Pe lângă dezideratul suprem impus de edil, delegația care merge în excursie pe bani publici la Köln (Germania) mai are fixate niște obiective. Cel mai probabil au dat greșit copy-paste de undeva, altfel e dificil să explici cum celor patru + șoferul li se poate fixa, în Köln!, următoarele scopuri: “dezvoltarea învăţământului tehnic, tehnologic şi profesional, adaptarea acestuia la noile condiţii socio-economice”. Nu-i perfect?Pentru realizarea excursiei, cei cinci vor primi, conform legii, diurna de 35 de euro/zi și, firesc, li se va plăti cazarea, transportul (cu mașina) și asigurările de sănătate, suma totală necesară îndeplinirii proiectului avansat de primar fiind de 5.225 euro + 200 de lei. Cam asta-i povestea. Ș-am încălecat pe-o șa. Călătorie plăcută și, ’orba aia, când le-o fi mai rău, așa să le fie!Cătălin VISCHI


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu