vineri, 4 ianuarie 2019

Cât de incapabil trebuie să fie fii ca să pici 5 examene orale la instituția pe care o conduci acum, la dorința partidului cu condamnați și pușcăriași români ?!

Cât de incapabil trebuie să fie fii ca să pici 5 examene orale la instituția pe care o conduci acum, la dorința partidului cu condamnați și pușcăriași români ?!

Ființa de care facem vorbire trebuie să îmi răspundă la niște întrebări la care prostovanii sinistrului de la Economic nu  sunt în stare! Sigur, gagica e miezul, o recomandă vocea și talentul!




Proaspăta șefă a ANAF, craioveanca Mihaela Triculescu, a picat de cinci ori în trei ani examenul oral pentru ocuparea unor funcții de inspector la Antifraudă. S-a întâmplat în perioada 2014-2016.

Mihaela Triculescu și-a început cariera la firma de salubritate a comunei Cârcea din județul Dolj. Era contabilă. De acolo, a ajuns director adjunct la Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților a județului Dolj. Apoi, și-a deschis un cabinet individual de insolvență. Fără nici o legătură cu Fiscul, ministrul Finanțelor a propus ca această să ocupe funcția de șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.
„Desemnarea doamnei Mihaela Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilită după evaluarea mai multor propuneri făcute de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici. Doamna Mihaela Triculescu este economist cu o vastă experiență", se menționează într-un comunicat de presă al Guvernului.

Două examene pierdute la oral

Primul examen a fost susținut în martie 2014. Atunci, Mihaela Triculescu a râvnit la funcția de inspector principal în cadrul Direcției de Combatere a Fraudelor, din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală. La proba scrisă, a luat 50 de puncte din 100, dar a fost admisă. Însă a avut ghinion: oralul a fost mai greu, iar examinatorii au respins-o.

Nu s-a dat bătută. Câteva luni mai târziu, în octombrie, și-a depus dosarul pentru un post de inspector antifraudă la Serviciul de control antifraudă din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Târgu Jiu. La fel ca la primul examen, a fost admisă cu 72,5 puncte la scris, dar și de această dată oralul i-a dat bătăi de cap. Nu a reușit să treacă examenul vorbit, așa că a fost respinsă din nou.

2015, an cu ghinion

Câteva luni mai târziu, în mai 2015, Mihaela Triculescu și-a încercat norocul pentru un post în structura centrală a Direcției Generale Antifraudă Fiscală. Conform documentelor aflate în posesia Newsweek România, Triculescu a candidat pentru un post în Direcția Control cu risc fiscal și intervenție rapidă. La proba scrisă a obținut 75 de puncte. Ulterior, în iunie 2015, a dat și proba orală. Dar, și de această dată, noua șefă a ANAF a picat examenul.

La sesiunea din octombrie 2015, Mihaela Triculescu și-a depus din nou dosarul, tot pentru funcția de inspector principal Direcția Control cu risc fiscal și intervenție rapidă. De această dată, a trecut examenul scris cu 82,5 puncte. Nici atunci, însă, nu a trecut de exigența evaluatorilor de la oral.

2016. Picată din nou la vorbit

Mihaela Triculescu nu a renunțat nici în anul 2016. În acel an, și-a depus dosarul pentru un post de inspector superior în cadrul Direcției de Combatere a Fraudelor, din aparatul central al Direcției Generale Antifraudă Fiscală. La proba scrisă a fost admisă cu 62,5 puncte. Dar a picat cu brio la examenul oral.




Potrivit publicației ”Gazeta de Sud, în martie 2012, Agenția Națională de Integritate (ANI) a descoperit indicii privind posibila săvârşire a infracțiunii de conflict de interese şi a unor infracţiuni asimilate faptelor de corupție de către Mihaela Cotigă, pe atunci directoarea CRFPA Dolj. În prezent, aceste fapte fac obiectul dosarului 287/54/2015, aflat pe rolul Curții de Apel Craiova, în care Mihaela Triculescu are calitatea de ”intimat”.
În urma verificărilor, ANI a constatat că, în calitate de directoare a CRFPA Dolj, Mihaela Cotigă a semnat două contracte și un act adițional, în valoare totală de 527.202 lei, în cadrul a două proiecte – „Informare, consiliere, orientare și formare profesională pentru egalitatea de șanse – INFOCOP“ și „Femei competente – femei active pe piața muncii“, în care era şi manager de proiect. În opinia ANI, în acest caz ar putea fi vorba de infracțiuni asimilate faptelor de corupție.
În plus, ANI a mai descoperit că, tot în calitate de directoare a CRFP Dolj, Mihaela Cotigă a încheiat 28 de contracte și un act adițional, în valoare totală de 425.703 lei cu SC Pelendava SA, Asociația de Consultanță și Consiliere Economico-Socială Oltenia și Cabinetul de avocatură „Albu Mihaela Cristina“, în condițiile în care, în aceeași perioadă, existau contracte de prestări servicii între acestea şi Silviu şi Adrian Cotigă, soţul, respectiv fiul directoarei Cotigă.
Inspectorii ANI au mai aflat că, în anul 2009, Mihaela Cotigă a semnat certificatele de absolvire în calificarea de „formator de formatori“ atât pentru soţul, cât şi pentru fiul său.
Raportul ANI a fost contestat de fosta directoare. În februarie 2013, Curtea de Apel Craiova a respins contestația Mihaelei Cotigă, iar hotărârea instanței a fost atacată cu recurs. În decembrie anul trecut, Curtea Supremă a admis recursul Mihaelei Cotigă și a dispus ca instanța din Craiova să rejudece contestația. În prezent, dosarul se afă pe rolul Curții de Apel Craiova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.