miercuri, 9 ianuarie 2019

DNA, inculpații români din Primăria Târgu-Mureș vor să spargă banii publici pe golănia teren Municipal, atletism și alte chestii sinistre de rupt banul public pentru românii din camarilă, sectă sau partidul inculpaților

DNA, inculpații români din Primăria Târgu-Mureș vor să spargă banii publici pe golănia teren Municipal, atletism și alte chestii sinistre de rupt banul public pentru românii din camarilă, sectă sau partidul inculpaților
Știți cum e, au lăsat 18 ani să se degradeze terenul Municipal și apoi inculpații români îl salvează pe banii populimii. Inculpați cu escrocherii de genul teren gratis și ilegal dat lui maior, închiriat ilegal de gașca  ăluia, 250.000 de euro pagubă, cum spune DNA, plus un șantaj moral în ședința de CL de la un specimen odios și al casei. Sigur merită să lași inculpații români să-și mânjească buzunarele, atârnătorii din preajmă și neamurile cu banii voștri! Cum sună, angajați ai primăriei inculpaților români, legea avertizorului public, cu pomeni de partid, folosirea bunurilor instituției, angajarea în instituție pe înapoiați cu carnete de partid și alte alea? Sau vă e frică de familie?!
 P.S. Afacere solicitată în contul voturilor UDMR pentru diverși retardați și pomeni pentru românii din gașcă?!
MSNEWS.RO, foarte buni!

Mulțumiri prin “Portavoce”



La scurt timp de la această neasemuită faptă de eroism, portavocea primarului Dorin Florea, fostul viceprimar Claudiu Sergiu Maior, acum consilier personal al șefului administrativ al orașului, se poza în fața unui petic de hârtie pe post de proiect și transmitea mulțumiri, ca din partea Nașului, consilierilor locali “UDMR, PNL și PSD”, care, uite!, au votat bine și a recitat public minciuna următoare:



“Lucrările din acest an (n.red., 2018) vor cuprinde pista de atletism, reabilitarea tribunelor existente (cu realizarea de vestiare) și săli de antrenamente pentru sportivi (n.red., amplasate) sub tribune”. Sigur, nu s-a făcut nimic, de abia prin noiembrie s-au mișcat apele din baltă și s-a cerut acordul de mediu, iar apoi a fost introdusă lucrarea în licitație (care se încheie în 14 ianuarie 2019).



Cât costă și de unde-s banii



Practic, în acest moment, Primăria condusă de edilul Florea se află la momentul așteptării finalizării perioadei de ofertare, apoi se va decide executantul lucrării (adjudecarea se face conform algoritmului „Cel mai bun raport calitate-preț”, unde prețul are o pondere de 90%, iar termenul de garanție, de 10%). Lucrarea prevede proiectare și execuție, investiția totală fiind estimată la 30.202.240 lei + TVA (echivalentul a 6,5 milioane de euro + TVA).



De unde vin cei 6,5 milioane de euro + TVA? Nu din fonduri europene, ci, anunță autoritatea publică locală, din fonduri bugetare (să sperăm că le și primesc).



… până atunci, însă



Până la deschiderea ofertelor, analizarea acestora, deciderea executantului, emiterea ordinului de începere a lucrărilor, execuția acestora și abia apoi recepționarea lor (că tăiere de panglici, șampanie și discursuri sterile, cum ne-au obișnuit că procedează politrucii din administrații) e cale lungă și nevoie de bani din partea Primăriei și de profesionalism din partea constructorului.



Totuși, proiectul a făcut un pas important, aparent nesemnificativ și sigur nebăgat în seamă, pas pe care îl aducem prin prezenta scriere în meritata atenția a cetățenilor: la jumătatea lunii trecute s-a cumpărat o… saună ultramodernă. Uscată. Finlandeză. Poate te întrebi de ce? Orice om își cumpără sauna înainte de a-și face casa, sau cum?



În fine, să nu stăruim în dileme, raționamentul administratorilor banilor publici ai urbei fiind unul dificil de deslușit. Cert e că s-a cumpărat mega-sauna, a costat o căruță de bani, respectiv 29.300 lei + TVA (6.300 de euro), dar face! Adică, spuneam, e o mega-saună care urmează “să fie instalată pentru a asigura servicii recuperatorii și aferente (aferente a ce?) atât sălii de fitness, cât și asigurării serviciilor din cadrul proiectului”, după cum a precizat, pentru msnews, Mircea Moldovan, director SPUM al Primăriei Târgu Mureș.



Bine, pentru că sala de fitness există doar pe hârtie, mega-sauna o să rămână-n pachete, dar ideea e că există și că atunci când o să existe și sala, o să se monteze.  Tot acest oficial al Primăriei susține că mega-sauna, fabricată la comandă de sereleul local Korondi Arcso, este destinată deservirii… populației. Adică orice om care are chef de-o saună, o să meargă la sala de fitness din Aleea Parcul Sportiv Municipal nr. 4 și rezolvă problema.



De ce e așa scumpă



msnews a avut o curiozitate: De ce costă atât de mult sauna pe care a cumpărat-o Primăria Târgu Mureș ca să o țină împachetată până o să construiască o sală în care s-o monteze? OK, până aici ne-a fost! Când a-nceput șeful SPUM-ului să ne recite performanțele saunei, ne-a luat cu amețeală! Zici că descria o navă spațială. În fine, credem că lui Moldovan i-a plăcut întrebarea, pe noi ne-a mulțumit răspunsul, așa că nu pomenim de greșelile de ortografie (fair-play, please!).



Vă spunem și de ce e atât de scumpă: este personalizată, ceva mai mare decât de regulă (de 4m x 2m), ca să încapă în nu-ș ce colț au gândit ei s-o pună. Implicit, soba de încălzire e mai mare (din inox – totuși, la banii cu care au plătit-o poate e și aurită), iar cabina are două intrări (cu uși din sticlă termorezistentă, securizată și mânerele din plop finlandez alb, fără noduri), fiind izolată cu lambriuri de molid. Da’ molid nordic, e clar?



Băncile sunt din plop finlandez alb, fără noduri (de dimensiuni 59 x 217 cm), iar ca dotări este cumva-cumva full-option, adică are clepsidră, termometru, higrometru, lampă termorezistentă cu abajur din lemn, iluminare ambientală cu leduri, buton de panică și, desigur, pietrele vulcanice (cum altfel? – sper că pe astea le-au adus cel puțin de pe Etna, sau de pe Lună, trimise de Jade Rabbit 2, roverul chinezilor aflat “la fața locului”).



OK, that’s all folks! Saună plăcută. După ce o montează, adică după ce construiesc sala în care o să o monteze, iar apoi o montează, indicat ar fi să mergeți în prima zi, dacă vreți neapărat s-o prindeți întreagă și funcțională – asta dacă o lasă la liber publicului și nu pun vreo 43 de polițiști locali s-o păzească. Totuși, de ce ți-ai cumpăra jacuzzi înainte să ai camera de baie? 6.300 de euro… Laser, frate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.