miercuri, 2 ianuarie 2019

Să ne râdem cu Teodorovici, prostălăii lui nu vor să răspundă în termenul legal la o solicitare pe legea informațiilor publice, dar odihnitul vrea amenzi pentru ziariști! Insul ăsta e debarcat din stalinism?!


Să ne râdem cu Teodorovici, prostălăii lui nu vor să răspundă în termenul legal la o solicitare pe legea informațiilor publice, dar odihnitul vrea amenzi pentru ziariști! Insul ăsta e debarcat din stalinism?!
Cum am dat deja în judecată Ministerul Finanțelor Publice, reprezentat de individul ăsta cu idei dubioase, îmi permit să-i propun pesedistului să amendeze prostălăii subordonați, când aceștia nu-și îndeplinesc obligațiile legale. Cât de nesimțit trebuie să fie să ceară unor particulari să verifice informații, atunci când atârnătorii angajați la stat tocmai ca să ofere informații refuză, din prostie sau răutate?!
Hotnews zicere:

"Nu ştiu dacă presa este obligată prin lege să verifice înainte informaţiile şi pe urmă să le publice - dar o să verific personal acest lucru - şi dacă nu există în lege o să propun eu modificarea aceasta, inclusiv o amendă. Este inacceptabil ca o persoană publică importantă, vicepreşedinte de partid, aşa cum este Florin Cîţu, să dea astfel de informaţii, în condiţiile în care Eurostat confirmă datele mele. Nu e corect să dezinformezi populaţia. Cei care sunt pe zona de Finanţe din Europa îşi dau seama că aşa ceva nu se face, dar îşi dau seama cum este şi presa la noi, dacă nu verifică nici măcar o dată o informaţie de acest gen, o informaţie de natură economică care poate să inducă în eroare mediul de afaceri, poate afecta imaginea de ţară. Cum îşi poate imagina cineva că ministrul de Finanţe, fie el şi din România, poate face aşa ceva: să manipuleze datele oficiale. Eu nu sunt de ieri, de azi în sistem, sunt de o viaţă întreagă şi nu m-am jucat cu datele niciodată. Când am spus ceva, aşa a fost. A spus că nu ne încadrăm în deficit, iată că ne-am încadrat şi chiar mai jos, a spus că inflaţia ajunge la 12% în decembrie şi nu a ajuns, iar acum a luat-o în alt sens, că am falsificat datele. I-au spus lui oameni din finanţe... Este o bazaconie totală, o imbecilitate, pe româneşte" , a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Art. 7.
(1) Autoritatile si institutiile publice au obligatia sa raspunda in scris la solicitarea informatiilor de interes public in termen de 10 zile sau, dupa caz, in cel mult 30 de zile de la inregistrarea solicitarii, in functie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrarilor documentare si de urgenta solicitarii. In cazul in care durata necesara pentru identificarea si difuzarea informatiei solicitate depaseste 10 zile, raspunsul va fi comunicat solicitantului in maximum 30 de zile, cu conditia instiintarii acestuia in scris despre acest fapt in termen de 10 zile.
(2) Refuzul comunicarii informatiilor solicitate se motiveaza si se comunica in termen de 5 zile de la primirea petitiilor.
(3) Solicitarea si obtinerea informatiilor de interes public se pot realiza, daca sunt intrunite conditiile tehnice necesare, si in format electronic.

Petitia nr:999610409
Buna ziua,
Va informam ca petitia dvs. a fost inregistrata la MFP cu nr. 675124/ 26.10.2018.
Cu stima.


MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
Biroul de informare publica si relatii cu publicul
Compartimentul de relatii cu publicul
Tel. 0213199744

Răspunsul de frică al inutililor, acum 3 zile:
Bună ziua,

Referitor la solicitarea dumneavoastră înregistrată în Ministerul Finanţelor Publice, Biroul de informare publică cu nr. 663105/2018,  vă comunicăm faptul că,  solicitarea dvs. însoţită de punctul de vedere al direcției de specialitate a fost transmisă Direcţiei generale de servicii pentru contribuabili din cadrul ANAF, de la care urmează să primiți răspuns.




MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
Biroul de informare publica
Str. Apolodor nr.17, sector 5, Bucureşti
Tel/Fax:  +40 21 319 96 83
E-mail: publicinfo@mfinante.gov.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.