vineri, 4 ianuarie 2019

O veste bună pentru șantajiștii în uniformă albă: șantajul pentru bani nu mai te duce la pușcărie!

O veste bună pentru șantajiștii în uniformă albă: șantajul pentru bani nu mai te duce la pușcărie!
Totuși, mergeți cu un reportofon sau telefon pus pe înregistrare la anumiți doctori cu specializări mai sensibile, chiar dacă justiția îi va face scăpați după flagrant, tot le puteți face viața mizerabilă înregistrându-le șantajul! Și pentru oamenii cu frică de Dumnezeu și de doctor, poate înțelegeți nivelul salarial la care au ajuns urmașii lui Hipocrate, 10.000 de lei net la debut, peste 15.000 de lei ca medic specialist, cam în orice spital de stat din România. Cum să cedați la șantaj cu un mega-bugetar și un viitor mega încasator de pensie nesimțită, de minimum 10.000 de lei?!


Ziarul de Iași zicere:
un medic constănţean, condamnat în primă instanţă la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, a fost achitat, vineri, în urma unei decizii a Curţii de Apel Constanţa. Hotărârea este definitivă.

Tribunalul Constanţa l-a condamnat, în februarie 2016, la pedeapsa de doi ani închisoare cu suspendare pe şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Marius Militaru, pentru luare de mită. Decizia magistraţilor constănţeni nu a fost definitivă, astfel că medicul a putut ataca decizia la Curtea de Apel Constanţa. Instanţa de judecată a admis apelul doctorului, iar vineri a dispus achitarea acestui, respingând, totodată, ca nefondat apelul formulat de Direcţia Naţională Anticorupţie Constanţa, care solicitase o pedeapsă mai aspră.

De asemenea, magistraţii au înlăturat şi obligarea lui Militaru Marius de la plata sumei de 4.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat, ce rămân, astfel, în sarcina statului. Decizia de vineri a Curţii de Apel Constanţa este definitivă. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în 17 noiembrie 2014, Marius Militaru, medic primar şi şef al Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, i-ar fi pretins unui pacient suma de 3.000 de lei, condiţionând de remiterea acestei sume efectuarea unei operaţii pe cord de care depindea supravieţuirea acestuia.

În 24 noiembrie, medicul anestezist Nicoleta Arhire i-ar fi cerut pacientului, denunţător în cauză, 1.000 de lei pentru sine şi 2.000 de lei pentru Marius Militaru. Ulterior, în 5 decembrie, chirurgul Marius Militaru şi medicul anestezist Dorin Arhire, soţul Nicoletei Arhire, au primit, de la acelaşi denunţător, suma de 2.000 de lei, respectiv 1.000 de lei, pentru intervenţia chirurgicală, arată procurorii.

Anchetatorii au mai arătat că şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară de la SJU Constanţa a primit, în data de 15 decembrie, încă o mie de lei de la denunţător, ca rest al sumei cerute iniţial de medic pentru operaţia pe cord, fiind prins în flagrant de procurorii anticorupţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu