duminică, 27 ianuarie 2019

Studenții UMF plus Petru Maior nu știu să protesteze decât pentru limba maghiară


Studenții UMF plus Petru Maior nu știu să protesteze decât pentru limba maghiară
Când e vorba de ceva în limba maghiară, da, în rest lenea mortului. Și așa se umflă din pix la respectivul stabiliment taxele copotoiului la studenți, de la 4500 lei la 8000 de lei, de la 8500 lei la 5000 de euro, fără ca fraierii să se plângă, în ceva ce pute a cartel a UMF-urilor. Iar afacerea dementă a anului trecut a fost umflarea din pix a taxei, de la 8000 la 9000 de lei pentru că fraierii dau banii și pentru că anterior guvernul hoților PSD a dublat salariile nete ale medicilor și asistenților cu post-licealul vieții. Nici o anchetă, cum nu a fost la escrocheria 100 de locuri la fără taxă la medicina militară, care se transformă în 50 de locuri cu taxă. Motivul același, studentul dă banii pentru a obține diploma care îi permite să ia 10.000 de lei net la prima zi de muncă ca medic plin.
P.S. Nu mai spun de bacalaureat, care i-a făcut pe mulți studenți la stabilimentul târgumureșean, după 2-3 la proba scrisă. Asta ca idee despre ce a ajuns foamea de bani, vânzarea de diplome din partea statului român, taxă pentru fraierii de români, în timp ce la străini prețul e neschimbat de vreo 7 ani, 5000 de euro pe an! DNA, ceva deranj la posibilele carteluri UMF și la umflarea cifrelor de școlarizare pentru a se asigura salariile nesimțite ale conducerii?! Cu rectori care umflă mai mult decât ministrul Educației și poate și mai mult decât președintele României?! Plus escrocii cu firme care au umflat banii UMF din postura de bugetari UMF?!
Ardealnews.ro zicere:
Aproximativ 300 de studenţi ai Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) din Târgu-Mureş au protestat vineri seara împotriva noului sistem de examinare introdus de UMFST. La protest, care a fost organizat pe o reţea de socializare, pe lângă studenţii maghiari, au participat şi mai mulţi cursanţi ai secţiilor cu predare în limba engleză şi română. Preşedintele Uniunii Studenţilor Maghiari din Târgu Mureş, László Márton, a declarat azi Agenţiei ungare de Presă MTI, că înainte cu două săptămâni de sesiunea de iarnă, care a început luni, la UMFST a fost introdusă o reglemenentare potrivit căreia la secţiile cu predare în limbile română, engleză şi maghiară examenele vor fi susţinute pe baza aceloraşi subiecte şi punctaj. Această reglementare a fost adoptată de Senatul universităţii în lipsa reprezentanţilor secţiei maghiare, care o consideră o discriminare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.