marți, 26 iunie 2012

Craiova: Dreptatea Maxima!


Craiova: Dreptatea Maxima!
Redăm, pentru frumusețea scriitorii, un articol semnat Alin Buzărin, o pledoarie pentru Universitatea Craiova și împotriva jigodiilor din cancerul fotbalului românesc, puși pe răzbunări de clan, cu pungași de la mititica și alți obraznici care se înfruptă din bani publici, trepădușii fotbalului românesc, așa cum îi numește Buzărin!

În toamna lui 1989 Craiova bătea, la trei săptămâni distanţă, atât pe Dinamo, cât şi pe Steaua, clătinând din temelii un sistem care în scurt timp avea să cadă. Părea maximul curaj posibil, culmea disidenţei în acea vreme, mai mult decât a avea domiciliu obligatoriu în cartierul Dorobanţi, cum aveau unii care apoi s-au transformat în eroi fără să fie.

În 25 iunie 2012 s-a dovedit că orice grad de disidenţă poate fi depăşit şi că orice nedreptate, oricât de mare, poate fi reparată. Decizia instanţei de a reda Craiovei dreptul la viaţă e cea mai mare victorie a acestui club greu încercat, peste stadioanele pline ale Craiovei Maxima, peste titlurile naţionale, peste Cupe, peste toate bucuriile.

Craiova va trăi în mod legal, după cum ea a existat legal tot timpul. Justiţia a pus la colţ o Federaţie de Fotbal nelegiuită, un Comitet Executiv ilegal şi banditesc. Hotărârea Instanţei şterge pe jos cu nişte organisme ale fotbalului care nu doar că au decis în afara legii, ci se şi situează în afara legii. În mod normal, cei care au hotărât prin vot eliminarea Craiovei, trebuie să plătească nu doar cu demisiile din acele foruri, ci să răspundă, penal şi financiar, de prejudiciile create.

Dacă tot există şi încă n-au plesnit, FRF şi LPF trebuie să redea imediat Craiovei jucătorii pe care Craiova îi avea în momentul în care a fost dezafiliată. Nu bani în contul jucătorilor, ci jucătorii înşişi. Cei care s-a bucurat că pot lua pe gratis ceva ce nu le aparţine, n-au decât să rămână cu buza umflată! Dacă s-ar pune problema despăgubirii în bani, nu numai că sumele ar fi greu de calculat, dar ar exista riscul ca ele să ia alte destinaţii.

Cât despre FRF, o asemenea instituţie nu poate exista de aceeaşi parte a Ecuatorului cu bunul simţ. Toţi trepăduşii care au votat excluderea Craiovei, atât în Comitetul Executiv, cât şi în Adunarea Generală, n-ar mai trebui să aibă în viaţa lor de-a face cu fotbalul. Merită să-i reamintim şi să-i aplaudăm pe cei care au refuzat atunci mizeria şi au ales să rămână verticali: FC Vaslui, Pandurii, Consiliul Judeţean Dolj, Poli Timişoara şi Şcoala Gică Popescu. Restul nu sunt doar părtaşi la fărădelege, ci autori cu drepturi depline.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.