miercuri, 27 iunie 2012

UMF Târgu-Mureș, verifici cum s-a ajuns la nenorocirea cu sume dublate și triplate pentru fraierii de studenți? Totul pentru salariile babane !


UMF Târgu-Mureș, verifici cum s-a ajuns la nenorocirea  cu sume dublate și triplate pentru fraierii de studenți? Totul pentru salariile babane !
Mediafax dixit: Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, cere Guvernului să îşi ţină promisiunea şi să anuleze HG privind înfiinţarea unei noi facultăţi, suspendată de instanţă, afirmând că a depus plângere prealabilă la Guvern pentru anularea hotărârii.
Va să zică, asta e problema noului rector al UMF, cel care îi succede lui C.Copotoiu. În calitate de ins angajat la stat și care trebuie să verifice moștenirea lăsată, Azamfirei  și instituțiile abilitate în controale financiare, trebuie să vadă cum s-a ajuns ca niște angajați ai statului român, Senatul UMF, recte, să  dubleze peste noapte tariful studentului român pe loc cu taxă, respectiv să tripleze aproape, suma cerută studentului străin!  Toată lumea știe că rectorii au pe declarații de avere de la 100.000 de  lei în sus, la Târgu-Mureș sau aiurea, iar banii vin și de la fraierii amatori de studenție cărora li s-au cerut bani mult mai mulți, oferindu-se, în schimb, același nivel de școlarizare ! Vă mai îndoiți de ce șmecherii de rectori au făcut ca UMF Târgu-Mureș, Babes Bolyai și alte minuni universitare au militat pentru ca locurile cu taxă să fie mai numeroase ca locurile fără taxă! Sfânta mare nerușinare a angajatului la stat care își face buzunarul plin!
Cum am fost singurul care am scris pe marginea acestui subiect, îmi permit să vă reamintesc că mizeria angajatului la stat s-a produs în 17 februarie 2010, afacere în mandatul Copotoiu!
Logic, ca la „stat”, în an de criză, aproape dublare a taxelor anuale la UMF Târgu-Mureş !

Unora care muncesc la instituţii de stat le merge foarte bine în an de criză – este concluzia care se poate desprinde după ce am văzut la ce nivel exorbitant a ajuns taxa pentru un an de învăţământ la UMF Târgu-Mureş ! Instituţia care a luat-o pe urmele „suratelor” de stat, puse pe adunat vârtos bani, adică cu număr de locuri la taxă mai mare ca numărul de locuri bugetate, a ajuns la un nou record al numărului de locuri cu plată – 700, dacă vorbim doar de învăţământul  universitar de licenţă (anul trecut numărul fiind 650, doar 440, numărul locurilor bugetate – rămânând pe loc). Că instituţiile de stat sunt puse pe adunat banii cu care să îşi plătesc chiar foarte generos (sau chiar nesimţit de bine, cu peste un miliard de lei pe declaraţia de venit anual încasat !) salariaţii, ştiam de mult, dar nu credeam să se ajungă aproape de dublarea taxei sau chiar aproape de triplare, în cazul învăţământului în limba engleză, într-un an în care există atâtea probleme economice şi financiare ! Pentru cei care vor şi ei o diplomă, fie şi pe bani,  iată preţurile anului universitar făcut la taxă – la specializările Medicină, Medicină dentară şi Farmacie – 80 de milioane de lei vechi (doar 45 de milioane anul trecut), pentru ca studenţilor care vor să înveţe în limba engleză să li se ceară 5.000 de euro (taxa – 85 de milioane de lei, anul trecut). Pentru alte specializări, preţuri sunt „generoase”, de doar 40 de milioane de lei vechi ! Sursa informaţiilor prezentate este chiar site-ul oficial al universităţii,www.umftgm.ro, care specifică şi că Senatul universitar, în şedinţa din 17 februarie 2010 , a aprobat, cu unanimitate de voturi, cifra de şcolarizare şi taxele de şcolarizare propuse pentru anul I. „ Gaudeamus Igitur  !” -  „Să ne bucurăm, aşadar!

Citeste mai mult: Logic, ca la „stat”, în an de criză, aproape dublare a taxelor anuale la UMF Târgu-Mureş !

Rectorul de lux al UMF Târgu-Mureș (219.000 lei venit anual încasat!) – chemat la ordine de ministrul Educației

Ministerul Educaţiei a avertizat Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş că ar putea să i se suspende finanţarea, dacă nu rezolvă “problema liniei maghiare”, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, rectorul Constantin Copotoiu. Sursa este realitatea.net și dincolo de scandalul politic iscat de înțelegerile nesimțite UDMR –PDL  linia maghiară cu problemele sesizate ar putea face gaură în afacerile unora care s-au obișnuit să își dea venituri extraordinare pentru provincie . Am scris de nenumărate ori de mega-afacerile cu vebniturile rectorilor de provincie, care câștigă mai bine ca ministrul de resort!  De exemplu, Copotoiu este un angajat de lux la statului român, un bugetar care câștigă enorm. Din declarația sa de avere 219.000 de lei ca rector, profesor și din proiecte, adică aproape 19.000 de lei venit lunar încasat! Dacă mai adăugăm că soția sa ia tot de la UMF 139.896 lei ca profesor și din proiecte pe instituție, avem o familie super-fericită, de angajați la stat care încasează 350.000 de lei anual!

Citeste mai mult: Rectorul de lux al UMF Târgu-Mureș (219.000 lei venit anual încasat!) – chemat la ordine de ministrul Educației

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.