sâmbătă, 23 iunie 2012

Francezii ne jignesc oficial, în subiecte de minister pentru Bac! Măcar acum o fac oficial și nu la televiziuni private !


Francezii ne jignesc oficial, în subiecte de minister pentru Bac! Măcar acum o fac oficial și nu la televiziuni private !
Francezii au și ei o obsesie, săracii români, pentru că se descoperă că suntem în atenția ăstora până și în acte oficiale, la Bac!  Un subiect de la  bacalaureat le cere viitorilor afaceriști să explice cum se păzesc de… falsificatorii români. După emisiuni TV și radio care-i prezentau pe români drept cerșetori,  francezii au ajuns să ne jignească și în documentele oficiale. "Prezentaţi formalităţile pe care trebuie să le îndeplinească un marochiner care vrea să îşi protejeze timp de 20 de ani marca sa, de falsificatorii care operează în România", a fost enunțul unuia dintre subiectele bacalaureatului francez din acest an (sursa EVZ). Ce ar spune francezii ăștia șmecheri dacă la Bacalaureatul nostru vom introduce, la Istorie, subiecte de genul: Politica colonială a Franței, Nerecunoașterea minorităților în minunatul stat francez, Colaboraționismul la francezi,  Guvernul de la Vichy, Dictatori pitici corsicani ș.a.m.d.? Care nici măcar nu sunt subiecte jignitoare, ci istorie pură și politică imperialistă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.