sâmbătă, 9 iunie 2012

Presa din Maramureș râde de fostul șef al SRI, prins cu manipularea ordinară pentru primăria și propaganda lui Florea


Presa din Maramureș râde de fostul șef al SRI, prins cu manipularea ordinară pentru primăria și propaganda lui Florea
Pentru că și presa din Maramureș scrie de fostul SRI-ist prins cu propaganda pentru Florea, cu manipularea ordinară menită să îi aducă voturi amicului lui și a găștii ordinarilor din PDL, să-i dăm cuvântul! Sigur, așa cum ar fi zburat din funcția de maior și șef SRI, va zbura și din șefia comunitarilor, pentru că nu avem nevoie de astfel de oameni  pe bani publici și prostia se plătește mereu! Doar și înaintea lui a mai fost unul, Filip, colonel pe deasupra, care a făcut pact cu diavolul și pe care l-am costat afacerea cu gunoaiele de partid. Și, verificați-l pe Florea, care a folosit, probabil, materiale pe bani publici în afacerea autocolante. De verificat unde s-au dus cele 3000 de autocolante după care îi ardea buza lui Florea, pe firma Media Factory. O abonată la afaceri prin primăria portocalie!

http://www.actualmm.ro/ce-a-fost-si-ce-a-ajuns-valentin-bretfelean-fost-sef-al-sri-maramures-s-a-ales-cu-dosar-penal-pentru-serviciile-aduse-pdl/
Valentin Constantin Bretfelean, fostul șef al SRI Maramureș a ajuns o slugă umilă în solda portocaliilor(sau sub ce culoare de camuflaj se ascund acum). Fost ofițer de securitate. Pâna în septembrie 2001, sub grad de maior, a condus secția SRI Maramureș. Demis și trimis în fața Consiliului de Judecata al SRI, pentru abateri grave de la regulamentele instituției.
În urmă cu puțin timp în urmă, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu l-a numit prefect al județului Mureș, probabil fără ca să se sinchisească să-i cunoască trecutul. Nici n-a apucat să facă cunoștință cu biroul că s-a schimbat regimul politic și fostul maior SRI a rămas pe drumuri. L-a recuperat rapid Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureș, care l-a repus șef peste Poliția Locală. Dornic să-și răsplătească șeful pentru ajutorul ce i l-a dat, Bretfeleanu s-a gândit că trebuie să ”facă totul” pentru ca Florea să câștige un nou mandat. Totul, adică inclusiv încălcarea legii, chiar dacă el este plătit din banul public ca să o apere! Pentru faptele comise, Valentin Bretfelean este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, cercetările fiind efectuate de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureș.
Să vedem faptele. Mai mulți polițiști locali din subordinea fostului securist au lipit vineri seara, autocolante cu mesaje care puteau crea panică în rândul cetățenilor, la intrările în mai multe blocuri din cartierul mureșean “Tudor Vladimirescu”. Autocolantele conțineau următorul mesaj al Primăriei Târgu-Mureș:
”Primăria Municipiului Târgu-Mureş deţine informaţii certe potrivit cărora reprezentanţi ai unor formaţiuni politice, în cârdăşie cu grupuri de interlopi, vor vandaliza, în nopţile premergătoare alegerilor din 10 iunie, imobilele şi autoturismele din oraş, prin lipirea de afişe denigratoare, atentând la ordinea şi liniştea publică precum şi la siguranţa şi integritatea bunurilor cetăţenilor municipiului.
Pentru preîntâmpinarea unor astfel de acţiuni menite a crea derută, confuzie şi nelinişte în rândul locuitorilor precum şi pentru protejarea bunurilor acestora, Primăria solicită sprijinul autorităţilor competente, în sensul depistării acestor acţiuni, identificării şi sancţionării făptuitorilor conform legislaţiei în vigoare.
Primarul municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea, se adresează, în egală măsură, cetăţenilor oraşului, rugându-i să sesizeze orice act de vandalism, apelând – prin Dispeceratul Integrat de Urgenţă – tel. 112 (apel gratuit) instituţiile statului abilitate a lua măsuri pentru protejarea bunurilor cetăţenilor, respectiv să se adreseze echipajelor de ordine publică aflate în misiune de patrulare în cartiere.
Primarul municipiului are încredere în puterea de discernământ a târgumureşenilor, fără deosebire de naţionalitate, precum şi în corecta apreciere a eforturilor primăriei pentru asigurarea integrităţii bunurilor cetăţenilor şi ale oraşului”.

După constatarea faptelor de către o echipă din cadrul IPJ Mureș, a fost înregistrat un dosar penal. Cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice de către directorul Direcţiei de Poliţie Locală, Valentin Bretfelean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.