vineri, 18 mai 2018

La Târgu-Mureș poliția locală face tabere de pictură și joacă fotbal pe banii contribuabililor, iar poliția cu școală zice că-și repară mașinile pe banii târgumureșenilor, în timp ce în Sfântu Gheorghe nu se iau bani publici de la inculpații români și poliția chiar… muncește!


La Târgu-Mureș poliția locală face tabere de pictură și joacă fotbal pe banii contribuabililor, iar poliția cu școală zice că-și repară mașinile pe banii târgumureșenilor, în timp ce în Sfântu Gheorghe nu se iau bani publici de la inculpații români și poliția chiar… muncește!
Pentru contribuabili, 15.000 de lei tabăra de pictură a bretfeleanului, excursii din bani publici la frați moldoveni și nu numai, sport sindicalist din bani publici al poliției locale, de 45.000 de lei (sic!), fotbal din banii publici, de 20.000 de lei cupa, reparatul mașinilor poliției, 27.000 de lei, combustibil gratis poliție prin mila unor inculpați din primăria Târgu-Mureș. Se cheamă cumva când dedici bani publici, din bugetul local târgumureșean, tovarășilor de partid, găștii din camarilă, pentru iluzorie protecție din partea lor?! Părinți, vă mai dați copiii la școală, ca să îi faceți polițiști/sereiști/polițiști locali sau aveți o decență minimă, având în vedere că vorbim de un oraș controlat etnic, românește, cu interese etnice pe măsură, cu propagandă deșănțată etnică și cu inși aleși doar ca să nu iasă maghiarul care le strică afacerile pur etnice ale viniturilor?! 
DNA Târgu-Mureș, încă nimic de banii ăia dați la tovarăși și la băieții din campaniile electorale demente?


Covasna media zicere:
Șoferii care parchează ilegal pe trotuarele din Sfântu Gheorghe sau care își lasă mașinile pe stradă, încurcând astfel traficul vor fi sancționați de Poliția Locală cu amendă în valoare de 290 lei și 2 puncte de penalizare. Potrivit primăriei, în ultimele săptămâni, aproximativ 115 șoferi au intrat în atenția polițiștilor de la locală, aflați în plină campanie de eliberare a trotuarelor.

„Poliția Locală din Sfântu Gheorghe a inițiat o procedură mai severă, în cadrul căreia prima oară va avertiza, iar apoi va amenda conducătorii auto care își parchează autoturismele pe trotuare, împiedicând astfel circulația pietonilor.  Scopul acestor măsuri este acela ca pietonii, în special cei cu cărucioare de copii sau în scaune cu rotile, să poată circula nestânjeniți pe trotuare.

În temeiul legislației rutiere, este interzisă parcarea autoturismelor pe trotuar, dar în ciuda acesteia, mai ales în cazul străzilor apropiate de centru, a crescut numărul mașinilor parcate în măsura în care pietonii sunt obligați să le ocolească călcând pe partea carosabilă a drumului.

Această încălcare se sancționează conform legii, iar șoferii care parchează pe trotuar vor primi avertizare sau o amendă în valoare de 290 lei și 2 puncte de penalizare. Pentru avertismentele înregistrate în proces verbal nu se impune amendă, însă cele 2 puncte de penalizare sunt acordate tuturor șoferilor care parchează ilegal.

În același timp, și acei proprietari comit o încălcare, care își lasă autoturismele nu pe trotuare, ci pe stradă, în cazul în care acestea împiedică sau îngreunează traficul. Parcarea pe stradă este posibilă doar în cazul în care strada este suficient de largă, autoturismele parcate nu împiedică circulația și nu există alte semne rutiere pe secția de drum care ar interzice parcarea”, arată un comunicat de presă al Primăriei Sfântu Gheorghe. 

Aceeași sursă informează de asemenea că autoritățile vor derula o analiză atentă, în care se va ține cont de fiecare caz în parte, „luând în considerare pe ce secție a drumului este parcată mașina în cauză, cât timp staționează și în ce măsură ocupă trotuarul”.

Intenția Primăriei Sfântu Gheorghe de a elibera trotuarele de mașinile parcate ostentativ a fost anunțată și de primarul Antal Árpád, în aprilie, în cadrul unei conferințe de presă.

„Primarul nu va veni cu locuri de parcare pentru că  nu am unde să fac locuri de parcare. Vrem să avem mașini, vrem să trăim între blocuri, trebuie să avem atâtea mașini câte locuri sunt. Trotuarele sunt pentru pietoni. Acolo unde se poate parca parțial pe trotuar se poate, dar nu pot să îi accept pe cei care parchează mașinile ostentativ, pot spune, pe trotuar. Deci parchează  în așa fel încât nici nu poți să treci pe jos, nu să treacă cineva cu căruciorul de copii și așa mai departe”, a spus Antal Árpád, care a precizat că astfel de acțiuni specifice vor avea loc săptămânal.

Dintre cele 115 cazuri intrate în săptămânile trecute în atenția Poliției Locale, în 41 de cazuri proprietarii autoturismelor au fost sancționați cu avertismente iar 74 s-au ales cu amenzi. 

„Totodată, în viitorul apropiat (n.red. Poliția Locală) va verifica parcările ilegale și în cartierele rezidențiale”, mai arată comunicatul de presă transmis vineri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.