luni, 14 mai 2018

Șoferii care parchează pe trotuar primesc amendă numai la Sfântu Gheorghe, pentru că poliția din Târgu-Mureș primește premii din banii publici de la trimișii în judecată din primărie!

Șoferii care parchează pe trotuar primesc amendă numai la Sfântu Gheorghe, pentru că poliția din Târgu-Mureș primește premii din banii publici de la trimișii în judecată din primărie!
Noroc că ăștia de la Târgu-Mureș primesc bani publici pentru combustibil, reparații mașini(27.000 de lei), 20.000 de lei pentru jucat fotbal comunitar, 45.000 de lei pe sport zis de sindicaliști, excursii pe la frații moldoveni cu vin bun sau în delegații…folclorice cu sau fără mașini de serviciu! După ce ai luat banii nenorociți ca pomană de la trimișii în judecată din primăria Târgu-Mureș cum să te mai numești profesionist și să lucrezi în folosul cetățeanului?! Atenție, unii dintre setoșii în uniforme vroiau să ridice cândva și mașinile noaptea pentru a satisface escrocheria cu luatul proprietății omului și jumulit fraierul cu 700 de lei! DNA, așteptăm definiția, cum e să iei pomana din banii publici, polițist, de la inculpații români din primărie? Cum se numește asta? Mită, taxă de protecția, ajutor social, spor de șmecherie, bani pentru mini-armate locale, subvenție pentru uniformă, pensie anticipată, bani de clan, bani de școlit chipie, bani de cartușe pentru Glock, pomană etnică, bani pentru setoșii de...muncă?!
Covasna media zicere:
Șoferii care parchează ilegal pe trotuarele din Sfântu Gheorghe sau care își lasă mașinile pe stradă, încurcând astfel traficul vor fi sancționați de Poliția Locală cu amendă în valoare de 290 lei și 2 puncte de penalizare. Potrivit primăriei, în ultimele săptămâni, aproximativ 115 șoferi au intrat în atenția polițiștilor de la locală, aflați în plină campanie de eliberare a trotuarelor.

„Poliția Locală din Sfântu Gheorghe a inițiat o procedură mai severă, în cadrul căreia prima oară va avertiza, iar apoi va amenda conducătorii auto care își parchează autoturismele pe trotuare, împiedicând astfel circulația pietonilor.  Scopul acestor măsuri este acela ca pietonii, în special cei cu cărucioare de copii sau în scaune cu rotile, să poată circula nestânjeniți pe trotuare.

În temeiul legislației rutiere, este interzisă parcarea autoturismelor pe trotuar, dar în ciuda acesteia, mai ales în cazul străzilor apropiate de centru, a crescut numărul mașinilor parcate în măsura în care pietonii sunt obligați să le ocolească călcând pe partea carosabilă a drumului.

Această încălcare se sancționează conform legii, iar șoferii care parchează pe trotuar vor primi avertizare sau o amendă în valoare de 290 lei și 2 puncte de penalizare. Pentru avertismentele înregistrate în proces verbal nu se impune amendă, însă cele 2 puncte de penalizare sunt acordate tuturor șoferilor care parchează ilegal.

În același timp, și acei proprietari comit o încălcare, care își lasă autoturismele nu pe trotuare, ci pe stradă, în cazul în care acestea împiedică sau îngreunează traficul. Parcarea pe stradă este posibilă doar în cazul în care strada este suficient de largă, autoturismele parcate nu împiedică circulația și nu există alte semne rutiere pe secția de drum care ar interzice parcarea”, arată un comunicat de presă al Primăriei Sfântu Gheorghe. 

Aceeași sursă informează de asemenea că autoritățile vor derula o analiză atentă, în care se va ține cont de fiecare caz în parte, „luând în considerare pe ce secție a drumului este parcată mașina în cauză, cât timp staționează și în ce măsură ocupă trotuarul”.

Intenția Primăriei Sfântu Gheorghe de a elibera trotuarele de mașinile parcate ostentativ a fost anunțată și de primarul Antal Árpád, în aprilie, în cadrul unei conferințe de presă.

„Primarul nu va veni cu locuri de parcare pentru că  nu am unde să fac locuri de parcare. Vrem să avem mașini, vrem să trăim între blocuri, trebuie să avem atâtea mașini câte locuri sunt. Trotuarele sunt pentru pietoni. Acolo unde se poate parca parțial pe trotuar se poate, dar nu pot să îi accept pe cei care parchează mașinile ostentativ, pot spune, pe trotuar. Deci parchează  în așa fel încât nici nu poți să treci pe jos, nu să treacă cineva cu căruciorul de copii și așa mai departe”, a spus Antal Árpád, care a precizat că astfel de acțiuni specifice vor avea loc săptămânal.

Dintre cele 115 cazuri intrate în săptămânile trecute în atenția Poliției Locale, în 41 de cazuri proprietarii autoturismelor au fost sancționați cu avertismente iar 74 s-au ales cu amenzi. 

„Totodată, în viitorul apropiat (n.red. Poliția Locală) va verifica parcările ilegale și în cartierele rezidențiale”, mai arată comunicatul de presă transmis vineri.

Cum parchează proștii la Târgu-Mureș?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.