miercuri, 9 mai 2018

Servicii de pază pe gașca primăriilor. Pe când, Curtea de conturi, control pentru Gomboș și la madam Ballai adică afacerile maghiare cu pază de la Târgu-Mureș, în contul sau nu a bunăvoinței UDMR?!


Servicii de pază pe gașca primăriilor. Pe când, Curtea de conturi, control pentru Gomboș și la madam Ballai adică afacerile maghiare cu pază de la Târgu-Mureș, în contul sau nu a bunăvoinței UDMR?!
Pe când vine Curtea de conturi la afacerile Florea și, posibil, Lokodi, pe firma lui Gomboș, pe BS-uri și BSG-uri, pe VDG-uri înființate special pentru prostia colonelului Filip și când există frecători de mentă în poliții locale conduse de ex-sereistul Bretfelean, care pot să presteze pază, poate și la un preț inferior?! Și, Curtea de conturi și DNA, ceva ingerințe politice în cadourile făcute de români și maghiari firmelor maghiare, în speranța înduplecării UDMR ca să voteze ceva retardați și afacerile dorite de români? 

Hotnews zicere, în București s-au făcut praf 1,3 miliarde lei pe firme tolerate de gașca din primării, deși papagalii aveau poliții locale la fel de necalificate și de cu la fel de multe clase ca privatul întreținut.


Mizeria VDG, Filip
Alături de el au mai fost trimişi în judecată Dumitru Muntean, fost şef Birou Pază Obiective în cadrul Primăriei Mun. Tîrgu Mureş şi Mircea Aldea, consilier în cadrul Primăriei Mun. Tîrgu Mureş – Serviciul Resurse Umane.
Cei trei sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice.
Prejudiciul creat în dauna Primăriei Tîrgu Mureş se ridică la suma de peste 10 mii de lei, sumă recuperată integral.
Dosarul a fost înaintat spre judecare Judecătoriei Tîrgu Mureş, procesul fiind deja pe rolul acestei instanţe, spune purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan.
Inculpatul Filip Viorel, în calitate de director executiv în cadrul Primăriei Mun. Tîrgu Mureş – Serviciul Public Poliţia Comunitară, a aprobat executarea serviciului de transport valori la o societate comercială din Tîrgu Mureş în perioada 22 iunie 2009 – 17 iulie 2009, în condiţiile în care contractul dintre Poliţia Comunitară Tîrgu Mureş şi firma beneficiară fusese reziliat anterior. După reziliere, acest executarea serviciilor a fost preluată de SC „VDG SECURITY” SRL Tîrgu Mureş fără ca între Poliţia Comunitară Tîrgu Mureş şi această societate să existe încheiat vreun act. Administrator şi asociat unic al firmei SC „VDG SECURITY” SRL Tîrgu Mureş este inculpatul Muntean Dumitru, fost şef Birou Pază Obiective din cadrul Poliţiei Comunitare. Acesta a întocmit planificarea în baza căreia şeful său, Filip Viorel a aprobat executarea serviciului de transport valori în condiţiile descrise mai sus.
Invocând un proiect de lege privind descentralizarea Poliţiei Comunitare, în perioada mai – iunie 2009, inculpatul Filip Viorel a aprobat rezilierea contractelor de prestări servicii de pază cu trei societăţi comerciale din Tîrgu Mureş, determinându-le în mod nejustificat să încheie astfel de contracte cu SC „VDG SECURITY” SRL Tîrgu Mureş. În acest context, în perioada mai – iulie 2009, Muntean Dumitru, cunoscând, prin natura funcţiei sale publice că cele trei contracte vor fi reziliate cât şi valoarea acestor contracte, a semnat, în calitate de administrator, contractele de prestări servicii de pază încheiate între SC „VDG SECURITY” SRL Tîrgu Mureş şi cele trei firme.
În perioada iunie-iulie 2009, inculpatul Aldea Mircea, în calitate de consilier în cadrul Primăriei Mun. Tîrgu Mureş – Serviciul Resurse Umane, fiind determinat de inculpatul Muntean Dumitru, a solicitat unui centru medical din Tîrgu Mureş (cu care Primăria Mun. Tîrgu Mureş are contract de prestări servicii) efectuarea examenului medical pentru 35 de angajaţi ai Poliţiei Comunitare, deşi în realitate aceştia erau angajaţi ai SC „VDG SECURITY” SRL Tîrgu Mureş.
Prejudiciul creat în dauna Primăriei Tîrgu Mureş se ridică la suma de 10.777,2 lei, recuperată integral.
Fostul şef al poliţiei Comunitare Tg. Mureş, Viorel Filip nu a putut fi contactat de către RTM.
Corina Fontu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.