duminică, 4 noiembrie 2018

Becali votează ilegal, Pavel de la Târgu-Mureș e ales ilegal consilier local și riscă și el pușcăria?! După condamnarea pentru favorizarea infractorului, fals intelectual și uz de fals!


Becali votează ilegal, Pavel de la Târgu-Mureș e ales ilegal consilier local și riscă și el pușcăria?! După condamnarea pentru favorizarea infractorului, fals intelectual și uz de fals!
Cum rămâne, stat român, cu Pavel, gagiul PDL/PNL care avea condamnare definitivă de la tribunalul militar cu interzicerea dreptului de a fi ales? Gagiul e în CL Târgu-Mureș, unealta inculpatului Florea, după ce și-a dat demisia de la poliția locală, fiind înlocuit cu un produs... SRI. La Poliția locală lipitoare de autocolante în campania lui Florea și cu istericale anti-maghiare și anti-rromi, nu era bun cu condamnarea definitivă?!
Prin decizia penală 29/22.04.2016, Curtea Militară de Apel București a hotărât următoarele:
 Condamnă pe inculpații DUMITRU PAVEL, fost inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita și TOMPEA DANIEL, ofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pentru săvârșirea infracțiunilor de: favorizare a infractorului, fals intelectual și uz de fals.
 Obligă la plata cheltuielilor judiciare către stat astfel: - plt.adj. Ioniță Liviu în solidar cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul Județean de Jandarmi Harghita suma de 4000 lei: - locotenent colonel Pop Răzbuc Ioan suma de 4000 lei; - colonel (r) Dumitru Pavel suma de 4000 lei; - maior Tompea Daniel suma de 4000 lei.


Gsp zicere:
Gigi Becali ar putea avea probleme mari după ce a votat la Referendumul pentru redefinirea familiei. Autoritatea Electorală Permanentă a confirmat faptul că finanţatorul FCSB nu avea drept de vot. Becali a rămas fără drept de vot după condamnările primite în 2013. Pe lângă perioada de detenţie, Becali a primit şi interzis la vot pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale.

În acest context, AEP (Autoritatea Electorală Permanentă) a confirmat pentru ziare.com că Gigi Becali nu avea drept de vot.

AEP subliniază că potrivit dispozițiilor art. 38 alin. (2) din Constituție și art. 4 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, "persoanele condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale nu-și pot exercită dreptul de vot, pe perioada interdicției".

În cazul unui referendum, însă, nu al unor alegeri, fundamental este articolul 36 din Constituţie, care prevede explicit că " (2) Nu au drept de vot (...) persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale". Acest lucru a fost confirmat şi de Augustin Zegrean, fostul preşedinte al CCR.

Prin urmare, persoanele cărora le-a fost dispusă pedeapsa interzicerii exercitării dreptului de a alege sunt radiate din Registrul electoral și nu mai figurează în listele electorale permanente, se mai arată în răspunsul primit de la AEP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.