joi, 8 noiembrie 2018

Poliția Română va sta la pândă pe facebook și pe alte bălării. Nu în stradă!

Poliția Română va sta la pândă pe facebook și pe alte bălării. Nu în stradă!
Cum nu ne așteptăm ca neuronul cu chipiu și cu mite de la privat sau cu taxe de protecție din bugetele locale de la inculpații români să se simtă, rămâne ca până acum, zero prezență în stradă, mai puțin de clasicele zile de adunat amenzi: 1 martie, 8 martie, 15 martie, marșuri secuiești și de Moș Crăciun?!   În schimb, neuronul cu chipiu va pândi pe Facebook și alte locuri de etalat isprăvi bolnave ale românilor?! Iar în ceea ce privește cadourile din bugetul local, cu speranța de protecție inculpați, luate de poliție din prostie cruntă, sub motivația sport, sindicalism sportiv, combustibil, tabere de arte și excursii în țări cu cultură viticolă sau nu sau pentru reparat mașiniile poliției, de la primăriile inculpaților, întrebați la DNA cum e aia! Mită, ajutoare de stat, ajutoare sociale, mile publice, taxă de protecție, premii pentru slugi, bani pentru zile negre?!
Hotnews zicere:
Persoanele care surprind pe video cu telefonul mobil sau cu ajutorul camerelor instalate pe bordul mașinii alți șoferi care încalcă legea pe șosele ar putea sesiza cu filmarea realizată direct Poliția, iar aceasta să se folosească de imagini pentru a sancționa șoferii vinovați, potrivit unui proiect de lege pus în dezbatere publică de un deputat USR și obținut de HotNews.ro. Poliția ar putea sancționa șoferii vinovați în lipsa acestora, însă condiția este ca filmările realizate de utilizator să conțină elemente de identificare a mașinii, a datei, orei și locului, precum și o sesizare din partea persoanei care a realizat filmarea.

„În primul rând proiectul propus e menit să încurajeze civismul, să convingă oamenii să se implice atunci când văd regulile de circulație încălcate”, a declarat pentru HotNews.ro deputatul USR Mihai Botez, inițiatorul proiectului.



A1zicere: Începând cu 19 iunie 2017, o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, decizia cu numărul 11/2017, spune că polițistul local nu mai poate contacta proprietarul autoturismului pentru a afla identitatea șoferului, ci doar polițistul rutier.

În legea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice este evidențiat faptul că doar poliţistul rutier poate opri, legitima şi sancţiona un şofer. Pe de altă parte, Legea 155/2010 a Poliţiei Locale stabileşte că agenţii acestei instituţii au anumite atribuţii, dar limitate, în privinţa circulaţiei rutiere, fără să menţioneze însă că agenţii locali au dreptul să legitimeze şoferul şi să ceară actele vehiculului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.