marți, 13 noiembrie 2018

Demența miticilor, la superlativ. Centenar cu... germanii care au ocupat Bucureștiul!

Demența miticilor, la superlativ. Centenar cu... germanii care au ocupat Bucureștiul!
Prostia miticilor din sector 1 e la superlativ, marchează un centenar cu germanii care au ocupat timp de aproape 2 ani Bucureștiul! Demența cheltuirii banului public pe un centenar care nu e decât al unirii țării România cu câteva provincii locuite de români e justificată: e rândul românilor să facă bani din patriotismul de paradă, dar cât de prostălăi sunt miticii? Cum să vorbești în București de centenar, câtă vreme tu vii și dintr-o provincie care e în România de aproape 160 de ani? Să sărbătorească centenar ăia care sunt ultimii veniți în România, transilvănenii, bănățenii și restul, nu... băștinașii! Poate ați uitat, miticilor, după ce ați câștigat un război mondial,  balcanicul, independența în fața turcilor, că nu aveți de sărbătorit decât unirea țării România cu câteva provincii, dintre care unele nici nu mai fac parte din România.  Așa că mai terminați cu tâmpenia de 100 de ani de România! România are o constituție încă din 1860, nu s-a născut în 1918. Singura chestie pe care o puteți sărbători este că România a acceptat să se unească cu câteva provincii  locuite de români. 100 de ani de existență poate sărbători Polonia sau chiar Ungaria, state înființate în perioada 1917-1918, nu România!
P.S. Poate scăpăm de 1 decembrie ca zi națională și alegem 4 iunie, Trianonul. Cu România cu adevărat Mare! Și scăpăm și de proclamațiunea aia de la Alba Iulia cu termeni tâmpiți care dau apă la moară maghiarilor: popoarele din Transilvania, de parcă România era imperiu cu mai multe popoare. Plus că scăpăm de rușinea promisiunii vot pentru femei, minciună în 1918, în realitate vot prin 1939-1940!
Hotnews zicere:
De câteva zile, Primăria Sectorului, prin centrul său cultural, a pus afişe prin oraş cu personaje din perioada Marii Uniri. Printre pozele se află însă şi cele cu doi generali germani care au fost comandanţii armatei care a ocupat Bucureştiul în 1916. Sub denumirea Povestea Centenar, în una din staţiile de transport în comun de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu sunt puşi Feldmareşalul Anton Ludwig August von Mackensen şi generalul Koch.

Pe afişul Feldmareşalului von Mackensen scrie: Feldmareşalul von Mackensen (1849 - 1945), supranumit "Spărgătorul de fronturi", a fost comandantul Armatelor Puterilor Centrale de pe frontul de est în Primul Război Mondial. Pe celălalt afiş, al generalului Koch scrie: Capitala a fost 707 zile sub Ocupaţia Puterilor Centrale, între 1916 şi 1918, generalul Koch fiind Comandantul Militar al Bucureştiului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.