vineri, 16 noiembrie 2018

Unii medici nu se astâmpără, continuă exploatarea unei morți în favoarea buzunarelor lor


Unii medici nu se astâmpără, continuă exploatarea unei morți în favoarea buzunarelor lor
Face valuri faptul că 2000 de medici cer ca gărzile făcute să fie... vechime în muncă. Exploatând moartea recentă a uneia dintre ai lor, inșii și insele cu jurământ antic și poate uitat se gândesc doar cum să obțină mai multe facilități, într-un stat în care munca lor e deja plătită suficient, de la un guvern bolnav al PSD, care le-a dublat salariile medicilor de la stat, din pix, peste noapte. Acești medici vor primi cadou de la bolnavii politic ai PSD și facilitatea  să-și amâne vârsta de pensionare și o vor exploata cu siguranță, în defavoarea medicilor tineri care nu vor mai avea loc de mamuți în clinică. Despre ce vorbim, așadar? Bani puhoi  peste noapte, de la taica Dragnea și ai lui, pensionare când au chef, acum să le dăm și vechime ?! Nu așa ținem medici în țară, cedând la șantaje sau lăsându-i să exploateze financiar moartea unuia dintre ai lor, nu așa îi vindecăm să nu ne ceară plicuri și să nu mai accepte cadouri, atenții! Deja s-a demonstrat că inșii care s-au văzut cu buzunarele doldora peste noapte s-au obrăznicit proporțional, că asistente și asistenți cu bani nemunciți și aruncați în ei de Dragnea și PSD boală au devenit aroganți, obraznici și consideră că sunt superiori celor care au fost acum 3 luni, pe vremea când munceau pe jumătate din bani, dar erau oameni.
P.S. Poate inșii și insele în halate, mai ales cei foarte tineri, ar trebui să mulțumească statului român care a permis ca bacul să îi facă studenți și nota de la celebrul test grilă să fie și simbolică, câtă vreme media generală e 5, și statului care a permis ca spre 40 la sută dintre locurile la medicină, farmacie și stomatologie să fie pe bani, ca să ajungă și unii să facă o facultate! Asta ca idee despre cum se face azi școală și ce concurență era și cât se învăța cu decenii multe înainte de cadoul electoral vechime din gardă, cadoului bolnavilor după putere ai lui Dragnea sau facilităților de pensionare aproape de speranța de viață medie în România!  
P.S. 2. Peste ani se va interpreta moartea vreunui medic prestator la 67 de ani prin stres și exces, uitându-se că un  prost le-a dat facilitatea azi să stea pe foarte mulți bani și pe funcții bănoase și de influență în continuare, în timp ce în sistemul medical cei fără salarii mari sau studii sunt pensionați în secunda 1, că doar mai sunt și alții dispuși să muncească pe nimic și pentru nimic! 
P.S.3. Se mai găsește o madamă rezidentă (după stil, abundența de puncte puncte, sigur e femeie), tocmai în perioada examenelor pentru rezidențiat, să scrie și un facebookist să preia anonima cum că rezidenții sunt tratați cam la mișto de doctorii români. Asta nu îi împiedică pe rezidenți să ia în jur de 4000 de lei net, minimum 3000, în funcție de anul de rezidențiat, adică cam cât lua acum câteva luni în mână vreun medic plin. Interesant și asta, pentru că banii găștii lui Dragnea i-au atins și pe rezidenți, dar calitatea muncii e tot aia sau chiar mai jos, la unii și cine are de a face cu unii dintre ei știu cum se topesc și ei  de la job, după plecarea șefului. 
P.S.4 Personalul auxialiar nu primește plicuri, pachete, atenții și nici nu  îi mărește bolnavul PSD salariul, din pix. Ce ar fi ca sutele de mii de neîndreptățiți să semneze și ei petiții și să arate cum se fac praf banii în sistem, pe halatele albe? Că tot calcula o madamă că pentru un medic care se pensionează statul român angajează de banii ăia 2 medici tineri. Bună încercare, un medic specialist ia 15.000 în mână, un medic începător 10.000 în mână, calculat la un spor modic, de 50 la sută. Iar statul trebuie să îi plătească pensionarului și o pensie de minimum 10.000 de lei lunar. Așadar, statul cheltuiește 20.000 pe medicii tineri și încă 10.000 pe pensie, 30.000 de lei netul lunar. În loc să plătească 15.000, la specialistul care refuză să se pensioneze. Ghiciți, așadar, că nu va fi economie, nu vor fi medici tineri și nici medicul specialist, șef de clinică, spital sau ce vrea mușchii lui nu se va da plecat dacă are facilitate, putere și dacă mai pică și plic și atenție, dacă nu e solicitat așa ceva în mod expres. Puterea corupe și îmbată, așadar...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.