luni, 26 noiembrie 2018

Hai, sictir, CNA, Iordache vă arată și vouă degetul!

Hai, sictir, CNA, Iordache vă arată și vouă degetul!
Cu atâția din partea PSD în CNA, nici un stres, doamne ferește să fie vorba de unul de la opoziție, nu? Poliția română cea cu ajutoare sociale și cu speranța de protecție, din banii publici, de la inculpații români, ca la Târgu-Mureș sau aiurea, cum e cu săvârșirea de gesturi nasoale în public?!


Consiliul Naţional al Audiovizualului a primit sesizarea dumneavoastră, înregistrată la instituţia noastră cu nr. 10157/15.11.2018.

Vă informăm că rolul CNA este de a analiza modul în care radiodifuzorii respectă reglementările legislației audiovizualului. Prestația prezentatorilor sau a moderatorilor, precum și imaginile difuzate în emisiuni sunt asumate de radiodifuzori care sunt sancționați atunci când sunt constatate încălcări ale legislației.

Articolul 6 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare stabileşte competenţele Consiliului Naţional al Audiovizualului faţă de conţinutul programelor astfel:

„(1) Cenzura de orice fel asupra comunicării audiovizuale este interzisă.

(2) Independenţa editorială a radiodifuzorilor este recunoscută şi garantată de prezenta lege.

(3) Sunt interzise ingerinţe de orice fel în conţinutul, forma sau modalităţile de prezentare a elementelor serviciilor de programe, din partea autorităţilor publice sau a oricăror persoane fizice sau juridice, române ori străine.”

          Având în vedere reglementările menționate, CNA nu poate interzice radiodifuzorilor prezentarea unor imagini pe care aceștia le consideră a fi de interes public, având în vedere că domnul Florin Iordache este vicepreședinte al Camerei Deputaților din Parlamentul României.

Pentru mai multe informații privind activitatea CNA, puteți consulta, pe site-ul instituției, toate informațiile ce țin de ședințele publice ale Consiliului, inclusiv extrasele din procesele verbale și comunicatele de presă, precum și sancţiunile aplicate de CNA posturilor de televiziune sau de radio.

          





Cu consideraţie,



Laura Georgescu





Președinte                              

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.