luni, 12 noiembrie 2018

La Târgu-Mureș, poliția locală - fostă condusă de sereiști și cu cadouri din bugetul local via inși cu dosare - citește ceva și respectă vreun regulament?!

La Târgu-Mureș, poliția locală - fostă condusă de sereiști și cu cadouri din bugetul local via inși cu dosare - citește ceva și respectă vreun regulament?!
După cum se pare, nu! Polițista cu 12 clase făcea poză și lăsa ceva pe parbrizul mașinilor. Unde era polițistul  adevărat, cu doi ani de școală, ca treaba să fie legală?!


Playtech zicere:

Poliția Locală face, de multe ori, abuzuri. Din fericire, din octombrie 2018, lucrurile s-au schimbat și cel puțin un lucru nu mai poate face.

În trecut, un polițist atunci când descoperea un automobil parcat neregulamentar putea fotografia mașina parcată, apoi solicta către proprietar de a-i comunica cine a condus mașina și amenda era trimisă prin poștă. Ei nu mai pot să facă asta din cauza unei decizii a magistraților Curții Supreme caare au hotărât cp, dacă vor să dea amenzi, politiștii locali trebuie să aștepte lângă mașină până când vine șoferul.

Amenzile prin poștă pot fi în continuare trimise, însă doar de polițiștii de la Brigada Rutieră.

„Doar agentul constatator din cadrul poliţiei rutiere are competenţa de a solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum şi de a aplica sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relaţiilor solicitate”, se arată în documentul Curţii Supreme.

Aşadar, agenţii Poliţiei Locală nu mai pot trimite scrisori acasă ca să afle afla cine a condus o maşină, pentru că nu mai au acest drept, potrivit Adevărul.

Începând cu 19 iunie 2017, o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, decizia cu numărul 11/2017, spune că polițistul local nu mai poate contacta proprietarul autoturismului pentru a afla identitatea șoferului, ci doar polițistul rutier.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.