joi, 14 mai 2015

Comisia europeană zice că trebuie trimis cazul echipelor din bani publici pe bandiții de subordonați de partid la…Consiliul concurenței. Pentru anchetarea practicilor anticoncurențiale, ca la Târgu-Mureș, cu bani dați de borfașul PDL Mureș la scursurile subordonate PDL



Comisia europeană zice că trebuie trimis cazul echipelor din bani publici pe bandiții  de subordonați de partid  la…Consiliul concurenței. Pentru anchetarea practicilor  anticoncurențiale, ca la Târgu-Mureș, cu bani dați de borfașul PDL Mureș la scursurile subordonate  PDL

Stimate domnule Deac,

Vă mulțumim pentru că ne-ați contactat.

Sportul are un mare impact asupra economiei UE, iar Comisia Europeană a avut un număr tot mai mare de dispute privind concurența în sectorul sportiv. Puteți găsi mai multe informații aici:

http://ec.europa.eu/competition/sectors/sports/overview_en.html

(pagina nu este disponibilă în toate limbile oficiale ale UE)

Dacă suspectați că o practică de afaceri restricționează concurența, puteți informa autoritatea de concurență cu privire la aceasta.

Dacă situația pe care ați întâlnit-o este specifică și limitată țării sau regiunii în care locuiți, sau nu implică mai mult de trei state membre ale UE vă sugerăm, în primul rând, să contactați o autoritate națională de concurență. Puteți găsi datele de contact relevante aici:

http://ec.europa.eu/competition/ecn/competition_authorities.html

(pagina nu este disponibilă în toate limbile oficiale ale UE)

Autoritățile de concurență din toate țările UE aplică acum aceleași reguli de concurență ca și Comisia Europeană și de foarte multe ori acestea sunt bine plasate pentru a se ocupa de problema dumneavoastră. Vă rugăm să rețineți însă că procedurile urmate de autoritățile naționale depind de legislațiile naționale și pot fi diferite de la o țară a UE la alta. Astfel, înainte de a contacta o autoritate națională de concurență, este recomandat să verificați site-ul acesteia sau să cereți îndrumare din partea autorității cu privire la modul cel mai potrivit de a raporta grijile dumneavoastră.

Chiar dacă nu sunteți sigur cu privire la domeniul de aplicare al problemei, nu ezitați să contactați fie Comisia Europeană fie o autoritate națională de concurență. Autoritățile cooperează și pot repartiza cazul ce ar putea decurge din raportul dumneavoastră, dacă este necesar.

Puteți raporta îngrijorările dumneavoastră Comisiei Europene prin e-mail la:

comp-market-information@ec.europa.eu

Alternativ, puteți trimite o scrisoare la adresa:

European Commission

Directorate-General for Competition

Antitrust Registry

B-1049 Brussels

Belgium

Vă rugăm să indicați numele și adresa dumneavoastră, să identificați firmele și produsele în cauză și să descrieți în mod clar practica pe care ați observat-o. Aceste informații vor ajuta Comisia Europeană să detecteze problemele de pe piață și pot deveni punctul de plecare al unei investigații.

În calitate de consumator puteți de asemenea informa o asociație a consumatorilor privind observațiile dumneavoastră. Asociația consumatorilor poate decide ulterior să adune informațiile primite de la diverși consumatori și să facă o plângere oficială Comisiei Europene. Puteți găsi datele de contact relevante aici:

http://ec.europa.eu/consumers/eu_consumer_policy/consumer_consultative_group/national_consumer_organisations/index_en.htm

(pagina nu este disponibilă în toate limbile oficiale ale UE)

Mai multe informații despre cum să sesizați încălcarea regulilor de concurență sunt disponibile aici:

http://ec.europa.eu/competition/consumers/contacts_ro.html

Sperăm că aceste informaţii vă vor fi de ajutor. Rămânem la dispoziţia dumneavoastră pentru alte întrebări.

Cu deosebită stimă,
Centrul de contact EUROPE DIRECT
http://europa.eu - linia ta directă cu UE!

A fost publicat Raportul general privind activitățile Uniunii Europene în 2014. Acesta prezintă principalele inițiative și realizări ale UE din anul precedent.
 Detalii la adresa: http://europa.eu/publications/reports-booklets/general-report/index_ro.htm

Clauza de non-răspundere
 EUROPE DIRECT este serviciul de informații generale al UE. De reţinut: Informaţiile furnizate prin intermediul serviciului EUROPE DIRECT nu ne implică din punct de vedere legal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.