vineri, 15 mai 2015

Nu doar bandiții PDL Mureș au fost în atenția DNA Târgu-Mureș fără Curcă
Nu doar bandiții  PDL Mureș au fost în atenția DNA Târgu-Mureș fără Curcă

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus trimiterea în judecată:

sub control judiciar a inculpatei BURDEȚI DANIELA, comisar în cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Mureș, la data faptei, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea a 17 infracțiuni de luare de mită;

și în stare de libertate a inculpatului DUNCA ȘTEFAN, administrator al unei societăți comerciale (având ca obiect de activitate întocmirea documentației necesare pentru obținerea autorizației de mediu), la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea a 15 infracțiuni de complicitate la luare de mită;

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada august - decembrie 2014, inculpata Burdeți Daniela, în calitate de comisar în cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Mureș, a creat, cu ajutorul inculpatului Dunca Ștefan, un mecanism menit să le asigure foloase necuvenite, constând în dobândirea în mod injust a unor sume de bani.
Concret, inculpata Burdeți Daniela identifica agenții economici care desfășurau activități fără a deține autorizație de mediu și care, în mod legal, ar fi trebuit să fie sancționați contravențional și față de care se impuneau măsuri privind încetarea activității poluatoare.
Ca urmare a contactării acestor reprezentanți ai agenților economici, inculpata Burdeți Daniela le pretindea ca, în schimbul neexercitării atribuțiilor de serviciu, respectiv în schimbul neaplicării sancțiunilor prevăzute de lege, să îi plătească inculpatului Dunca Ștefan, un onorariu cuprins între 1.000 - 1.500 de lei, pentru întocmirea documentației necesare înlăturării neregulilor constatate.
Astfel, în perioada august - decembrie 2014, inculpata Burdeți Daniela a pretins de la reprezentanții unor agenți economici, ca aceștia să plătească inculpatului Dunca Ștefan, sume de bani cuprinse între 1.000 – 1.500 lei, în schimbul neexercitării atribuțiilor de serviciu referitoare la aplicarea unor sancțiuni pentru neregulile constatate. Din banii primiți de acesta, jumătate îi reveneau inculpatei Burdeți Daniela.

Procurorii anticorupție au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui autoturism aparținând inculpatei Burdeți Daniela.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asiguratorii luate în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu