joi, 27 decembrie 2018

Cât de proști sunt proștii noștri sau cum am ajuns să dau în judecată Ministerul Finanțelor Publice pentru refuz oferire informații publice


Cât de proști sunt proștii noștri sau cum am ajuns să dau în judecată Ministerul Finanțelor Publice pentru refuz oferire informații publice
Am ajuns să dau în judecată Ministerul Finanțelor Publice pentru refuzul de a mi se oferi informații publice privind impozitarea halucinantă a normei de hrană,  pentru existența a mai multe impozite diferite pe același fluturaș, pentru impozitarea diferită a unităților identice, definite salarii mimim brute pe economie.  După 61 de zile de la înregistrarea cererii pe legea informațiilor publice, Ministerul lui pește mă mai ia la sictir, susținând că voi primi răspuns de la....direcția generală de servicii pentru contribuabili din cadrul ANAF!  Am scris și o repet, impozitarea cu 41,5 la sută a normei de hrană a fost o escrocherie a hoțiilor PSD pentru ca în 12 luni să se acopere din banii prostimii voucherele de vacanță date așa-zis gratuit,  iar hoția e cu atât mai mare cu cât vi se iau 1700 de lei pentru mizeria de hârtii care valorează 1450, furt calificat al statului român, de 250 de lei pentru fiecare bugetar normal. Norma de hrană din vremea hoților PSD e mai mică decât cea de acum 10 ani, pe un fluturaș de salariu sunt 3 impozite diferite, dintre care două diferențiate, deși se aplică exact la salarii minime pe economie.  Nu-in nimic, rezolvăm prin tribunal accesul la informații, încă o dovadă că nimeni nu știe ce au scris pe hârtie borfașii PSD de la putere.
P.S. Urmează un alt episod interesant pentru cele 3 ministere vizate, cu salariul minim care crește, dar nu se aplică la creșterea normei de hrană, cum e legal și despre continuarea crizei din 2009 cu care borfașii PSD motivează refuzul aplicării creșterii legale pentru tichete de masă și vouchere de vacanță!

Art. 7.
(1) Autoritatile si institutiile publice au obligatia sa raspunda in scris la solicitarea informatiilor de interes public in termen de 10 zile sau, dupa caz, in cel mult 30 de zile de la inregistrarea solicitarii, in functie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrarilor documentare si de urgenta solicitarii. In cazul in care durata necesara pentru identificarea si difuzarea informatiei solicitate depaseste 10 zile, raspunsul va fi comunicat solicitantului in maximum 30 de zile, cu conditia instiintarii acestuia in scris despre acest fapt in termen de 10 zile.
(2) Refuzul comunicarii informatiilor solicitate se motiveaza si se comunica in termen de 5 zile de la primirea petitiilor.
(3) Solicitarea si obtinerea informatiilor de interes public se pot realiza, daca sunt intrunite conditiile tehnice necesare, si in format electronic.

Petitia nr:999610409
Buna ziua,
Va informam ca petitia dvs. a fost inregistrata la MFP cu nr. 675124/ 26.10.2018.

Cu stima.



MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
Biroul de informare publica si relatii cu publicul
Compartimentul de relatii cu publicul
Tel. 0213199744

Bună ziua,

Referitor la solicitarea dumneavoastră înregistrată în Ministerul Finanţelor Publice, Biroul de informare publică cu nr. 663105/2018,  vă comunicăm faptul că,  solicitarea dvs. însoţită de punctul de vedere al direcției de specialitate a fost transmisă Direcţiei generale de servicii pentru contribuabili din cadrul ANAF, de la care urmează să primiți răspuns.




MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
Biroul de informare publica
Str. Apolodor nr.17, sector 5, Bucureşti
Tel/Fax:  +40 21 319 96 83
E-mail: publicinfo@mfinante.gov.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.