duminică, 25 ianuarie 2015

Șeful SRI recunoaște că au infiltrat cârtițe de la SRI în presă. Despre bandiții SRI infiltrați în poliția locală - nimic?!Șeful SRI recunoaște că au infiltrat cârtițe de la SRI în presă. Despre bandiții SRI infiltrați în poliția locală - nimic?!
Pe lângă faptul că jurnaliștii sunt plătiți ilegal, sub CCM unic pe țară, că jurnalismul se face cu maximum 12 clase și toți sinucigașii ratați din familie și amantele sunt printre angajații în presa locală, pe lângă faptul că presa e șantajată de gunoaie etnice care merg cu presa bovină la notar, șantaj și  cu diplome și chirii modice, de la mafia PDL, ca în Mureș, Cluj sau aiurea, SRI are și… cârtițe. Ruda lui Ponta a recunoscut asta! Rămâne ca presarii cinstiți să facă tot posibilul să arate nenorociții sub acoperire, care nici măcar nu lucrează în interesul statului român, ci al unor grupuri de interese politice din SRI, cel puțin în Ardealul care trebuie apărat de… maghiar și acolo unde SRI e vizibil și prin plicurile aduse în redacții.  Ce spuneți, dați un șut gunoaielor care vă folosesc și vă mint sau așteptați ca ofițerașii SRI să iasă la pensie la 45 de ani și să vă râdă în nas?
Cotidianul.ro dixit:

În premieră, şeful SRI spune că în presă sunt ofiţeri acoperiţi. Ce spunea Maior în declaraţii anterioare. Ce şanse sunt ca acoperiţii din presă să fie cunoscuţi.

Maior recunoaşte existenţa SRI-iştilor acoperiţi în presă

În cadrul unui interviu acordat postului B1 TV, directorului EVZ, Dan Andronic, şeful SRI, George Maior a afirmat, fără să clipească, răspunzând întrebării referitoare la existenţa în presă a ofiterilor acoperiţi ai SRI: În presă sunt ofiţeri acoperiţi ai SRI, "ca şi în alte state democratice”, după care a adăugat, „este (acoperitul) o armă puternică a oricărui serviciu secre”. Întrebat dacă acoperiţii din presă vor fi deconspiraţi, George Maior a dat un răspuns categoric: „niciodată”. Atenţie, când i s-a atras atenţia că prin redacţii „se cam ştiu unele nume”, Maior a dat din nou o replică interesantă: „este vorba doar de arătatul cu degetul. A arăta cu degetul este una, a afla nume este alta”.

Tot legat de „acoperiţi”, George Maior a menţionat că SRI nu are ofiţeri acoperiţi în Parlament (oare?) şi în magistratură, dar a recunoscut că până când legea a permis, au existat acoperiţi în magistratură.

O explicaţie decriptată încă din 2009

După ce a confirmat existenţa SRI-ilor acoperiţi în presă, George Maior a fost întrebat ce informaţii aduc SRI-ului aceştia. Şi aici răspunsul a fost unul uluitor: „misiunea lor este să aducă informaţii de securitate naţională pentru stat”. Ca să decriptăm ce a vrut să spună şeful SRI, reluăm o declaraţie din octombrie 2009, a lui Nicolae Ulieru (fost purtător de cuvânt al SRI, pe timpul lui Virgil Măgureanu) care spunea, tot la B1: „Acoperirea prin meseria de ziarist e una din cele mai des uzitate în lume şi asigură o foarte bună posibilitate de circulaţie în toate mediile. Ofiţerul acoperit care lucrează în presă, cu legitimaţia de ziarist, şi dacă are şi ceva talent de ziarist, poate să pătrundă în diverse medii pe care alte acoperiri nu i le-ar permite”. Deci, pe lângă munca de agent de influenţă într-un ziar/post tv şi informarea serviciilor cu amănunte din bucătăria internă ziarelor/posturilor tv – Cotidianul a tratat pe larg acest subiect, şi pe care Ulieru îl nega – SRI-iştii acoperiţi din media sunt utilizaţi să aducă informaţii acolo unde au intrare. Şi unde au intrare în general ziariştii: în medii politice şi medii economice. Este adevărat, în plan extern, „acoperiţii” din presă au fost utilizaţi încă din timpul primului război mondial, dar una este să lucrezi „la extern” şi alta în interior.

Cum de a schimbat Maior macazul ?

După afirmaţiile făcute la B 1 TV de George Maior se impune o întrebare: ce s-a întâmplat, ce l-a determinat pe şeful SRI să recunoască existenţa acoperiţilor din presă? Nu a fost vorba de scăparea unui porumbel şi nici de o hărţuire a moderatorului. Interviul a fost unul ÎNREGISTRAT şi dat unui grup de presă prieten. Până în prezent, George Maior s-a ferit să recunoască cu subiect şi predicat existenţa acoperiţilor în presă. Câteva exemple:

13 ianuarie 2014; Ziare.com – interviu

Întrebare: A fost o campanie electorală în mare măsură despre ofiţeri acoperiţi din presă, din politică. Totuşi, care este totuşi situaţia din acest punct de vedere?

George Maior: „Ofiţerii acoperiţi sunt un mijloc excepţional al serviciilor de informaţii, o armă specifică serviciilor de informaţii, folosită de toate serviciile pentru creşterea capabilităţii de apărare a securităţii naţionale. E păcat că se discută foarte mult de el. Nu facem nimic în afara unui cadru legal”.

22 februarie 2013; Gandul.info

În ceea ce priveşte prezenţa ofiţerilor acoperiţi printre jurnalişti, George Maior a declarat: „În sistemul UE şi pe această zonă acţionăm în concordanţă cu cele mai stricte standarde democratice. Punct”.

23 noiembrie 2010 (interviu în Jurnalul.ro)

Întrebare: Cred că de două sau trei ori, şefi ai SRI şi purtătorul de cuvânt al instituţiei au recunoscut că serviciul foloseşte agenţi sub acoperire în presă. La ce vă trebuie?

George Maior: „Deci nu facem mai mult sau mai puţin decât face orice serviciu de informaţie din lume”.

Întrebare: Încerc să înţeleg necesitatea. Până acum s-a justificat folosirea lor? Fără ironie, încercăm să în­ţe­le­gem de ce aveţi nevoie de ei.

George Maior: „Eu nu fac alt comentariu pe acest subiect decât acela pe care l-am făcut de la bun început şi consider că acele declaraţii făcute anterior au fost greşite, pentru că au creat o stare de nervozitate şi confuzie. Dar vă asigur că facem exact cât fac serviciile europene democratice din acest punct de vedere”.

Când s-a aflat oficial d existenţa acoperiţilor din preă

Pe 28 mai 2001, deputatul PRM, Dan Brudaşcu, adresa o interpelare şefului SRI, Radu Timofte în care îi solicita acestuia să comenteze declaraţia unui ofiţer MI care afirmase la Clus, că „jumătate dintre redactorii, reporterii din presa scrisă şi audio-vizuală sunt ofiţeri SRI sub acoperire”.

Pe 6 iunie, vine răspunsul de la SRI, în care se spune: „Procentul avansat de dvs nu este cunoscut de SRI, însă, cu certitudine, este mult exagerat. De altfel, referitor la astfel de estimări, nici un serviciu de informaţii nu ar putea face publice cifre exacte”.

O declaraţie neinspirată a lui Klaus Iohannis

Pe 29 septembrie 2014, în cadrul interviurilor Adevărul Live, aflat în campanie electorală, Klaus Iohannis a făcut o declaraţie şocantă, fiind întrebat de oportunitatea existenţei ofiţerilor acoperiţi în mass-media. „Da, eu cred că face parte din activitatea serviciilor şi nu cred că este vreo problemă. Eu, personal, consider că în servicii avem profesionişti foarte buni, dar nu cred că trebuie noi să le spunem cum să îşi facă treaba”, a răspuns Klaus Iohannis, a cărui declaraţie a fost taxată ca fiind total neinspirată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu