sâmbătă, 17 ianuarie 2015

SRI - în interes propriu. Atacul cibernetic să trăiască și interesele unor gășcari de partid!



SRI - în interes propriu. Atacul cibernetic să trăiască și interesele unor gășcari de partid!
Nu este un secret că SRI are interesul și că poate avea, în curând, sprijinul politic necesar pentru a pune mâna pe orice informație de la populație și asta și fără  mandatele necesare în țări civilizate.  În caz că nu se înțelege, SRI nu dă cifre, ca să justifice munca lui, el vorbește…povești!
Citiți și cruciți-vă !
A crescut frecvența! Frecvența e o definiție, numărul e o valoare, dar la SRI și profesionalismul e tot o definiție, nu o valoare! Mai departe, sereiștii de tip nou ne spun de atacuri…cibernetice!  Pentru cei care nu știu, cibernetica înseamnă exact asta: . S. f. Știință care are ca obiect studiul matematic al legăturilor, comenzilor și controlului în sistemele tehnice și în organismele vii din punctul de vedere al analogiilor lor formale.
Atacul cibernetic nu e vreo șmecherie, termenul e idiot, dar SRI asta știe, asta vorbește, iar când rudele șefului de la SRI bat câmpii în demența lor cu fasciști, legionari și alte specii care ar trebui să facă obiectul interesului SRI, serviciul lui pește tace (ca un pește!).
De menționat marele atac de acum vreo 3 luni, cu SRI vocal și, desigur, Kaspersky, cu placa comună, cu vreo 15 IP-uri afectate! Desigur, SRI a bătut câmpii cu marele atac, iar atunci când i-am întrebat pe cei de la Bitdefender, pe o rețea de socializare, de ce nu spun nimic, oamenii au răspuns că nici un calculator cu Bitdefender nu e atacat și că ei nu au nevoie să se promoveze cu astfel de atacuri!  Rețineți, marele atac cu 15 IP-uri afectate!
Kasperski precizeaza ca Romania se afla pe locul sapte la numarul de victime, cu 15 adrese IP afectate, pe primul loc situandu-se Franta. Printre cele 15 victime identificate pe teritoriul Romaniei, se numara doua ministere, doua alte institutii guvernamentale, companii private, precum si utilizatori de internet rezidential sau mobil, se arata in comunicat.
P.S. Același SRI a tăcut ca porcul când un dement etnic de la PDL Mureș a clamat în campania lui electorală că la Târgu-Mureș vor ataca vandalii taman noaptea, când un deșeu de la SRI a manipulat pentru zdreanța din PDL și primărie, când bandiții PDL Mureș au vrut tulburări etnice prin autocolantele cu steagul Ungariei și cu mesajul: PSD și UDMR vând Ardealul, UMF și Târgu-Mureș, doar în limba română, ca majoritarul dement să producă tulburările etnice vrute de scursura de partid și de dementul lui via SRI.


SRI: A crescut frecventa atacurilor cibernetice asupra unor site-uri romanesti publice sau private. Atacatorii au promovat mesaje islamiste radicale, anti-israeliene si pro-palestiniene
de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 16 ianuarie 2015, 20:40 Actualitate | Esenţial

Site-urile unor institutii de invatamant superior si de administratie publica au fost tinta unor atacuri cibernetice incepand cu jumatatea lunii decembrie 2014, a anuntat vineri Serviciul Roman de Informatii, potrivit Agerpres. SRI precizeaza ca in cursul acestor atacuri au fost promovate mesaje islamiste radicale, anti-israeliene si pro-palestiniene.

"Pe fondul actiunilor desfasurate de gruparile hacktiviste la nivel mondial, au fost semnalate, cu o frecventa crescuta, si atacuri cibernetice derulate asupra unor sisteme informatice apartinand unor entitati publice sau private din Romania, realizate si in scopul promovarii unor mesaje de propaganda islamista. Acest gen de entitati agresoare deruleaza, in mod continuu, actiuni de identificare a vulnerabilitatilor de securitate cibernetica, pe care le exploateaza imediat sau conjunctural. In tara noastra au fost inregistrate atacuri cibernetice asupra site-urilor apartinand unor institutii de invatamant superior si de administratie publica, incepand cu jumatatea lunii decembrie 2014. In cursul acestor atacuri au fost promovate mesaje islamiste radicale, anti-israeliene si pro-palestiniene", mentioneaza intr-un comunicat de presa purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava.

Potrivit acestuia, un alt eveniment, aflat si in atentia mass-media, s-a derulat in perioada 9-12 ianuarie 2015, cand gruparea de hackeri SECURITY CREWZ a derulat atacuri de tip defacement impotriva unor site-uri web apartinand unor institutii publice, asociatii si societati comerciale din Romania.

"Aceste atacuri au afectat integritatea si disponibilitatea continutului, au promovat mesaje ideologice pro-Califat. Mentionam ca gruparea de hackeri SECURITY CREWZ a revendicat, in intervalul decembrie 2014 - ianuarie 2015, atacuri similare efectuate cu succes impotriva a circa 300 de tinte din Europa, Statele Unite ale Americii si Emiratele Arabe Unite. O agresiune similara, revendicata de aceasta data de membrii gruparii tunisiene de hackeri "FallaGa Team - Tunisian Cyber Resistance", a exploatat, la data de 14 ianuarie 2015, vulnerabilitati de securitate care au permis inlocuirea continutului unor site-uri web apartinand Patriarhiei Romane, cu mesaje de tip ideologic pro-musulmane, respectiv indreptate impotriva statului francez", se arata in comunicatul SRI.

In prezent, functionalitatea site-urilor detinute de institutiile publice este restabilita, precizeaza Sorin Sava.

"Acest context complex evidentiaza necesitatea implementarii unor standarde minime de securitate cibernetica la nivelul sistemelor informatice detinute de entitati publice si private, precum si a verificarii regulate a respectarii normelor si politicilor din acest domeniu. SRI si alte institutii cu responsabilitati in acest domeniu au permanent in atentie agresiunile cibernetice si coopereaza pentru identificarea si protejarea infrastructurilor cibernetice nationale. Mentionam ca, pana in prezent, atacurile cibernetice de tipul celor mentionate nu au afectat infrastructuri cibernetice de interes national", subliniaza SRI.

Conform sursei citate, inceputul anului 2015, marcat de recrudescenta fenomenului terorist in Europa, a generat cresterea la nivel international a numarului de agresiuni derulate in spatiul cibernetic motivate de ideologia extremista, prin intermediul carora agresorii isi manifesta adeziunea la islamism.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.