vineri, 13 martie 2015

Atenție la afacerea corn pe Media Pop Art și intermediarii!Atenție la afacerea corn pe Media Pop Art și intermediarii!
Toată lumea se uită la TV și comentează arestări, dar sub nasul DNA se desfășoară acțiuni care pot mirosi urât, cum ar fi distribuirea de cornuri prin firme din alte județe, în alte județe! Atenție, în județul Mureș cornurile sunt cărate din Turda de un alt brutar, iar uneori pe ambalaje apare că tot firma din Turda face distribuția, așadar intermediarul nu există! Verifică DNA intermediarii ăștia și prețul perceput de intermediari pentru cărat cornuri?
Un excelent articol de la Turda:


Turdanews zicere:

O firmă din Turda este în mijlocul unui scandal care a izbucnit la o școală din Arad, după ce o elevă a descoperit în cornul din care tocmai mușcase, o lamă! Norocul a fost că lama i-a rămas fetei din clasa a III-a între dinți, evitându-se astfel o tragedie! Producătorii turdeni au fost implicați, de-a lungul anilor, în mai multe scandaluri, care sunt mascate sub un procedeu simplu: schimbarea denumirii firmei!

"Din fericire, eleva nu a fost rănită, dar suntem revoltaţi de acest incident. Putea să aibă urmări foarte grave, dacă acea lamă era înghiţită sau mestecată", a declarat Mirela Dobrei, învăţătoarea copilei, pentru Mediafax.

Licitația pentru distribuirea cornurilor pentru elevii din județul Arad a fost știgată de firma Biscotto din județul Timiș, însă pe ambalajul cornurilor distribuite apare numele firmei turdene Media Pop Art SRL.

Acționarii din spatele acestei firme, Pop Ana și Pop Andrei, au fost implicați în scandaluri similare, însă în spatele altor firme, care de-a lungul anilor au funcționat la aceeași adresă: str. Ștefan cel Mare nr. 4 (lângă fosta intrare Holcim).

Inițial, activitatea s-a derulat prin intermediul firmei Bampan Impex SRL. Societate care a câștigat numeroase contracte de furnizare de cornuri pentru elevi, în diverse județe din țară. Totul a funcționat ”ca uns”, până au apărut reclamațiile. În acel moment, firma a fost înlocuită cu o alta: Farkas Trans SRL. Însă, se schimbase doar emblema, nu și fabrica propriu-zisă.

Citește și: Strategie împotriva neregulilor din programul "Cornul": a băgat "pe felie" o altă societate!

În septembrie 2012 și noua societate, Farkas Trans SRL, a fost implicată într-un mega-scandal, după ce la o școală din sectorul 2 București s-au depistat cornuri cu materiale textile în ele! La vremea respectivă, a ieșit scandal mare, iar cei de la Primăria sectorului 2 spuneau că vor face demersdurile necesare pentru a interzice participarea la alte licitații a celor de la Farkas Trans SRL, acuzați că pun în pericol sănătatea copiilor!

"Îmi pare rău pentru cele întâmplate, şi noi ne-am speriat când am auzit. Contractul de livrare corn a fost sistat de Primăria sectorului 2. Nu a reziliat, până ce vin rezultatele de la laborator pentru ceea ce s-a găsit în corn. Noi am verificat şi este vorba despre puf provenit de pe banda de pânză, de rulare, pe care se transportă aluatul pentru cornuri. Apariţia acestui puf se datorează faptului că toate utilajele sunt noi, achiziţionate recent. În ceea ce priveşte problemele constatate cu ambalarea cornurilor şi acestea se datorează tot utilajelor noi, insuficient reglate, care taie pungile în care sunt puse cornurile", a motivat directorul general al societăţii turdene, Marinel Pop, la vremea respectivă.

Citește și: Firma turdeană care distribuie cornuri elevilor, implicată într-un nou scandal! S-au găsit fire de material textil în cornuri!

Pentru ca afacerea să continue, sub un alt paravan, în anul 2013 a fost înființată o nouă societate, Media Pop Art SRL. Care funcționează la aceeași adresă, cu aceeași oameni, făcând practic aceeași producție. La rândul ei, și noua societate a câștigat o puzderie de contracte în mai multe județe din țară, indiferent că e vorba de Satu Mare, Bistrița sau alte județe. Iar acolo unde nu a câștigat, cum e și cazul județului Arad, a apărut din neant drept producătorul cornurilor livrate de societatea care câștigase, de fapt, licitația! Ceea ce denotă faptul că acționarii au pe cineva în spate, cu proptele serioase.

În județul Mureș, de exemplu, licitația a fost câștigată de o societate din Reghin, SC Grandpan Dor. Numai că, în realitate, producția și distribuția i-a revenit societății... Media Pop Art SRL din Turda!

Un jurnalist din Mureș s-a prins de această ”afacere” și a dat totul în vileag. ”Sunând la firma turdeană s-a confirmat afacerea: producătorul de cornuri reghinean distribuie cornurile producătorului turdean, iar doamna cu informațiile se mira cum se știu informațiile, pentru că erau...confidențiale!”, spune Florentin Deac pe blogul său. Dar, oricum, nu e singurul caz!

După acest scandal nou, cu siguranță ”istoria” se va repeta: acționarii vor pune o altă societate pe post de paravan pentru aceeași afacere, licitațiile se vor câștiga cu duiumul (iar acolo unde nu se câștigă, se obține subcontractarea, pe căi numai de ei știute), iar când sănătatea copiilor va fi pusă din nou în pericol, cu cine știe ce mizerii descoperite în cornuri, se va relua totul de la capăt! Pentru că, din câte se pare, ”proptelele” sunt extrem de puternice!


Ce vrăji se mai fac cu cornurile elevilor mureșeni. Granpan dispare de la distribuție! Corn simplu, probleme complicate!Ce vrăji se mai fac cu cornurile elevilor mureșeni. Granpan dispare de la distribuție! Corn simplu, probleme complicate!
Licitație prin CJM, afacere câștigătoare pe  SC Media Pop Art SRL, producător și ambalator, la care se adaugă alt brutar cu chef de luat banii publici, firma locală  SC Granpan d Or. Asta la începutul anului școlar. Recent, pe etichetele cornurilor, adică tot în acest an școlar, firma reghineană dispare și SC Media Pop Art SRL e creditată și cu distribuția! Ce vrăji s-au făcut la firme sau la CJM-ul penelistului Dobre, cunoscut pentru afacerile avocățești din familie pe 4 primării cu subodonații PNL?!
Firmă înființată în 2013 câștigă, în 2014, cornul, la Mureș, deși nu apare ca oficial furnizoare!
Firmă înființată în 2013 câștigă, în 2014, cornul, la Mureș, deși nu apare ca oficial furnizoare!
A început școala și elevii mureșeni au primit cornuri făcute de o firmă înființată abia anul trecut, Media Pop Art SRL.
Zi de zi spunea, acum 7 zile, însă, că Grandpan Dor Reghin va da cornurile! Controlează cineva la insul numit Luca Marin, dacă nu vorbim de afaceri care put a PNL și a ceva subcontractanți pe banii mulți și mulși de șmecherașii cu carnete de partid?!
P.S. Sunând la firma turdeană s-a confirmat afacerea: producătorul de cornuri reghinean distribuie cornurile producătorului turdean, iar doamna cu informațiile se mira cum se știu informațiile, pentru că erau...confidențiale! Poate verifică cineva la musiu Dobre ce afacere a mai făcut și eventual ce penelist ar putea intermedia afacerea cu cornuri și unde e confidențialitatea la care spera angajata de la Media Pop Art!
Consiliul Judeţean Mureş a atribuit firmelor FrieslandCampina România Cluj Napoca şi Granpan Dor Reghin licitaţia organizată pentru livrarea către grădiniţele de stat şi private cu program normal de patru ore şi clasele I-VIII din învăţământul de stat şi privat din judeţul Mureş, în anul şcolar 2014-2015, a produselor lactate, respectiv a celor de panificaţie, în cadrul programului „Laptele şi cornul”, informează www.licitatiapublica.ro. Potrivit aceleiaşi surse, FrieslandCampina România Cluj Napoca va furniza lapte UHT şi iaurt natural în cadrul unui contract în valoare de 6,65 milioane lei, fără TVA, Grandpan Dor Reghin va asigura cornurile şi biscuiţii dulci, iar valoarea contractului este de 3 milioane lei, fără TVA. „Contractul este încheiat pentru tot anul şcolar 2014-2015, pentru un număr de 63.396 de beneficiari, iar copii vor primi produsele începând cu 15 septembrie, dată la care începe anul şcolar”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.
MEDIA POP ART SRL
Turda , jud. Cluj
CUI    31481842
Nr. Reg.Com.        J12/1120/2013
Domeniu de activitate     1071 - Fabricarea painii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie

2 comentarii:

  1. La cate ilegalități face te miri ca nu plătește . Am lucrat ca sofer si nici macar nu mia cerut un buletin sau permis si dupa aproape doua saptamani daca am vazut ca nu are de gand sa imi faca angajare iam zis sa imi plateasca ce am muncit . A zis ca numai dupa doua luni ma plateste pe prima saptamana. Eu duceam cornurile la scoli si gradinite si pe aviz era altcineva scris.

    RăspundețiȘtergere
  2. doamne-ajuta de un control! sau doamne, ajuta-ne cu un DNA:) Problema e ca aia citesc blogul rar, trebuie facute sesizari de catre oricine are informatii despre potlogarii comise...

    RăspundețiȘtergere