vineri, 20 martie 2015

DNA Mureș, un pic de interes după golăniile cu transport local la Pitești, posibile și la Târgu-Mureș prin dedicația banditului PDL pe subordonat?



DNA Mureș, un pic de interes  după golăniile cu transport local la Pitești, posibile și la Târgu-Mureș prin dedicația banditului PDL pe subordonat?

Cazul din Pitești poate să aibă măgării de gen la Târgu-Mureș, după ce bandiții PDL Mureș  au asociat firma orașului cu firma unui șofer din PDL, Maior, după ce bandiții au inventat subvenții de 100 la sută pentru pensionarii peste 53 de ani, elevi și studenți, după ce bandiții au  făcut campanie electorală pentru hoțul PDL Mureș și  pentru hoțul PDL de București pe autobuzele subvenționate și din banii publici, după ce bandiții au cărat elevi, membrii PDL și enoriași pentru ca  bastardul PDL Mureș să umfle banii cu dedicații, după ce Siletina lui Maior primea anual sute de mii de euro dedicație pe ceea  ce bandiții numeau Transporturile terestre ocazionale ale primăriei Târgu-Mureș și după ce bandiții PDL au cărat galeria FCM care primește transport gratuit în contrapartidă de la hoțul și bastardul din PDL Mureș, ca să nu mai spunem că hoții PDL l-au lăsat pe retardat și cu firmă de taxi atunci când primea pomeni de la banditul mare PDL!
DNA, nu doar fotbalul bastardului de partid a făcut praf banii publici, hoții din primărie au lucrat și la dedicații de partid! Și cum rămâne, DNA, cu întreținutul porcului pedelist care a luat mită de la Coral, cum scrie EVZ, se prescrie fapta jegului pedelist?!
P.S.DNA Mureș, un  alt subiect: Studcard, vehicul pentru bandiții PDL din banii publici. Hoții etnici din Târgu-Mureș, Arad, Cluj-Napoca și Turda, apoi alți hoți din PDL au umflat buzunarele scursurilor etnice din PDL și camarila hoțească a borfașilor de români din primării!

Siletina cu care a intrat Maior în primărie câștigă la…Primăria Târgu-Mureș!
Desigur, una din sutele de coincidențe de la Târgu-Mureș, în care firmă înființată de pedelist, deținută de pedelist, pusă de pedelist pe maică-sa, unchiu-su, amantă-sa, amantu-su câștigă la instituția condusă de șeful de partid sau/și șeful ierarhic. Cum Târgu-Mureș e orașul în care se votează etnic, e bine, ar spune unii, ca să nu ia ungurul ce poate obține din bani publici românul, fie el și pedelist trecut prin țărăniști, penegiști, peremiști, peneliști, peceriști, adică orice șobolan de partid care își părăsește corabia și votul dat de prostime pentru ca el să îi reprezinte la un anumit partid.
Meg-afacere de peste 125.000 euro, parcă a 7-a prezentă pe licitatiapublica în ultimii 4 ani, așadar firma lui Maior care nu e a lui Maior ar lua cam un milion de euro de târgumureșeni prin mila instituției care e condusă de șeful de partid a lui Maior. Ca să știți ce ați votat și pe cine au băgat mega-șmecherii în primărie!
P.S. În atenția DNA, ce reprezintă transporturile terestre ocazionale de… pasageri? Primăria nu e societate de transport, ca să existe termenul de… pasageri! Cumva pasagerii sunt rromii din Valea Rece care trebuie să voteze, elevii care merg în excursii, pedeliștii care merg la congres, la București, elevii care fac baie la bazinul cu acoperiș de 200.000 de euro, popii care își duc enoriașii în excursii, totul trebuind să fie decontat din banii publici și totul fiind mizerii de propagandă electorală pentru candidatul….generos cu banii publici și pe firme ale inșilor cu partid? DNA, un răspuns?!
P.S.2. Cum se explică că, deși avem, atâția transportatori, trebuie ca firma pedelistului să se sacrifice la licitațiile organizate de șeful de partid? E exact ca la publicitatea primăriei, acolo unde trebuie doar făcătorii de imagine, televiziunile de partid să participe și patronii de presă cerșesc apoi un leu de la pungații de partid?
Anunt de atribuire numarul 152434/21.05.2012


Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA


Primaria Municipiului Tirgu-Mures
Adresa: Piata Victoriei nr.3 , Localitatea: Targu Mures , Cod postal: 540026 , Mures , Romania , Email: licitatie@tirgumures.ro , Tel.: +40 0265268330 , Fax: +04 0365801856


Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI SI PROCEDURA


II.1) Denumire contract Servicii de transport terestru ocazional de pasageri
II.2) Obiectul contractului Servicii de transport terestru ocazional de pasageri
II.3) Tip contract Servicii
II.4) CPV 60112000-6 - Servicii de transport rutier public (Rev.2)
II.5) Criteriu de atribuire Pretul cel mai scazut
II.6) Invitatie de participare 321636/12.03.2012 12:11


Sectiunea III: ATRIBUIRE


III.1) Numar de oferte primite 1
Valoare estimata totala 537,000 RON
III.2) Lista contracte

116 / 19.04.2012 537,000 RON

Castigator:
S.C. SILETINA IMPEX S.R.L. RO2532276 B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 92/4, Targu-Mures, 540447, Mures

Total (fara TVA): 537,000 RON
Procurorii DNA l-au trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe primarul Pitestiului, Tudor Pendiuc, sub acuzatia de luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si in forma continuata. Prejudiciul in acest dosar este de peste 6,3 milioane euro.

In acelasi dosar, au mai fost trimisi in judecata, in stare de arest la domiciliu:

    VISOIU VALENTIN, actionar la CNCD S.A, SC Conarg S.A, Conarg Real Estate S.R.L, acuzat de dare de mita, spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata.
    SCARLAT CONSTANTIN si VASII GHEORGHE, reprezentanti ai S.C. Girexim Universal S.A. si S.C. CNCD S.A., acuzat de complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si in forma continuata

Emanuela Elena Pendiuc, fiica primarului, a fost trimisa in judecata sub control judiciar sub acuzatia de complicitate la luare de mita si spalare de bani.

De asemenea, au fost trimisi in judecata, in stare de libertate:

    CONSTANTIN ION, consilier al primarului municipiului Pitesti, membru al Comisiei de evaluare a ofertelor, la data savarsirii faptei, acuzat de complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si in forma continuata
    ROMAN ROBERT-AURELIAN, ROTARU MANUEL-VASILE si BERINDE ELENA, directori generali respectiv director economic in cadrul SC Publitrans 2000 S.A., la data faptelor, acuzati de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si in forma continuata
    NECHITA EMILIAN, director executiv al Directiei Tehnice din cadrul Primariei Municipiului Pitesti si presedinte al Comisiei de evaluare, la data savarsirii faptei, acuzat de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si in forma continuata,
    IVAN LUCIA-CORINA, Serviciu Unitate Monitorizare Servicii Publice, la data savarsirii faptei, acuzata de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si in forma continuata,
    PETRIEA DORU-ALEXANDRU, ofiter de politie judiciara in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, acuzat de favorizarea infractorului,
    PETRIEA MIHAI si LIS ELENA-CARMEN, acuzati de favorizarea infractorului.

Care sunt acuzatiile procurorilor, potrivit rechizitoriului citat intr-un comunicat al DNA:

S.C. Publitrans 2000 S.A este societatea care are asigura transportul public local in municipiul Pitesti, avand ca actionar unic Consiliul local Pitesti. In "strategia de dezvoltare durabila a serviciului de transport public local de calatori in mun. Pitesti, care raspundea unui interes public, era prevazut ca S.C. Publitrans 2000 S.A. sa inlocuiasca parcul auto cu 80 de autobuze noi, achizitionate de Consiliul local prin alocare de fonduri.

Prevalandu-se de aceasta nevoie sociala, primarul Pendiuc Tudor ar fi facut demersuri astfel incat, cu incalcarea prevederilor legale, sa fie incheiat, executat si prelungit un contract de asociere in participatiune intre S.C. Publitrans 2000 S.A. si societatile private CNCD S.A./S.C. Girexim Universal S.A, in folosul ultimelor doua societati.

In aceeasi directie, in perioada 2006-2007, a actionat si inculpatul Roman Robert-Aurelian care, in calitate de director general al SC Publitrans 2000 S.A., a sustinut in mod nereal, in continutul unei adrese pe care a inaintat-o Primariei Municipiului Pitesti, ca, prin planul de afaceri, se propune achizitia de autobuze si incheierea unui parteneriat public privat, deturnandu-se litera si spiritul planului discutat in consiliul de administratie, precum si vointa consiliului de administratie al SC Publitrans 2000 S.A.


Mai mult, in cadrul sedintei Consiliului de Administratie din data de 07.02.2007, contrar solutiilor propuse prin Strategia de dezvoltare durabila a Serviciului de transport public de calatori din municipiul Pitesti, inculpatul Roman Robert Aurelian a avansat ca unica solutie de redresare a societatii, asocierea cu un operator privat, precizand ca aceasta urma sa se realizeze potrivit Codului Comercial, (cu incalcarea prevederilor legale si a celor din actul constitutiv al societatii), facand astfel posibila incheierea ulterioara a contractului de asociere in participatiune.


Sub pretextul inexistentei fondurilor publice necesare achizitionarii celor 80 de autobuze, primarul Pendiuc Tudor a determinat incheierea contractului de asociere in participatiune, in conditiile in care, cele doua firme private erau obligate sa detina autobuzele in proprietate.


Incepand cu luna noiembrie 2008 si pana in luna octombrie 2014, desi cunosteau imprejurarea ca SC CNCD S.A./SC Girexim Universal S.A. nu detin in proprietate cele 80 de autobuze, inculpatii Rotaru Manuel-Vasile si Berinde Elena, exercitandu-si in mod defectuos atributiile de serviciu, au solicitat Primariei municipiului Pitesti incasarea subventiei si au semnat 70 procese-verbale de verificare a documentatiei la decontul de subventie pentru activitatea de transport public de persoane.


Actionand in aceasta modalitate, cei doi inculpati au facut posibil ca inculpatul Tudor Pendiuc, in calitate de ordonator principal de credite sa dispuna efectuarea de plati catre societatile anterior amintite.


Concret, cu referire la cele mentionate, in calitate de primar al mun. Pitesti si conducator al serviciilor publice locale, in perioada 2007-2014, inculpatul Pendiuc Tudor, beneficiind de ajutorul inculpatilor Constantin Ion si Nechita Emilian, in coniventa cu inculpatii Visoiu Valentin, Scarlat Constantin si Vasii Gheorghe, si-a exercitat cu rea credinta atributiile ce ii reveneau in legatura cu incheierea, derularea si prelungirea contractului de achizitie publica de asociere in participatiune, sens in care a efectuat urmatoarele:

    - a initiat procedura de asociere a S.C. Publitrans 2000 S.A. cu un operator privat, contrar legii si contrar cererilor formulate in repetate randuri de consiliul de administratie al societatii si fara a tine cont de concluziile studiului de fezabilitate aprobat prin hotarare de consiliu la data de 07.03.2007;
    - a impus, in mod nelegal, membrilor consiliului de administratie ai S.C. Publitrans 2000 S.A. sa includa in caietul de sarcini, conditii restrictive pentru a limita participarea operatorilor privati la licitatie, a initiat proiectul de hotarare privind avizarea asocierii in participatiune, invocand concluziile studiului de fezabilitate intocmit de Universitatea Pitesti, in care se mentionau solutii contrare celor sustinute de el, cu scopul vadit de a induce in eroare membrii consiliului local;
    - a modificat documentatia de achizitie (fisa de date a asocierii, caietul de sarcini, contractul cadru) pentru desemnarea operatorului privat, cu scopul de a atribui contractul de asociere in participatiune societatilor CNCD S.A./S.C. Girexim Universal S.A.;
    - in calitate de conducator al serviciilor publice locale, nu a pus in aplicare obligatiile din contractul de asociere in participatiune, de a reduce cota de participatie la beneficii si pierderi a asocierii S.C. CNCD S.A./S.C. Girexim Universal S.A., practic de a desfiinta contractul de asociere in participatiune, ca urmare a faptului ca asocierea anterior amintita nu detinea mijloacele de transport (autobuzele) cu titlu de proprietar,
    - a ordonat platile prin care asocierea S.C. CNCD S.A./S.C. Girexim Universal S.A. incasa subventia, in conditiile in care cunostea ca aceasta societate nu detinea autobuzele in proprietate,
    - a initiat si prelungit contractul de asociere in participatiune, invocand, in mod nereal, existenta unei stari de urgenta, in conditiile in care fusese instiintat cu privire la imposibilitatea prelungirii acestui contract, pe de o parte si, pe de alta parte, cunostea ca asocierea S.C. CNCD S.A./S.C. Girexim Universal S.A. nu detinea autobuzele in proprietate.

In acelasi context, inculpata Ivan Lucia-Corina, in calitate de sef Serviciu Unitate Monitorizare Servicii Publice, incepand cu luna noiembrie 2008 si pana in luna decembrie 2010, cu incalcarea atributiilor de serviciu din fisa postului pe care il detinea, a semnat 26 procese-verbale de verificare a documentatiei la decontul de subventie pentru activitatea de transport public de persoane cunoscand imprejurarea ca SC CNCD S.A./SC Girexim Universal S.A. nu detin in proprietate cele 80 de autobuze, modalitate care a facut posibil ca inculpatul Tudor Pendiuc in calitate de ordonator principal de credite sa dispuna efectuarea de plati catre societatile anterior amintite.


Finalitatea derularii in conditii frauduloase a acestui contract a fost aceea ca, in cadrul asocierii, firmele private SC CNCD S.A./SC Girexim Universal S.A au dobandit mijloacele de transport din veniturile realizate de asociatie si au realizat si un profit substantial, in timp ce societatea publica de transport S.C. Publitrans 2000 S.A. s-a regasit, la finalizarea contractului, in aceeasi situatie, practic fara mijloace de transport. Relevant este faptul ca, din subventia incasata de la Primaria Pitesti, firmele private au achitat autobuzele care le-au revenit in proprietate, ulterior.


In exercitarea atributiilor de serviciu (de indeplinire / neindeplinire / urgentarea indeplinirii unui act, respectiv indeplinirea unui act contrar acestor indatoriri), primarul Pendiuc Tudor a primit, la data de 18.02.2008, pentru fiica sa, inculpata Pendiuc Emanuela-Elena, de la inculpatul Visoiu Valentin, un apartament in municipiul Bucuresti - Ansamblul Rezidential Quadra Place, in valoare de 130.900 euro (echivalentul a 475.812.18 lei), in schimbul favorizarii asocierii S.C. CNCD S.A./S.C. Girexim Universal S.A. in procedura de atribuire a contractului de asociere in participatiune, respectiv acordarea efectiva, executarea si ulterior prelungirea acestuia.


Pentru a disimula primirea, de catre inculpatul Pendiuc Tudor, tatal sau, a unui apartament si pentru a crea aparenta ca respectivul imobil intra in mod legal in proprietatea ei, la data de 26.11.2007, inculpata Pendiuc Emanuela-Elena a incheiat un antecontract, iar la data de 18.02.2008, a incheiat contractul de vanzare - cu SC Conarg Real Estate S.R.L. si ulterior a acceptat eliberarea a doua chitante, in suma de 110.000 lei si in suma de 365.112,18 lei de catre Conarg Real Estate S.R.L., fara a remite sumele de bani societatii anterior amintite.
Pentru a crea aparenta ca apartamentul a fost platit si ca nu reprezinta un folos nejustificat, inculpatul Visoiu Valentin, in calitate de persoana cu putere de decizie in cadrul SC Conarg Real Estate S.R.L., a acceptat incheierea unui contract de vanzare-cumparare in care sa se mentioneze, in mod nereal, ca a fost incasata integral contravaloarea.


In calitate de beneficiar direct al contractului de participatiune, in conditiile in care asocierea era obligata sa detina mijloacele de transport in proprietate, inculpatul Visoiu Valentin in calitate de actionar la SC Conarg S.A. a garantat contractele de leasing financiar incheiate de o societate specializata cu SC CNCD S.A., facand posibila folosirea mijloacelor de transport in cadrul asocierii. In aceasta modalitate, inculpatul Visoiu Valentin a sprijinit activitatea infractionala care a condus la incasarea, in mod nelegal, a subventiei de catre asocierea SC CNCD/SC Girexim S.A.


Inculpatii Vasii Gheorghe si Scarlat Constantin, reprezentanti ai S.C. Girexim Universal S.A. si S.C. CNCD S.A., au prezentat o promisiune de vanzare-cumparare drept contract incheiat, pentru a face dovada ca asocierea detine un numar de 80 de autobuze cu titlu de proprietate. Inscrisul a fost folosit in cadrul procedurii de selectie a ofertelor, pentru a argumenta si sustine dispozitiile primite de la inculpatul Pendiuc Tudor, respectiv ca asocierea S.C. CNCD S.A./ S.C. GIREXIM UNIVERSAL S.A. detine autobuzele respective.


In coniventa cu inculpatul Pendiuc Tudor, inculpatii Vasii Gheorghe si Scarlat Constantin, incepand cu data de 22.02.2008 si pana in luna septembrie 2014, au inaintat documente justificative pentru plata subventiei, au semnat adrese de inaintare catre Primaria Pitesti pentru a incasa subventia si au semnat procesele-verbale de validare si verificare a subventiei, in baza carora inculpatul Pendiuc Tudor, in calitate de ordonator principal de credite, a dispus efectuarea platilor catre asocierea S.C. CNCD S.A./ S.C. Girexim Universal S.A..


In seara zilei de 05 noiembrie 2014, inculpatul Petriea Doru-Alexandru, in calitate de ofiter de politie judiciara in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, i-a comunicat tatalui sau, inculpatul Petriea Mihai, ca in data de 06 noiembrie 2014, procurorii anticoruptie urmau sa efectueze, in mod cert, perchezitii la domiciliul inculpatului Pendiuc Tudor, cu scopul vadit de a ingreuna cercetarile.


In continuare, inculpatul Petriea Mihai a comunicat aceasta informatie inculpatei Lis Elena-Carmen care a transmis-o mai departe inculpatului Pendiuc Tudor, urmarind acelasi scop de a ingreuna cercetarile.

In aceasta modalitate, a fost cauzat Primariei Municipiului Pitesti un prejudiciu in suma de 28.556.450,65 lei. (peste 6,3 milioane euro), suma cu care institutia publica s-a constituit parte civila in procesul penal.

In cauza, procurorii au dispus masura sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile si imobile apartinand inculpatilor: Pendiuc Tudor, Pendiuc Emanuela Elena, Visoiu Valentin, Scarlat Constantin, Vasii Gheorghe si SC CNCD SA.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.