marți, 10 martie 2015

South Park sau lecția dată manipulatorilor ordinari de la televiziunile de partid zise de știri



South Park sau lecția dată manipulatorilor ordinari de la televiziunile de partid zise de știri
Un serial genial, pentru adulți - cu personaje copii din clasa a IV-a - reprezintă o satiră sănătoasă la adresa a aproape tot ce mișcă. Nici presa nu putea scăpa de Trey și Matt, care au ironizat, prin intermediul găștii vesele, așa-zisa putere în stat. Citiți fragmentul de mai jos, din seria a 8-a, înlocuiți showul lui Craig și cel al lui Stan cu gunoaiele lui Ghiță TV, cu cele de la Antena 3 sau cu dejecțiile oricărui post de partid doriți, zis de știri.
-        Băieți, am o problemă cu direcția pe care o urmează emisiunea. Prostim elevii din școală!
-        Sunt deja proști! Le dăm ce vor. Facem știrile mai atractive pentru elevi.
-        Astea nu sunt știri! E o goană după rating! Fir-ar, avem responsabilitatea de a prezenta elevilor date reale!
-        Nu vedeți ce am făcut? Încercând să concurăm cu show-ul lui Craig, ne-am bătut joc de știri! Țin minte când am jurat, atunci când am început să ne jucăm de-a știrile, că nu vom lăsa nimic să ne strice integritatea! S-a ajuns la asta! Dacă nu putem reda știrile cinstit, la ce bun să mai relatăm știri?!
Desigur, alde Ghiță Pontache și Antena cu banditul pușcăriaș nu se uită, din fericire pentru ei, la South Park! Poate așa ar realiza cât de penibili sunt și cum minciunile lor le asigură doar salariile, nu și credibilitatea. Presă de partid, minciuni românești primitive, manipulare de anii 90.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.