sâmbătă, 7 martie 2015

Senzațional!4 martie, ziua în care presa românească s-a mai curățat o idee



Senzațional!4 martie, ziua în care presa  românească s-a mai curățat o idee
Condamnarea definitivă a lui Diaconescu a mai curățat o idee presa românească. Dacă căutați câți patroni mari de presă sunt deja după gratii sau cu dosarele pe cale să fie finalizate avem speranța că mizeria se va mai curăța. Totuși, presa rămâne locul în care se face evaziune fiscală la greu, în care nu se plătesc salariile legale pe CCM unic pe ramură, în care există șantajiști, sereiști, jurnaliști angajați pe criterii de rude proaste și sinucigașe ratate. Să le luăm pe rând:
1.     Evaziunea. Ușor de combătut, dacă se vrea, problema este că bandiții de presă pupincuresc la borfașul politic, ca la Târgu-Mureș, Cluj-Napoca, București sau aiurea. Dacă zdreanța de patron pupă dosul jegului politic, cei de la finanțe, DNA, SRI, Curtea de conturi, ITM nu vin în control, pentru că se știe că banditul de presă e apărat politic.
2.     Furtul banilor publici prin neplata salariilor legale. Pentru că banditul de presă nu plătește salariile legale, statul e furat și totul se rezolvă la tribunal, după ce banditul de patron v-a furat ani în șir. Și aici controlul nu se face, dacă banditul de presă e vreo zdreanță de partid sau o lichea etnică, ca în Transilvania, acolo unde hoțul trebuie să fie român, ca nu cumva să vină maghiarul și să fure ce fură banditul de român.
3.     Angajarea de sereiști, la Târgu-Mureș sau aiurea. SRI a recunoscut că are rahatul angajat sub acoperire, iar dacă banditul de patron e o lichea etnică, vreun gorun al neamului prost, nu doar se angajează oamenii de la SRI, ci se publică și scrisorile de la scursuri, cu pseudonime maghiare sau românești, cum îl duce mintea pe manipulatorul de la SRI.
4.     Cumpărarea zdrențelor din presă cu mese festive, publicări în colecții ale orașului, pe bani publici, pe diplome de ratat al orașului. Cel puțin în Transilvania.
5.     Cartelul bandiților din presă. La Târgu-Mureș, asumat de un jeg care se laudă cum duce cătanele proaste la notar, pentru a stabili cotele de neparticipare la licitație. Astfel, jegul etnic primește dedicația de la banditul PDL, iar din bani o parte merg la pupincuriștii români sau maghiari, contra legii concurenței. Desigur, la Târgu-Mureș sau aiurea nu se fac investigații pentru cartelul borfașilor, mafia de interes etnic majoritar e prea importantă și sutele de mii de euro dedicați la borfașul primarului e sumă prea mare.
6.     Folosirea softurilor pirat. La Târgu-Mureș sau aiurea, Microsoft, prin BSA, poate cere controale. Se fură cu zeci de mâini, nu există decât infinit de puține licențe în presa mureșeană sau românească, în general. Statul e păgubit, nu ne interesează drepturile de autor, pentru astea să se lupte cei de la Microsoft prin inofensivul și veșnicul șef. Un windows trece de 400 de lei,un Office trece de 1000, să nu mai vorbil de PM, de antiviruși. Piraterie și evaziune, cu angajați obligați să aducă softul piratat de acasă, iar poliția se jenează să facă, la cererea BSA, percheziții, iar hoțul de presă continuă să fure statul și Microsoft.
7.     Angajările pe rude proaste, fără concursuri. Fără alte comentarii, e mai bine să îți ții netreminații aproape decât să sară pe geam sau să ia pastile cu pumnul.
8.     Chirii modice, pentru jegurile care pupă dosul primarului. Verificabil la Târgu-Mureș sau aiurea.
9.     Tiraje declarate fictiv. Escrocherie ieftină, care poate fi verificată de clientul de publicitate la finanțe, la tipografii. Bandiții declară la Târgu-Mureș sau aiurea tiraje mai mari și cu 25 la sută, când ei sunt niște nenorociți care nu vând mai nimic.
10. Angajări de amante, mame de amante, concubine, fii de concubine și așa mai departe, pe posturi care presupun studii superioare. Valabil la toți borfașii cu Ștefan Gheorghiu, iar toate lăturile sunt puse pe posturi cu calificare superioară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.