sâmbătă, 7 martie 2015

Religie în școli cu hei-rup-ul populist



Religie în școli cu hei-rup-ul populist
Gata, românul o va duce bine, va trăi fenomenal, pentru că a scăpat de o grijă la 25 de ani de la Revoluție: în școală se face religie la cererea părinților, de la elevii mici, ăia despre care se poate spune că abia au scăpat de scutece, adică așa-zisa clasă nulă (zero), până la cei mai mari. Dacă s-ar face acum o campanie și pentru donat banii pentru catedrala neamului se va vedea că aia e altă mâncare de pește (cu dezlegare, desigur).
Românul e obișnuit să se supună autorității doar la dat din cap, la semnat și pupat dosul sfânt al banditului de partid, iar dacă părintele e chemat la școală ca să semneze… civic, desigur că o va face, cum au dovedit-o și la Târgu-Mureș diverși papagali de părinți. Aceștia au semnat pentru asfaltări, pișcotări, termopane și zugrăviri de săli de sport pentru hoții etnici ai PDL din primărie și pentru firmele borfașilor abonați la dedicații pe marele bandit etnic PDL Mureș, în condițiile în care bandiții PDL din primărie nu le-au reparat școlile în timpul în care elevii învățau la respectivele școli și le montau suporți de bicicletă… iarna, pentru ca bastardul  de partid să mai deconteze mii de euro, iar porcul ilegal al lui Florea să mai umfle  banii și să obțină publicitate pe banii publici de la descreieratul de intermediar care duce presa șantajată la notar, în cartelul hoțesc! Dacă le ceri oamenilor bani pentru catedrale, brusc ei descoperă civismul și refuză sau alții, ca banditul mare al PDL Mureș, fac pe nebunii, că ei nu dau banii publici pe care banditul îi cheltuiește pe scursurile etnice din PDL și camarilă și după ce diverși cretini în sutană i-au mai făcut cretinului și campanie, lui și borfașilor aduși în primărie după dosarele DNA/PNA.
În fine, valul populist și patetic, cu desființarea posturilor pentru sărmanii predicatori de religie ortodoxă, a trecut, bugetarul respectiv poate să își facă o cruce, iar banii se vor umfla cu tot atâta grație (ne) divină ca și banii pentru șahul la fel de opțional.
 Problema cu biserica ortodoxă nu este, însă, că niște inși nu aveau acoperire profesională și trebuia să li se dea ore, ci cu frecventarea bisericii! Dacă vă uitați cine merge la biserică veți vedea că sunt pensionarii, bolnavii. Rar vedeți tineri sau oameni cu bani, care știu că divinitatea nu are legătură cu afacerea, banul fiind, cum se spune…ochiul dracului și cei care merg nu sunt cei care au învățat vreo religie la școală, ci aceia care au fost îndoctrinați în familie. În schimb, la cultele de import de peste ocean, așa zisele secte, cum sunt definite în DEX, abundă oamenii tineri, care cântă, dansează și se roagă alături de un ins care nu e îmbrăcat opulent, în straie trase în aur. Biserica ortodoxă a realizat, probabil, că nu are clienți tineri și de aici adevărata miză a predării religiei! Probabil că asta e ținta, ca să se creeze noua generație de închinători în biserică, elevi și tineri, care să contribuie și ei la cutia milei. Iar dacă mai vin și nici tolomaci cum e șeful IȘJ Mureș, care trimitea elevii la slujbe în parohii (practică?!) și în pelerinaje (?!) la ctitoriile unui domnitor, se rezolvă și alte interese financiare care privesc religia și livrarea banului public pe diverși bandiți de partid care fac transport, excursii ș.a.m.d.
P.S. Strict autentic: Un preot vine la altă slujbă supărat că nu a avut decât câteva…babe la slujba din biserică! Cineva îi atrage atenția că babele alea sunt enoriași și să zică cititorul de biblie merci că mai există oamenii bătrâni și bolnavi, care să meargă la biserică! La care popa a rămas cu gura căscată și fără replică. Noroc că acum rezolvăm, prin religia ortodoxă băgată pe gât și celor de alte culte, care au părinți care nu își permit să respingă materia opțională pentru ca copilul să nu fie marginalizat și tratat diferit de profesorii care trebuie să îl supravegheze în ora liberă respectivă! Hai să trăiești, noua generație, nu trebuie doar să plătești unora pensiile, ci să le asiguri și salariile!
P.S.2. Nu sunt împotriva religiei, dar ea nu are ce căuta la copiii mici care cred încă în barză și care nu percep nici drumul unic către moarte. Pentru clasele mari religia poate fi o materie ca oricare și un stat care are un anumit statut prin constituție face și discriminare pentru cei de alte culte. Iar dacă credeți că nu există discriminare și pe alte vremuri, amintiți-vă când erați uteciști/comuniști și descopereați că aveți colegi care nu intrau în UTC/PCR pe motiv religios. Desigur, sistemul avea grijă să remarce cu grație că unii sunt altfel și că ei nu pot fi percepuți ca ceilalți, oile din turma… deșteaptă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.