luni, 1 decembrie 2014

30 noiembrie, ziua sfântului…vot



30 noiembrie, ziua sfântului…vot

Pentru pedeliști ziua sfântului vot, pentru credincioși... Ziua sfântului Andrei. Cum bandiții de la PDL și-au tras zi de sărbătoare și liberă pe deasupra, poate reușesc din nou să aranjeze o zi națională pentru bugetari, cu ziua victoriei lui Iohannis - Sfântului Apostol şi Evanghelist Matei. Sau poate reușesc comuniștii și socialiștii care au avut rezultate bune la alegerile din 30 noiembrie, din Moldova!

Proiectul de lege, inițiat de PDL și agreat de toate grupurile parlamentare, a fost adoptat cu 236 de voturi “pentru”, două “împotrivă” și zece abțineri.
Prin acest vot, persoanele care lucrează în sistemul bugetar se vor bucura de două zile libere consecutiv, Ziua Națională a României urmând imediat după sărbătoarea Sfîntului Andrei. Ce nu fac porcii pedeliști pentru slava partidului și pentru un vot în plus de la fraierul de bugetar?! Atenție, pramatii, că la privat nu există obligativitatea acordării zilei de odihnă, așadar ați creat o mită electorală, după modelul tichete cadou doar pentru profesori, Studcard doar pentru elevi și studenți, transport la bazine subvenționat 100 la sută doar pentru elevi. Porci nesimțiți, dați mereu mită în campaniile electorale!
În caz că ați uitat: Alegerile legislative din 2008 în România s-au desfășurat în data de 30 noiembrie 2008. În premieră, la aceste alegeri s-a renunțat la votul pe liste, reprezentanții politici ai cetățenilor fiind aleși printr-un sistem mixt, în care candidaturile și votul sunt uninominale, iar acordarea mandatelor se face proporțional. Guvernul României a adoptat în acest sens HG nr. 802 din 8 august 2008[1] privind delimitarea colegiilor uninominale.

În urma acestor alegeri, Partidul Democrat-Liberal a obținut cele mai multe mandate, 115 în Camera Deputaților și 51 în Senat, fiind urmat de alianța dintre PSD și PC (114 în Cameră și 49 în Senat), PNL (65 în Cameră și 28 în Senat) și UDMR (22 în Cameră și 8 în Senat). De asemenea, 18 mandate de deputat au fost obținute de reprezentanți ai altor minorități naționale.[2]
Sursa:wikipedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.