sâmbătă, 6 decembrie 2014

Justiție târgumureșeană, cu lălăieli sau cum în 4 ani mi-am primit banii și am terminat cu contestația la executare silită



Justiție târgumureșeană, cu lălăieli sau cum în 4 ani mi-am primit banii și am terminat cu contestația la executare silită
Vă este cunoscut că am câștigat două procese cu firma care scoate Cuvântul liber și 26.000 de lei net, în buzunar, banii datorați prin CCM unic pe ramură, sumă la care se adaugă cam 20.000 de lei datorați de firmă statului în contul noilor salarii recunoscute și modificate pe cartea de muncă (în caz că nu au făcut evaziune), plus sumele datorate de ziar executorilor, experților contabili și avocatului (cam 10.000 de lei, ca idee, un expert e 2000 de lei, un executor 3000 de lei, o cauțiune cam 1000 de lei ș.a.m.d.). Ceea ce vă supun atenției e cum se înțelege să se tărăgăneze dosare la Târgu-Mureș pe o speță ordinară, de bani datorați prin CCM unic pe ramură, drepturi lunare furate sub nasul ITM Mureș, instituție sesizată pentru neaplicarea la societate a CCM unic pe ramură și cu privire la înghețarea…vechimii la toți angajații, dar cu inspectori vocali doar prin… mailuri și care nu aplică legea pe care o cunosc foarte bine, dovadă aceste mailuri!
Așadar, sesizare la ITM Mureș, în perioada în care eram angajat, pe probleme de CCM unic pe țară, ITM răspunde că e problemă de conflict de muncă și, în consecință, să mă adresez tribunalului! Desigur, ăia nu au habar că un CCM unic pe ramură se aplică automat și că la Adevărul sau la alte ziare centrale ITM  a recuperat banii furați prin neplată de angajator, nu angajatul, prin procese. Trecem la proces, concomitent cu informarea Inspecției muncii, cu un răspuns aiurit și aici, din partea lui Nicolae Dantes Bratu, care susține că un conflict de muncă datorat furtului de drepturi stabilite în CCM e de domeniul….instanțelor, iar ITM Mureș va plusa mai târziu cum că informațiile cerute despre plățile făcute sau nu în contul procesului câștigat sunt personale și confidențiale pentru mine! Bun, minte de bugetar, trecem la proces. Termene: 11.11., 25.11. 9.12. 2010, 11.01., 25.01, 8.02, 22.02, 1.03, 3.03, 4.03. 2011. Aproape 4 luni, în 11 termene, pentru o decizie banală, pe CCM unic pe ramură, care se aplică la fel la București sau la Cucuieții de Sus! Recursuri de ambele părți, amânări, sentință definitivă în decembrie 2011. Somat partea adversă pentru plată, aruncat în cont 178.000 de lei. Banii fiind insuficienți, mai precis lipsind 5900 de lei net, a început executare silită. Executare contestată în februarie 2012 și apoi s-au  primit 1800 de lei aiurea în cont. Lipsă bani, continuat executarea silită, câștigat în noiembrie, definitiv. Al doilea proces, pentru 3 salarii de 1500 de lei brut, câștigat cu mult mai puțin efort. Trăgând linie, în 4 ani și o lună justiția din Târgu-Mureș a reușit să finalizeze un dosar banal, cu drepturile furate în ultimii 3 ani. Două procese, o executare silită, un recurs la primul proces, o contestație la executarea silită, un recurs și aici, modificarea cărții de muncă, conform sentinței, în doar 4 luni și 7 zile, act uitat la anexare la trimiterea prin poștă, încercare de schimbare a tribunalului, pentru cel…comercial, decizie favorabilă pentru postarea pe blog a sentințelor, care nu ține de vreo clauză de fidelitate !
 În cei 4 ani au intrat, desigur, 4 luni pentru emiterea primei motivări, 3 luni pentru emiterea celei de-a doua motivări, lălăiala cu expertul care nu și-a făcut treaba și a încasat și amenda de 300 de lei, timpul pierdut de executorul și expertul care au fost trimiși la plimbare de păcălicii care se credeau încă pe vremea comunismului.  Doar un exemplu despre ce înseamnă controlul ITM, despre cum se lălăie procese, despre cum se… greșesc tribunale sau cum se uită să se anexeze documente. Iar dacă credeți că așa ceva e singular, în ceea ce privește tărăgănarea, verificați alte procese câștigate de jurnaliști târgumureșeni (Florinela Giurgea, un proces și executare, cu Teleson și Oana Bota, mult mai multe procese și executare silită, cu Cuvântul liber). În concluzie, statul român are de încasat mii de euro din CCM unic pe ramură, statul român nu face nimic ca să recupereze banii, statul român nu trimite organele, statul român nu e interesat de recuperarea cât mai rapidă a sumelor cu care angajatorul l-a păgubit. Să nu mai spunem că nici AJOFM Mureș nu e mai brează, instituția susținând că diferența de șomaj pentru noul salariu recunoscut de stat trebuie recuperat tot prin proces cu ziarul sau că tribunalul uită să actualizeze sumele cu inflația. În concluzie, judecați-vă, judecați-vă, judecați-vă, dar păstrați documentele în care ITM-urile, Inspecția muncii, AJOFM fac pe proștii, pentru că nu se știe când aveți nevoie să dovediți tâmpiții care nu își fac meseria de la instituții cu bufoni puși politic.
P.S. Bufonii de la stat nu s-au sesizat că plățile către stat au fost făcute doar după începerea executării silite! Sărmanii, erau ocupați să pupe ceva la conducătorul cu carnet de partid?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.