duminică, 14 decembrie 2014

Dorin Florea, vocal doar la exploziile care nu privesc firmele care lucrau cu Primăria Târgu-Mureș



Dorin Florea, vocal doar la exploziile care nu privesc firmele care lucrau cu Primăria Târgu-Mureș
Acum vreo  7 ani, pe Lăcrămioarei, aproape în centrul Târgu-Mureșului, o fată a murit, o casă a fost distrusă parțial, iar mama fetei și bunica au suferit arsuri. Accidentul s-a produs după infiltrarea gazului la lucrarea de mântuială făcută de firma Carusel, pentru EON. Fata a fost omorâtă de neglijența gunoaielor care au folosit țevi de apă la alimentarea cu… gaz, cum scria colegul Cirezaru, familia s-a judecat ani întregi cu firma pentru care au lucrat șmecherii de la Carusel, s-au cerut două milioane de euro de la EON și s-a primit un apartament nenorocit de serviciu, al EON,  în contul vieții victimei. La momentul exploziei nu am auzit ca Florea, primarul cu vocalize populiste și cu afaceri dedicate de hoții români pe porcii lui etnici din PDL Mureș și din camarilă, să se îngrijoreze, chiar dacă victima era unguroaică, deci, fără interes pentru insul ales mereu etnic, la al doilea mandat chiar cu aranjamente jegoase pentru primar român.  Partea încântătoare vine când verificați de ce Florea nu avea interes în a atrage atenția asupra Caruselului! Pentru că bandiții PDL Mureș aveau contracte la școli și grădinițe exact pe firma aia! Noroc că jegurile astea nu au produs o lucrare de mântuială și la școli! Pentru oamenii cinstiți, pentru ONG-urile normale într-o țară controlată de hoții etnici și de bandiții angajați la stat, dreptatea pentru Beata nu e târziu să fie oferită nici acum! Cine se încumetă să trimită bastarzii vinovați la pușcărie?!
P.S. Cum Florea s-a dat în spectacol  nu la televiziunile controlate de banditul lui cu publicitatea și cu derbedeii care merg la notar, cu intermediarul porcului din PDL și primărie, în cartelul leprelor etnice, poate verificați oarecare interes al pramatiilor PDL. Aveau bandiții de reabilitat termic, cu 30.000 de lei per apartament blocul respectiv, pe firmele abonaților și pedeliștilor Bența, Borșan, Poruțiu și alte specimene servite de banditul mare PDL Mureș?!


Colegul și prietenul Răzvan Cirezaru scrie despre o fată omorâtă de neglijențe criminale și de Carusel și E.On, scoase basma curată! Atenție, Carusel primea afaceri cu un singur ofertant de la gășcarii  din primăria Târgu-Mureș. Bine că nu au omorât vreun copil!
Ca unul care locuiește nu departe de locul crimei (pentru că a fost crimă ce au făcut bandiții ăia), știu cum s-au desfășurat evenimentele care au dus la moartea unei fete care trecuse cu puțin peste vârsta de 18 ani. Știu cum a stat căscată groapa lângă casa respectivă o lună, știm cum mirosea mercaptanul cu o seară înainte de explozie (dovadă a infiltrațiilor) și m-am oferit ca martor, cu toate că eram jurnalist și puteam scrie de subiect și mai și fusesem invitat chiar la sediul E.On din Essen, Germania, prin 2005, invitație onorată. Pe principiul: adevărul înainte de toate, am spus că moartea unui om nu poate fi acoperită de relațiile de amiciție sau profesionale create și sunt dispus să le arunc la coș, în slujba adevărului, dacă acesta ar fi fost prețul.  Până la urmă nu a mai fost nevoie să depun mărturie, mama fetei susținând că are deja doi martori și că pot rămâne ca rezervă, în caz că se întâmplă ceva cu ceilalți martori.  Anii au trecut, eu mi-am văzut de procesele mele cu Cuvântul liber și de banii pe care trebuia să îi recuperez (peste 6.000 de euro net, statul trebuind să încaseze alte mii de euro pleașcă de pe urma proceselor mele, în caz contrar cineva a făcut evaziune și se va verifica fiecare leuț) și astfel nu am mai păstrat legătura cu mama fetei moarte. Mi-am adus aminte de caz atunci când Răzvan m-a sunat pentru a-mi cere numărul doamnei, cu care a reușit să vorbească iar rezumatul discuției îl aveți în articolul publicat de Răzvan Cirezaru pe inmures.ro. Ceea ce vă supun atenției e că firma cu lucrările criminale a lucrat și pentru primăria găinarilor cu dedicații de la PDL Mureș!
Bine că nemernicii nu au omorât vreun copil într-o explozie la școală. Precis rezultatul anchetei ar fi fost altul și unii ajungeau în pușcăria bine-meritată, în frunte cu trepădușii lui Florea care trimit și azi la recepție borfași fără calificare și alți porci de partid portocaliu, pentru imagine. Așadar, a murit o fată, care mai era și maghiară pe deasupra, într-un sistem controlat de majoritari.  Cine să îi răzbune moarte?!
Dacă vă bubuie gazul, fiți fără grijă, E.On n-are nicio vină
Nemeth Beata murea în incendiul provocat de explozia de gaz care a zguduit strada Lăcrămioarei în ianuarie 2008. ”Prima gură de aer pe care a luat-o i-a fost fatală”, transmitea medicul de la Spitalul de Arși din București rudelor îndurerate. Aerul din încăpere, saturat de gaz, i-a aprins plămânii și căile respiratorii. Arsuri pe 75% din suprafața corpului era practic doar o informație statistică. Tânăra de 21 de ani arsese pe dinăuntru și nimic nu se mai putea face.
Vinovată pentru infiltrarea metanului în casă era o lucrare proaspăt făcută la rețeaua de gaz. Un racord defect a permis infiltrarea gazului prin pămân în încăperea care a explodat în momentul în care tânără a încercat să aprindă soba de teracotă. Mercaptanul inexistent, probabil filtrat prin pământ, a făcut gazul metan imperceptibil. Tragedia însă ar fi putut fi evitată, dacă efectuarea lucrărilor nu ar fi fost prejudiciată de un lanț monstruos de nereguli.
Ăștia-s Sherlock Holmes, ce mai!
Un proces civil și o anchetă penală au fost demarate. Rudele supraviețuitoare, mamă și bunică, cereau despăgubiri civile. Procesul civil însă nu putea înainta din cauza trenării anchetei penale. Și, de aici, lanțul caraghioslâcurilor din justiția românească, demne de filmele cu proști, a avut grijă să tragă mâța de coadă.
Pentru început, procurorul de caz al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureș a încadrat dosarul la accidente de muncă. Trimis Poliției pentru cercetare, aceasta l-a înmânat înapoi Parchetului, deoarece Poliția nu se ocupă de cercetarea accidentelor de muncă, acest lucru intrând în competența Inspecției Muncii și a procurorilor. Ajuns la Parchet, dosarul era trimis înapoi la Poliție pentru cercetare. După opt luni de zile de astfel de frecuș administrativ, procurorul de caz, drept răsplată, a fost promovat la o instanță superioară.
Astfel, dosarul a fost înmânat altui procuror, care a casat încadrarea inițială, și a trimis Poliției dosarul spre cercetare sub acuzația de ucidere, vătămare  și provocare de daune materiale din culpă. După un an și jumătate de la moartea Beatei, mama și bunica fetei s-au dus la Poliție. ”Nu vă supărați. Noi suntem victimele supraviețuitoare”. Martorii principali, ca să zic așa. ”Nu aveți nimic să ne întrebați”? „Aaaaaaaaa, păi dacă tot sunteți aici, hai să dați o declarație”, li s-a răspuns.
Șase ani de anchetă penală pentru un NUP
Au trecut șase ani de atunci. Victimele au renunțat la procesul civil, care stătea pe loc din cauza nefinalizării anchetei penale. Numai bine, pentru că polițiștii, probabil stimulați de încetarea acțiunii civile, i-au dat de capăt și cu penalul. Verdict: NUP.
NUP? Păi da, NUP, așa cum foarte clar reiese din referatul întocmit de anchetatori:
1. Constructorul SC Carusel SRL a montat, în dreptul imobilului care a explodat, o vană suplimentară pentru comutare închis/deschis care nu era prezentă în proiectul inițial, fără avizul absolut obligatoriu al proiectantului și la beneficiarului, E.On Gaz. Aceștia nici măcar nu știau de existența ei. Sudura defectă la această vană a cauzat infiltrarea gazelor.
2. E.On Gaz nu a numit un diriginte de șantier pentru lucrarea efectuată. Atribuțiile acestuia au fost delegate unui SUDOR care nu  numai că nu a fost informat despre traseul și structura conductelor, dar nici măcar nu avea studiile necesare ca să facă aprecieri cu privire la natura acestora.
3. În timpul cercetării nu s-a putut stabili cine a aprobat și executat racordarea unei conducte de polietilenă la rețeaua de gaz după finalizarea probelor de rezistență și etanșeitate.
4. Directorul de regiune din cadrul E.On Gaz nu a numit prin decizie membrii comisiei de recepție a lucrării și astfel nu s-a efectuat recepția tehnică a acesteia.
”Pentru transport apă”, nu gaz
Institutul Național de Cercetare în Sudură Timișoara a fost chemat să-și dea și el cu părerea și asta a constatat:
1. Ansamblul de suduri de la nivelul vanei suplimentare prezenta neetanșietăți.
2. Una dintre componentele din imediata vecinătate a vanei era pentru transportul apei, nu a gazului.
3. Sudurile în general au fost calificate drept neconforme, cu componente încălzite superficial, astfel rezultând așa numita ”sudură rece”.
4. Din punct de vedere dimensional, țevile erau neconforme. Pe conductă figura marcajul ”PENTRU TRANSPORT APĂ”.
În concluzie: ”Din analiza probelor administrate în cauză, rezultă că ne aflăm în situația prevăzută la art. 228 alin.4 art 10 lit ”d” din C. Pr. Penală
PROPUN:
A se dispune ”NEÎNCEPEREA URMĂRIRII PENALE”…
Semnat: Subcomisar Ilie Cozma – organ de cercetare al poliției judiciar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.