luni, 8 decembrie 2014

Nu îi deranjează că Mora controlează aproape tot hameiul și se joacă de-a festivalul hameiului cu primăriile bandiților PNL și PDL, dar îi doare de acciza la bere!Nu îi deranjează că Mora controlează aproape tot hameiul și se joacă de-a festivalul hameiului cu primăriile bandiților PNL și PDL, dar îi doare de acciza la bere!
Cum românul votează orice rahat de român și cum nici nu gândește ce firme câștigă din poziții, de ce să ne mirăm că pe votant îl doare doar acciza la bere, nu și, exemplu, controlul hameiului pe familionul ilegalului Mora, tip ținut de pungașii lui în parlament departe de brațul legii! Desigur, pe rahatul de alință cretin-liberală, banditul mare de la PDL Mureș a aruncat banii târgumureșenilor pe gășcarul lui!

Denunț ANI: Akos Mora se joacă de-a festivalul cu firma cu care insul a fost prins de ANI cu ilegalități! 

 Denunț ANI: Akos Mora se joacă de-a festivalul cu firma cu care insul a fost prins de ANI cu ilegalități!
Akos Mora, ins ascuns de bandiții din parlament, FAȚĂ DE REACȚIUNEA… ANI, care îi cere capul pentru afacerile cu firmele lui și banii publici, și-a tras și în acest an festival. Insul e inițiator, prin biroul senatorial, iar sponsor s-a trecut cu firma pe care ANI o arată ca fiind beneficiară a cadourilor cu banii publici!
Moragroind SRL e beneficiară, conform ANI, a afacerilor penelistului mureșean, iar faptul că se folosește de firmă la o nouă afacere cu bani publici, pe primării, dovedește că i se fâlfâie de legi. Care au fost idioții care l-au votat pe ăsta?!
P.S. Individul și-a mai pus o firmă a lui la sponsorizare, MRG! Verifică cineva ce învârte tipul pe fesstival, câți bani publici livrează primăriile majoritar peneliste?!

Mora are o avere considerabilă, el fiind asociat şi acţionar la firme producătoare de hamei, dar care activează şi în domeniul construcţiilor, precum Moragroind, Hoptrade, Naturfruct, MRG AG, cu o valoare a acţiunilor deţinute de 70.730 de lei.

http://m.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/ani-cere-senatului-revocarea-din-functie-a-senatorului-daniel-akos-mora-313897
Agenţia Naţională de Integritate a cerut Senatului revocarea din funcţie a senatorului PNL Daniel Akos Mora, după ce instanţa supremă a decis definitiv că acesta a fost în incompatibilitate, transmite Mediafax.
În 24 septembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondat recursul formulat de Daniel Akos Mora împotriva sentinţei din 24 februarie 2012 a Curţii de Apel Târgu Mureş.
"Agenţia Naţională de Integritate a solicitat Senatului României constatarea demiterii de drept din calitatea de senator a domnului Mora Akos Daniel, ca urmare a deciziei definitive şi irevocabile nr. 6289/24.09.2013 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, referitoare la starea de incompatibilitate constatată în cazul acestuia la data de 20.04.2011", arată luni ANI, într-un comunicat de presă.
Potrivit Legii 176/2010, "persoana (...) faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului".
Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate ori a conflictului de interese, interdicţia de trei ani operează de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unui conflict de interese sau a unei stări de incompatibilitate, conform prevederilor legale.
Agenţia Naţională de Integritate a constatat că Daniel Akos Mora, fost consilier judeţean în cadrul CJ Mureş, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât SC Moragroind SRL, societate în cadrul căreia acesta deţinea funcţia de director şi calitatea de asociat, a încheiat contracte de execuţie a unor lucrări în valoare totală de 15.689.344 de lei, cu unităţi aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean Mureş şi cu alte unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Mureş.
Consilier judeţean în mai multe rânduri, Mora Akos Daniel a devenit senator de Mureş, fiind unul dintre noii aleşi din partea USL în alegerile din 2012. Mora a câştigat mandatul în urma redistribuirii, în Colegiul 3 zona Sighişoara, unde ocupase primul loc, cu 48,53 la sută din voturi.
Mora are o avere considerabilă, el fiind asociat şi acţionar la firme producătoare de hamei, dar care activează şi în domeniul construcţiilor, precum Moragroind, Hoptrade, Naturfruct, MRG AG, cu o valoare a acţiunilor deţinute de 70.730 de lei.
Potrivit declaraţiei de interese, Moragroind a încasat 6.645.614 de lei din contracte de lucrări cu diverse primării din judeţ (Breaza, Suplac, Crăieşti, Măgherani, Iernut şi Sighişoara) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, prin achiziţie publică, în perioada 2008-2010.
Mora s-a aflat în atenţia ANI în 2009 şi 2011, prima dată pentru fals în declaraţii, iar a doua oară fiind suspectat că a utilizat în interes propriu informaţii aflate în calitate de consilier judeţean.
Sesizarea ANI din 2009 semnala că în declaraţia de avere nu erau trecute, pentru anul 2005, venituri din dobânzi şi dividende de 115.883 lei, iar în cea din 2008 Mora ar fi trecut venituri din dividende de 400.000 de lei, deşi în realitate acestea erau de 165.517 lei. În august 2010, Mora a primit de la procurori rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP).
În aprilie 2011, ANI a sesizat DNA în privinţa lui Mora, considerând că există indicii referitoare la săvârşirea de către acesta a unor infracţiuni asimilate faptelor de corupţie.
Potrivit ANI, Mora s-ar fi făcut vinovat de încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, întrucât, în calitate de consilier judeţean, a deţinut informaţii privind programele de investiţii şi reparaţii, aferente anilor 2008-2010, ale unităţilor aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean Mureş, iar firma sa Moragroind a participat şi a câştigat licitaţiile publice organizate de unităţi sanitare aflate sub autoritatea CJ şi de celelalte unităţi administrative, în urma utilizării informaţiilor respective.
Reprezentanţii ANI au susţinut că, prin încheierea unor acte adiţionale la contracte, au fost modificate atât valorile stabilite iniţial prin procedurile de achiziţii publice, cât şi termenele de execuţie a lucrărilor, cu scopul de a obţine venituri din dividende cât mai mari.
Mora arăta că este vorba de contracte anterioare afilierii spitalelor la Consiliul Judeţean Mureş, încheiate cu doi ani înainte, în urma unor licitaţii. Totodată, Mora anunţa acţionarea în judecată a ANI, procesul fiind încă pe rol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu