vineri, 19 decembrie 2014

Femeia a mai ratat o șansă



Femeia a mai ratat o șansă
Românca nu e interesată să ajungă să facă politică, activitate pe care o consideră fără șanse reale de succes sau pe care o poate crede fără legătură cu năzuințele ei. Iar când românul o ține pe femeie în organizații sexuale, din care bărbații aleg câteva specimene pentru lista mare, printre bărbații fără organizație de tip sexual, vorbim și de discriminare. În plus, puținele femei ajunse în politica românească pe criterii de performanță sau din alte considerente nu se comportă, din păcate, ca niște femei care trebui să fie interesate de subiecte specifice: natalitate, familie, copii, învățământ, educație, ci ele sunt transformate de bărbați în… bărbate, în personaje la fel de vulgare, agresive, ușor de manipulat și doar în slujba partidului. Desigur, nu se poate generaliză, ci doar se poate observa tendința de a se copia comportamentul masculin cu toate tarele lui.
Discriminată în partid, femeia nu are organizații feministe adevărate care să o apere, nici instituții ale statului care să condamne discriminarea reală după criteriul sexului. Fără șanse egale cu bărbatul, cu salarii inferioare lui, femeia simplă are șansa, o dată la 4-5 ani, ca să dea peste nas celor care o consideră inferioară și bună doar de pus ștampila pe promisiunile bărbaților, dar, din păcate pentru ele, femeile au votat de neînțeles și recent, pentru bărbații cu atacuri și mizerii etnice și religioase sau, din contră, pentru victima acestor atacuri.
Femeia nu a avut în ultimii 25 de ani, simultan, două candidate la președinție, iar rezultatul votului a fost de parcă femeile și-au urât candidații de același sex!  Peste 900.000 de voturi, adică nici 10 la sută din numărul total de voturi exprimate, iar aici am calculat și voturile date de bărbați! Asta după un monopol aproape absolut, de politică făcută de bărbați poate mai corupți sau mai mediocri, semn că în România feminismul e inexistent, dar și un semnal pentru  nevoia de agendă politică normală a candidatei femei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.