joi, 16 iulie 2015

Atenție la afacerea capitală culturală europeană, cu sute de mii de lei prin borfașii PDL și căutați scursura etnică care a semnat pentru Ținutul secuiesc capitală! Interesele borfașilor PDL Mureș cer asta, căutați firmele porcilor de subordonați și camarila pungașului urmărit penal sau a borfașului care a luat mită de firma cu momeli!



Atenție la afacerea capitală culturală europeană, cu sute de mii de lei prin borfașii PDL și căutați scursura etnică care a semnat pentru Ținutul secuiesc capitală!
Interesele borfașilor PDL Mureș cer asta, căutați firmele porcilor de subordonați și camarila pungașului urmărit penal sau a borfașului care a luat mită de firma cu momeli!


Găinarii PDL Mureș semnează pentru Ținutul secuiesc capitală culturală europeană, dar fac praf 100.000 de lei pe vreun bastard PDL din camarila hoțului, pe motiv de candidatură Târgu-Mureș!



Găinarii PDL Mureș semnează pentru Ținutul secuiesc capitală culturală europeană, dar fac praf 100.000 de lei pe vreun bastard PDL din camarila hoțului, pe motiv de candidatură Târgu-Mureș!
Bandiții PDL Mureș fură doar etnic și mimează interes  pentru maghiari/secui atunci  când descreierații majoritari vor să fure  și în numele maghiarimii. Florea a semnat pentru Ținutul secuiesc și apoi, pentru majoritari, mimează interes pentru Târgu-Mureș. De verificat pe ce cătană cretină din armata de hoți PDL și din camarila dementului etnic se face lobby pentru Târgu-Mureș!

Târgu Mureş susţine Ţinutul Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană
Postat la: 10:38 pm, 18 Aprilie 2013 de Monica Vrânceanu
capitala culturala
Reprezentanții mai multor municipii și orașe din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş au semnat documentația legată de candidatura Ținutului Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană 2021. Printre semnatari se numără, alături de primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, primarii din Târgu Mureș – Dorin Florea,  Miercurea Ciuc – Ráduly Robert, Odorheiu Secuiesc – Bunta Levente, Gheorgheni – Mezei János, Târgu Secuiesc – Bokor Tibor și Sovata – Péter Ferenc.
Documentația a fost semnată, de asemenea, de președinții Consiliilor Județene Covasna și Harghita, Tamás Sándor, respectiv Borboly Csaba.
Primarul Antal Árpád a declarat că semnarea documentației, intitulată sugestiv „Expunere de motive”, constituie un prim-pas spre concretizarea proiectului care va duce candidatura Ținutului Secuiesc în cursa finală pentru titulatura de Capitală Culturală a Europei. În context, Antal a ținut să salute decizia autorităților locale din Târgu Mureș de a se alătura în acest proiect, spunând că aceasta nu va aduce decât beneficii pentru târgmureșeni.
„Consider că vorbim despre o pagină nouă în colaborarea autorităților locale din Secuime, fiind un pas important spre ceea ce ne dorim cu toții: punți între comunitățile de aici – cea maghiară, românească, romă. E o oportunitate de a pune noi baze în relațiile interetnice din Ținutul Secuiesc, după ce sute de ani oamenii de aici au apărat granițele Europei de Est. În cadrul acestui proiect vom pune accent atât pe tradițiile culturale, așa cum este normal, cât și pe rolul pe care Ținutul Secuiesc îl are în Europa acestui secol”, a declarat Antal Árpád. http://stiri.covasnamedia.ro/2013/04/18/targu-mures-sustine-tinutul-secuiesc-pentru-capitala-culturala-europeana/


TÎRGU MUREŞ CAPITALA CULTURALĂ EUROPEANĂ 2021
Joi, 16 Iulie 2015 14:46 | Imprimare | Email



Marime text:

   



     În cadrul unei ședințe festive, organizată, joi, 16 iulie 2015, la Palatul Culturii din Tîrgu Mureș, primarul municipiului Tîrgu Mureș, Dorin Florea, alături de președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre, a anunțat că municipiul Tîrgu Mureș intră în lupta pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. ”Municipiul Tîrgu Mureș merită să dețină acest titlu, și mă bucur că demersul Consiliului Local Tîrgu Mureș, din 2014, nu a rămas doar la stadiul de intenție, ci iată că primim sprijinul onorant al Consiliului Județean Mureș, în realizarea acestuia. Viziunea noastră, pe termen lung, este de a coopta și zona periurbană și a-i crea acesteia atractivitate turistică și accesibilitate - dezvoltarea infrastructurii. Mă onorează gestul de susținere al orașelor Sighișoara și Sovata, care văd în acest proiect, ele însele o oportunitate, pentru a se putea crea circuite turistice și culturale în strânsă colaborare cu municipiul reședință de județ.”, a declarat primarul Dorin Florea. Avantajele municipiului au fost evidențiate și de președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre: ”Consider că patrimoniul cultural pe care Tîrgu Mureșul și toate celelalte unități administrativ-teritoriale le au, mă refer aici la multiculturalitate - români, maghiari, sași, țigani – va fi lucrul care va face diferența între noi și celalalte 13 candidate la acest titlu.” Ca un atuu al acestui proiect, primarul Dorin Florea și-a exprimat intenția de a pune bazele unui Sat al culturii transilvane: ”Tocmai pentru a pune în valoare ceea ce Mureșul a clădit de-a lungul istoriei, doresc să inițiem, în colaborare cu Consiliul Județean, refacerea unei localități complet părăsite. Refacerea satului Vaidacuta – prin crearea satului cultural transilvan autentic, prin care să punem în valoare elementele de cultură, ce ne definesc zona. Avem în vedere, în această zonă, reabilitarea a 50 de locuințe, care să fie puse la dispoziția artiștilor – pentru a avea un spațiu propice pentru întâlniri, expoziții, creație, tabere internaționale. Acesta să devină locul unde cultura depășește bariera etnică.” Consiliul Local Tîrgu Mureş a aprobat, anul trecut, în unanimitate proiectul de hotărâre privind aprobarea efectuării demersurilor legale pentru înfiinţarea Asociaţiei „Tîrgu Mureş Capitală Culturală Europeană”, care să pregătească oraşul Tîrgu Mureș pentru candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021.



Biroul de presă al primăriei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.