luni, 13 iulie 2015

O zi dintr-o viață



O zi dintr-o viață
Concurs
Cum prietenii de la Blogal Inițiative au propus o nouă temă, aceasta e una la care se pricepe toată lumea, fie că e vânător de concursuri pe bloguri, fie că e vânzător de piese de mașini, doctor, astronaut sau fermier.
Nu ați ghicit, tema nu e politica, nici fotbalul, nici femeile, teme la care românul, născut poet, de altfel, se pricepe din fașă. Tema e…cum arată o zi din viața ta. Banal, ar putea spune unii, atât de universal, ar spune alții! Așadar, compunere la liber, nu tu reproducere de comentarii învățate prostește pe de rost, viața valabilă 24 de ore, adică în exact  1.440 de minute sau în 86.400 de secunde sau într-o singură filă de calendar. Și aia doar  față, nu și verso!
Deja am cheltuit câteva secunde pe introducere și cum Cronos nu iartă și își mai și devorează fii (urât obicei la masă, ce maniere sunt și astea?!), să dăm bice cailor imaginari cu biciul imaginar, în timp ce Cronos s-a calmat și nu a acordat cartonaș galben pentru o la fel de imaginară tragere de timp! 

O zi din viața lui Ivan Denisovici!
Glumeam, sărmanul Ivan o ducea infinit mai prost în textul lui Aleksandr Soljenițîn.
Spre deosebire de Ivan, nu sunt nevoit să mă trezesc la 5, geamurile mele nu sunt căptuşite cu gheaţă de două degete grosime și nici trezirea nu e asigurată de un ciocan care lovește o bucată de fier, ci de cel mult de vreo pasăre care ciripește cu prea mult foc. Nu am să vă mint nici cu cele 8 ore de somn considerate necesare pentru un matur, ele fiind la mine un obicei. Știu, nu e sănătos, dar se mai întâmplă să îți calculezi ritmul de somn și după alte  strategii. Copii, să nu faceți ca nenea! Rușine, mie!
Nici cele 8 ore de muncă nu sunt bătute în cuie, ca la alții, așadar, program mai flexibil, nu ca al sărmanului Ivan, scos în câmp la minus 30 de grade cu pâslarii aduși de la uscătorie pentru o zi întreagă, iar termometrul la mine e piesă de decor, nu instrumentul pe care îl râcâia cu îngrijorare fostul Erou al Uniunii Sovietice din cartea lui  Soljenițîn.
Partea  cea mai frumoasă a zilei e asigurată la mine de întâlnirea cu nepoteii, gașca veselă care învață, se joacă, se ceartă, se împacă, visează, promite, iubește, se joacă, se ceartă, iar se joacă, iar se ceartă, iar timpul zboară. Și până să te  prinzi, au mai crescut o liniuță, iar tu ai mai îmbătrânit azi puțin fără să observi, iar asta dă frumusețe  vieții. Îmbătrânești frumos, zi de zi, nu ca eroii din basme, care comprimau timpul, crescând într-un an ca alții în 7. Și înveți să prețuiești timpul petrecut cu cei dragi:
 Mă doare tot ce iubesc acum, pentru că presimt în orice frumusețe sfârșitul, dar poate că așa arată adevărata iubire. Bucură-te de acest dar vremelnic, strigă o voce în mine. Căci nu există decât daruri vremelnice.(Octavian Paler)
E timpul….pentru sponsor!
Cum unii fac mișcare zilnic mai mult până la serviciu și înapoi, prea  puțin pentru o sănătate perfectă, iar alții acordă o atenție sporită mișcării și sănătății, Rexona a încercat să ofere ceva pentru ambele tabere: Rexona este primul antiperspirant din lume care conține microcapsule activate de mișcare și îți asigură protecție eficientă și senzație de prospețime pe parcursul întregii zile. Pentru că susține un stil de viață activ, Rexona a creat MotionSense, o tehnologie inovatoare, cu microcapsule, ce se activează la fiecare mișcare. Cu cât faci mai multă mișcare, cu atât se eliberează mai multă prospețime. Microcapsulele cu parfum se sparg la fiecare mișcare pe care o faci, pentru ca tu să te bucuri de o senzație de prospețime îndelungată. Oricare ar fi pasiunea ta și orice ti-ai dori să realizezi, Rexona, cu tehnologia unică MotionSense, te ajută să faci faţă provocărilor fiecărei zile. Pentru mai multe amănunte sunteți invitați să intrați aici: https://www.facebook.com/RexonaRomaniași poate așa veți descoperi mai multe beneficii ale mișcării și împotriva sedentarismului. E…timpul să trăiți mai bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.