luni, 13 iulie 2015

Hoții care au furat banii publici pentru ASA Târgu-Mureș tremură până în 20 iulie, adică până la împlinirea a 2 ani de la data la care banii au fost dați ilegal de mafia PDL Mureș scursurii care nu plătea datoriile către stat și borfașilor din camarila hoțului etnic. Fără replică de la DNA în dosarul jegului PDL Mureș care a fost dat cu mită de la Coral?!



Hoții care au furat banii publici pentru ASA Târgu-Mureș tremură până în 20 iulie, adică până la împlinirea a 2 ani de la data la care banii au fost dați ilegal de mafia PDL Mureș scursurii care nu plătea datoriile către stat și borfașilor din camarila hoțului etnic. Fără replică de la DNA în dosarul jegului PDL Mureș care a fost dat cu mită de la Coral?!

Nr. unic (nr. format vechi) :       232/43/2015
Data inregistrarii    03.07.2015
Data ultimei modificari:   13.07.2015
Sectie:          Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie
Materie:       Penal
Obiect:         contestarea măsurii asigurătorii (art.250 NCPP)
Stadiu procesual:   Fond

Părţi
Nume Calitate parte
ASOCIAŢIA SPORTIVĂ FOTBAL CLUB ASA 2013 TÂRGU MUREŞ          Petent

Şedinţe
20.07.2015
Ora estimata: 9:00
Complet: C1DL
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:   

13.07.2015
Ora estimata: 9:00
Complet: C1DL
Tip solutie: Amână pronunţarea
Solutia pe scurt: Amână pronuntarea în cauză la data de 20 iulie 2015, orele 9.00.
Document: Încheiere - Amânare iniţială a pronunţării    13.07.2015


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureş au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Dorin Florea, primarul oraşului şi Kiss Imola, directorul economic, pentru abuz în serviciu.
Urmăriţi pnal pentru complicitate la abuz în serviciu sunt MĂCEȘANU VIRGIL, CIOBAN MARIA, jurist respectiv secretar în cadrul Primăriei Tîrgu Mureș, și BENEDEK ISTVAN, GOMBOS GEZA CSABA, PETI ANDREI, JOZSA TIBOR, KARACSONY ERDEI ETEL, BAKOS LEVENTE ATTILA, TORZSOK SANDOR LASZLO, KIKELI PAL ISTVAN, SOOS ZOLTAN, HALLER BELA, ROMAN IOANA DANA, MATEI DUMITRU, PUIAC ION CLAUDIU, FĂRCAȘ IOAN, GUJAN HERMAN COSMIN LUCIAN, SOMEȘAN CRISTINA LIGIA, SABĂU POP AURELIAN OLIMPIU, LOGHIN LUCIAN MIRCEA, URCAN GHEORGHE, consilieri locali în cadrul primăriei Tîrgu Mureș.
La data de 18 iulie 2013, suspectul Dorin Florea în calitate de primar al municipiului Tîrgu Mureș și ordonator principal de credite și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu prin încălcarea prevederilor mai multor acte normative care interziceau alocarea de fonduri de la bugetul local către Asociația Sportivă Fotbal Club Municipal Tîrgu Mureș, întrucât aceasta avea obligaţii de plată neonorate privind impozitele şi taxele către stat, precum şi contribuţiile către asigurările sociale de stat.

Concret, suspectul a inițiat, în condiții ilegale, un proiect de hotărâre de consiliu local, care a stat la baza adoptării, în mod ilegal, la data de 25 iulie 2013,  a hotărârii a Consiliului Local Municipal privind aprobarea alocării, de la bugetul local, a sumei de 4.000.000 lei pentru sezonul competițional 2013-2014, în vederea continuării asocierii dintre municipiul Tg. Mureș și Fotbal Club Municipal Tg. Mureș.
a acea ședință a participat, pe lângă cei 20 de suspecți - consilieri locali, și secretarul Primăriei Municipiului, suspecta Cioban Maria, care a contrasemnat documentul respectiv.
Ulterior, suspectul Dorin Florea a încheiat și semnat în condiții ilegale, ca reprezentant al municipiului Tîrgu Mureș, alături de suspecta Kiss Imola, în calitate de directorul economic, un contract de asociere cu Asociația Sportivă Fotbal Club Municipal Tîrgu Mureș, contract vizat de suspectul Măceșanu Virgil în calitate de jurist, prin care s-a alocat acestei asociații sportive, de la bugetul local, suma de bani respectivă.
Prin aceste fapte a fost prejudiciat bugetul local al municipiului Tîrgu Mureș cu suma de 4.000.000 lei, plătită asociației sportive în perioada 21.08.2013 - 31.05.2014, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru Fotbal Club Municipal Tîrgu Mureș", anunţă comunicatul DNA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.