duminică, 24 martie 2019

4 milioane de pacienți, 10.000 de pacienți cărora li s-a cerut șpagă, 7.000 de plângeri și vă mirați că Dragnea merge la privat?!

4 milioane de pacienți, 10.000 de pacienți cărora li s-a cerut șpagă, 7.000 de plângeri și vă mirați că Dragnea merge la privat?!
Foarte interesant articolul, după mita electorală a PSD, numărul plângerilor a crescut, semn că nu e în regulă cu unii medici și asistenți care populează spitalele de stat și sunt profesioniști la cerut bani. De asta se operează și gașca PSD la privat?!
Carla Tănasie, jurnalist Digi24: Ne-am uitat la reclamațiile pacienților făcute prin mecanismul de integritate de pe site-ul Ministerului Sănătății și am comparat perioada martie-decembrie 2018, perioada în care medicii au salariile majorate și perioada martie-decembrie 2017, cand salariile erau nemajorate. Surpriza este că numărul reclamațiilor de șpagă este mai mare de când medicii au salarii mai mari. Datele arată însă un lucru și mai grav. Întrebați dacă vor să fie sesizate organele de anchetă, mulți pacienți spun că nu. Semn că se complac în această situaţie. În spitalele din România se internează în medie, anual, 4 milioane de pacienţi.

Mecanismul de integritate de pe site-ul Ministerului Sănătății există de 3 ani.

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății: Vedem că acolo peste 10.000 de persoane au raportat prin acel mecanism că li s-a cerut șpagă. Și peste 7.000 de oameni au facut plângeri.
4 milioane de pacienți, 10.000 raportează că li s-a cerut șpagă, 7000 au depus plângere. Se numește România la chestia asta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.