vineri, 22 martie 2019

Ex-Sereistul Bretfelean, zburat pentru încălcarea gravă a statutului SRI și amator de cearceafuri tricolore, a găsit matcă lângă puiuțul Pașcan

Ex-Sereistul Bretfelean, zburat pentru încălcarea gravă a statutului SRI și amator de cearceafuri tricolore, a găsit matcă lângă puiuțul Pașcan

  http://m.libertatea.ro/index.php/detalii/articol/sef-sri-judecat-pentru-abateri-grave-2605.html

 Seful SRI Maramures, maiorul Valentin Constantin Bretfelean, a fost demis si trimis in fata Consiliului de Judecata al institutiei, in urma unor "abateri grave" de la reglementarile interne, a anuntat, joi, Biroul de Presa al SRI. Prim-loctiitorul unitatii, maiorul Ioan Gherghel, a fost desemnat sa asigure comanda SRI Maramures.

Dacă nu ar fi trist ar fi vesel. Să vedeți acum idei pe băiatul cu poveștile nemuritoare. La noapte vin vandalii și atacă orașul, cu damf de SRI viu.

Valentin Constantin Bretfelean, fostul șef al SRI Maramureș a ajuns o slugă umilă în solda portocaliilor(sau sub ce culoare de camuflaj se ascund acum). Fost ofițer de securitate. Pâna în septembrie 2001, sub grad de maior, a condus secția SRI Maramureș. Demis și trimis în fața Consiliului de Judecata al SRI, pentru abateri grave de la regulamentele instituției.
În urmă cu puțin timp, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu l-a numit prefect al județului Mureș, probabil fără ca să se sinchisească să-i cunoască trecutul. Nici n-a apucat să facă cunoștință cu biroul că s-a schimbat regimul politic și fostul maior SRI a rămas pe drumuri. L-a recuperat rapid Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureș, care l-a repus șef peste Poliția Locală. Dornic să-și răsplătească șeful pentru ajutorul ce i l-a dat, Bretfeleanu s-a gândit că trebuie să ”facă totul” pentru ca Florea să câștige un nou mandat. Totul, adică inclusiv încălcarea legii, chiar dacă el este plătit din banul public ca să o apere! Pentru faptele comise, Valentin Bretfelean este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, cercetările fiind efectuate de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureș.
Să vedem faptele. Mai mulți polițiști locali din subordinea fostului securist au lipit vineri seara, autocolante cu mesaje care puteau crea panică în rândul cetățenilor, la intrările în mai multe blocuri din cartierul mureșean “Tudor Vladimirescu”. Autocolantele conțineau următorul mesaj al Primăriei Târgu-Mureș:
”Primăria Municipiului Târgu-Mureş deţine informaţii certe potrivit cărora reprezentanţi ai unor formaţiuni politice, în cârdăşie cu grupuri de interlopi, vor vandaliza, în nopţile premergătoare alegerilor din 10 iunie, imobilele şi autoturismele din oraş, prin lipirea de afişe denigratoare, atentând la ordinea şi liniştea publică precum şi la siguranţa şi integritatea bunurilor cetăţenilor municipiului.
Pentru preîntâmpinarea unor astfel de acţiuni menite a crea derută, confuzie şi nelinişte în rândul locuitorilor precum şi pentru protejarea bunurilor acestora, Primăria solicită sprijinul autorităţilor competente, în sensul depistării acestor acţiuni, identificării şi sancţionării făptuitorilor conform legislaţiei în vigoare.
Primarul municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea, se adresează, în egală măsură, cetăţenilor oraşului, rugându-i să sesizeze orice act de vandalism, apelând – prin Dispeceratul Integrat de Urgenţă – tel. 112 (apel gratuit) instituţiile statului abilitate a lua măsuri pentru protejarea bunurilor cetăţenilor, respectiv să se adreseze echipajelor de ordine publică aflate în misiune de patrulare în cartiere.
Primarul municipiului are încredere în puterea de discernământ a târgumureşenilor, fără deosebire de naţionalitate, precum şi în corecta apreciere a eforturilor primăriei pentru asigurarea integrităţii bunurilor cetăţenilor şi ale oraşului”.
După constatarea faptelor de către o echipă din cadrul IPJ Mureș, a fost înregistrat un dosar penal. Cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice de către directorul Direcţiei de Poliţie Locală, Valentin Bretfelean.
ACTUALIZARE: Ministrul Ioan Rus despre cazul Bretfeleanu
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că există “locuri sau momente” în ţară unde “Poliţia Locală se manifestă mai mult ca agent electoral al primarului” şi că, în cadrul analizei pe care o va face, după alegeri, un capitol separat îl vor constitui rolul Poliţiei Locale în desfăşurarea alegerilor şi chiar “schimbarea prerogativelor acestui tip de Poliţie”.
El a spus că cel mai grav caz a fost înregistrat în Mureş, unde şeful Poliţiei Locale, Valentin Bretfelean, este cercetat penal pentru abuz în funcţie.
“Eu am mai spus, noi am avut întâlniri zonale cu toate structurile ministerului, că sunt locuri unde constatăm că Poliţa Locală se manifestă mai mult ca agent electoral al primarului în funcţie, decât ca instituţie menită şi ea să apere ordinea şi siguranţa cetăţeanului şi chestiuni ce ţin de ordinea de drept într-o comunitate. În aceeaşi categorie încadrez şi atitudinea şefului Poliţiei Locale din Mureş, Valentin Constantin Bretfelean, şi fiindcă am încadrat-o acolo, are un dosar penal şi este deferit Parchetului pentru abuz în serviciu. Nu pentru asta este făcută şi este plătită de comunitate Poliţia Locală. Nu peste tot este aşa. Sunt locuri unde Poliţia Locală îşi face treaba, dar sunt locuri sau momente în care se manifestă ca şi un agent electoral privat al primarului în funcţie – egal că-i PSD, PDL, PNL sau din care partid face parte primarul. (…) S-a făcut anchetă, s-a deferit Parchetului, este în acest moment cercetat penal. De acolo încolo nu ştiu ce vor face ei, mai departe, ceea ce ştiu sută la sută e că după finele acestei alegeri, în interiorul unei analize mari, care se va face, referitor la întreg procesul de desfăşurare, unul dintre capitole va fi şi rolul Poliţiei Locale în desfăşurarea acestei alegeri şi vom vedea în ce măsură aceste concluzii ne vor face să gândim în vreun fel sau altul chiar schimbarea prerogativelor acestui tip de Poliţie”, a declarat Rus.
El a arătat că există locuri unde poliţiştii locali “se manifestă ca agent electoral al celui care îi plăteşte”, deşi “cel care îi plăteşte nu e primarul şi nici Consiliul Local, ci comunitatea”.
Autoritate contractanta: Primaria Municipiului Tirgu-Mures
Cod de identificare fiscala: 4322823
Adresa: Piata Victoriei nr.3, Targu Mures
Telefon: +40 0265268330
Fax: +04 0365801856
Ofertant: MEDIA FACTORY INTERNATIONAL SRL
Cod de identificare fiscala: RO28492078
Adresa: STRADA LUNGA NR 1, Sangeorgiu de Mures
Telefon: +40 757058059
Fax:
Detaliu produs / serviciu / lucrare
Denumire: Autocolante A4
CPV: 22462000-6 -
Materiale publicitare (Rev.2)
Unitate de masura: bucata
Data publicare: 01.04.2012 20:58
Descriere:
Autocolante a€“ format A4, suport PVC, print digital real solvent ink, 4+0
Detaliu achizitie
Denumire: [DA2850300]
Autocolante a€“ format A4
Cantitate: 3000.00
(bucata)
Data initiere: 23.04.2012 14:27
Data limita etapa: 26.04.2012 17:00
( Ofertare )
Pret maximal: 2.78 RON
(0.64 EUR)
Descriere:
Autocolante a€“ format A4, suport PVC, print d


DNA, CEVA DERANJ?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.