duminică, 17 martie 2019

Să ne râdem... cu proștii de la putere: Angajatul căruia i s-au furat din tichete de masă pentru a i se da tichete de vacanță va putea primi înapoi tichetele de masă furate de Guvernul român!


Să ne... râdem cu proștii de la putere: Angajatul căruia i s-au furat din tichete de masă pentru a i se da tichete de vacanță va putea primi înapoi tichetele de masă furate de Guvernul român!

Doar pentru prostălăii cu spume care nu înțeleg furtul, aveați tichete cu impozit 10 la sută, au venit bandiții și au impozitat cu 41,5 la sută, concomitent cu acordarea tichetelor de vacanță. 41,5 impozit x 12 plus 145 lei achitați ca impozit (10 la sută) dă minunatul 1700 lei furați din buzunarul bugetarului, pentru a li se da tichete de vacanță de 1450. Furt calificat de 250 lei!
P.S. Proces al meu cu Ministerul Finanțelor publice, în martie,  pe legea informațiilor publice, pentru că ăia habar nu au ce impozitează sau mai bine zis, nu au ce spune când le arăți cum s-au furat banii din tichete de masă, pentru a se minți că se dau vouchere... cadou, de turism!
 http://portal.just.ro/102/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=10200000000072211&id_inst=102
Hotnews zicere:

Deputatul ALDE Ștefan-Alexandru Băișanu a depus în Parlament un proiect pentru modificarea și completarea Legii privind acordarea biletelor de vacanță, acesta propunând ca în cazul în care un angajat nu folosește aceste vouchere să primească în schimb bani sau tichete de masă, scrie Mediafax.

„La Articolul 24, alineatul 1, se introduce două litere, a și b, cu următorul cuprins: Voucherele de vacanță sunt bilete de valoare care se acordă angajaților pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionale de efectuarea concediului în regim de turism intern. (litera b) În cazul în care voucherele de vacanță nu au fost utilizate, angajatorul se obligă să ofere contravaloarea în bani sau în tichete de masă”, se arată în proiectul depus de către deputatul ALDE Alexandru Băișanu.

Peste un milion de salariați din sectorul bugetar au beneficiat anul trecut de tichete de vacanță în valoare de 1.450 de lei.

Potrivit legislaţiei în vigoare, se acordă o singură indemnizaţie de vacanţă pe an, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, în limita sumelor prevăzute în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale, alocate cu această destinaţie.

„Voucherele de vacanță vor fi acordate angajaților pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern. În cazul în care voucherele de vacanță nu au fost utilizate, angajatorul se obligă să ofere contravaloarea ăn bani sau în tichete de masă. Gestionarea resursei umane constituie una dintre cele mai importante componente ale managementului oricărei întreprinderi, publice sau private, mari sau mici, iar motivarea acesteia către performanță ar trebui să fie prioritare”, se arată în expunerea de motive.

Propunerea a fost înregistrată la Biroul permanent al Camerei Deputaților care, în ședința din 13 martie, a stabilit că domeniul reglementat este de competența decizională a Camerei Deputaților, Senatul fiind prima Cameră sesizată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.