vineri, 8 martie 2019

Niște cizme și un papuc! Etnici de Târgu-Mureș!


Niște cizme și un papuc! Etnici de Târgu-Mureș!
Unde au fost cizmele și papucul care toarnă motorină pe focul demenței etnice românești, atunci când Florea se juca de-a Ținutul secuilor și semna pentru capitală culturală europeană?! Cel mai bine pică înscăunarea fostului sereist la Poliția locală, așteptăm multe de la individ, care să depășească poveștile idioate ale Bretfeleanului zburat de la Maramureș pentru încălcarea gravă a statutului SRI!
Ardealnews zicere:
Un pavaj în formă de stea cu opt colțuri a fost suficient pentru a arăta fățărnicia multor politicieni locali. Iar UDMR, care a devenit în ultima vreme partidul lui Florea, votându-i toate proiectele ilogice, a luat o smetie peste freză cu prima ocazie.

Despre ce-i vorba. La Tîrgu Mureș, se reamenajează Monumentul Secuilor Martiri și împrejurimile. În jurul monumentului a fost amenajată din pavaj, AVÂND TOATE AVIZELE NECESARE, o stea în opt colțuri, un simbol secuiesc. Steaua e importantă pentru secui (maghiari) și nu are nimic cu românii, căci ce rău poate face o stea din pavaj cuiva? 😉
Extremiștii s-au trezit la viață, au vociferat pe internet, iar Primăria a transformat, în câteva ore, steaua în octogon, FĂRĂ AVIZELE NECESARE. Legea nu a mai contat. Și a mai și demontat o plăcuță bilingvă pusă la izvor.

Constat cu regret că Primăria și-a mai bătut încă o dată joc de comunitatea maghiară din Tîrgu Mureș, tot mai puțin reprezentată de cameleonii din UDMR. Da, din păcate, în fiecare an, între 10 și 15 martie, când au loc sărbători ale secuilor/maghiarilor, apar “patrioții” de serviciu, care, iată, mai nou, se iau la harță cu un… pavaj.

P.S. Cel mai nociv a fost viceprimarul Papuc, ajuns în funcție grație UDMR, care, învârtoșat de o stea în formă de pavaj, a declarat că nu vrea să asiste “la transformarea Cartierului 7 Noiembrie (sic) în Ținutul Secuiesc”.

Târgu Mureş susţine Ţinutul Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană
Postat la: 10:38 pm, 18 Aprilie 2013 de Monica Vrânceanu
capitala culturala
Reprezentanții mai multor municipii și orașe din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş au semnat documentația legată de candidatura Ținutului Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană 2021. Printre semnatari se numără, alături de primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, primarii din Târgu Mureș – Dorin Florea,  Miercurea Ciuc – Ráduly Robert, Odorheiu Secuiesc – Bunta Levente, Gheorgheni – Mezei János, Târgu Secuiesc – Bokor Tibor și Sovata – Péter Ferenc.
Documentația a fost semnată, de asemenea, de președinții Consiliilor Județene Covasna și Harghita, Tamás Sándor, respectiv Borboly Csaba.
Primarul Antal Árpád a declarat că semnarea documentației, intitulată sugestiv „Expunere de motive”, constituie un prim-pas spre concretizarea proiectului care va duce candidatura Ținutului Secuiesc în cursa finală pentru titulatura de Capitală Culturală a Europei. În context, Antal a ținut să salute decizia autorităților locale din Târgu Mureș de a se alătura în acest proiect, spunând că aceasta nu va aduce decât beneficii pentru târgmureșeni.
„Consider că vorbim despre o pagină nouă în colaborarea autorităților locale din Secuime, fiind un pas important spre ceea ce ne dorim cu toții: punți între comunitățile de aici – cea maghiară, românească, romă. E o oportunitate de a pune noi baze în relațiile interetnice din Ținutul Secuiesc, după ce sute de ani oamenii de aici au apărat granițele Europei de Est. În cadrul acestui proiect vom pune accent atât pe tradițiile culturale, așa cum este normal, cât și pe rolul pe care Ținutul Secuiesc îl are în Europa acestui secol”, a declarat Antal Árpád. http://stiri.covasnamedia.ro/2013/04/18/targu-mures-sustine-tinutul-secuiesc-pentru-capitala-culturala-europeana/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu