joi, 7 martie 2019

Primăria inculpaților români e în mândrul rahat


Primăria inculpaților români e în mândrul rahat
Când ai inculpați români la butoane și faci praf banii publici pe găștile etnice și subordonații înapoiați din partid ai un oraș pe măsură. În rahat, ca primăria, dar rahat etnic românesc, nu turcesc. Pe când executarea silită ? Și încă nu s-au realizat planurile specifice și etnice dorite de inculpați: mega-calculator cu șantajarea UDMR, bani pentru transport subvenționat 100 la sută la escrocul român cu cartel taxi, parcare exorbitantă pentru firmele de românași morți de foame, alte baloane terenuri la prețuri nesimțite pentru românașul aferent, alte concerte pe obosiții străini care plac sexagenarilor din primărie. În rest, bani pe firmele pușcăriașilor nenorociți din camarilă (înainte și după revoluție), bani pentru mituitorul de la drumuri, pentru pavajele familiei, cadouri pentru polițiile mânjite cu cadouri probabil ilegale din banii târgumureșenilor, cu dorința de protecție, angajări de sereiști ratați și alte asemenea exemple de fapte demne de hârtia igienică cu intenții bune.
Msnews.ro joint:
 ADMINISTRAREA PUȘCULIȚEI. Conform directorului economic al Primăriei Târgu Mureș, Ana Năznean, instituția magistral condusă de primarul Dorin Florea, mai are în cont vreo 3,5 milioane lei și facturi neachitate la termen care însumează de aproape cinci ori mai mult, adică vreo 15 milioane lei.



Pentru că nu mai are bani nici să treacă strada, după ce-n acest mandat al primarului Florea s-au cheltuit peste 2 milioane de euro (sumă pe care o putem argumenta cu documente oficiale – se nu se creadă, eronat, că e o estimare), Primăria a primit astăzi, 7 martie, un balon de oxigen, respectiv acceptul dat de Consiliul Local să utilizeze 4 milioane de lei din excedentul bugetar provenit din anii precedenți, pentru acoperirea temporară a golurilor de casă. Adică, un împrumut pentru a plăti o parte din datoriile stringente.



Din cauză că n-are bani pentru a-și plăti serviciile contractate și furnizorii, Primăria condusă de Florea nu a plătit nici firmei de salubrizare (Salubriserv) mai multe facturi, iar aceasta, la rândul ei, nu a achitat facturile operatorului depozitului de deșeuri de la Sânpaul (Iridex). În consecință, după mai multe termene limită pentru achitarea plăților restante, Iridex nu a mai permis săptămâna trecută Salubriserv să arunce gunoiul în depozitul de la Sânpaul, iar orașul a stat o vreme cu tomberoanele și mașinile de transport deșeuri pline până la refuz, riscând un pericol major pentru sănătatea populației și pentru mediu.



Cu toate că n-are bani nici să treacă strada, Primăria condusă magistral de Florea are multă veselie, chef și bună-dispoziție, ca să utilizăm doar trei sinonime ce caracterizează starea întreținută de concertele “gratuite” pe bani executate cu ritmicitatea bogatului care nu mai știe pe ce să-și cheltuie banii. Ultimul exemplu, ieri, 6 martie, când municipalitatea a sărbătorit 8 martie cu un concert gratuit pe bani, în care capul de afiș a fost o clonă a defunctei formații Boney M.



Cam asta-i povestea despre cum este gospodărită pușculița publică a municipiului Târgu Mureș…



Cătălin VISCHI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.