miercuri, 25 septembrie 2013

Bandiții PDL Mureș au obținut ce au vrut: punerea pe butuci a sistemului de termoficare



Bandiții PDL Mureș au obținut ce au vrut: punerea pe butuci a sistemului de termoficare
O scriu de ani întregi: o mână de javre din PDL Mureș, cu interese jegoase de hoți de partid, au pus pe butuci sistemul centralizat, pentru a vinde centralele găinarilor din camarilă, să poată vinde sute de centrale la școli, pentru ca porcul din primărie să ia credit de 6 milioane de euro pe 2000 de centrale pentru săraci, pentru ca bandiții din consiliul local să pună mâna pe centrale, pentru ca bandiții să dea șefilor de asociație curțile centralelor Energomur, pentru ca porcii PDL Mureș să poată ajunge în spațiile Energomur, pe scuza spațiul… primăriei.  Mega-porcii lui Florea pot fi fericiți: au pus pe butuci sistemul. De acum, porcii PDL Mureș nu mai au ce fura, găinarii lui Florea nu mai au cum să dea 50.000 de euro din banii publici pentru dărâmarea unei centrale termice din centru. Ce o să mai fure porcii de români?! Pe mama lor din groapă?! Javrelor, ați furat doar pe vot etnic, altfel nu ați fi pupat furtul!

Citynews zicere:
Sistemul de termoficare de zeci de milioane de euro se închide definitiv
Sistemul de termoficare din Târgu Mureş se închide definitive, de marti, 25 septembrie. Municipalitatea va pune lacătul pe centrale după ce a investit în ultimii patru ani zeci de milioane de euro pentru modernizarea centralelor care furnizau agent termic în sistem centralizat. De mâine se închidă definitiv robinetul. Societatea care administra serviciul, SC Locativ nu mai poate opera sistemul din cauza expirării licenţei. Racordaţi la acest sistem au mai rămas 300 de persoane.
sistemul de termoficare de zeci de milioane de euro se inchide definitiv

Din 25 septembrie, 300 de consumatori care au mai rămas în sistem nu vor mai avea apă caldă şi încălzire, după ce se va pune lacăt definitiv pe sistemul de termoficare.  Un număr de 75 de apartamente din totalul de 300 se află în proprietatea Primăriei. Acestea vor avea în curând o centrală de bloc care va fi montată de municipalitate cu bani din bugetul local.

În 25 expiră licenţa de operare a sistemului de termoficare a Locativ. Contractul deja a expirat în iulie. Prin hotărăre de Consiliu Local am fost obligaţi să operăm până la expirarea licenţei. În momentul de faţă mai sunt aproximativ 300 de persoane la care se furnizează şi cărora mâine nu le mai furnizăm", a declarat Ovidiu Moldovan, director Locativ

Ceilalţi consumatori nu au decât să îşi monteze centrale termice de apartament sau alte surse de încălzire, iar cei care au venituri mici pot depune o cerere la Primăriei în vederea obţinerii unui ajutor de aproape 1.816 de lei în vederea montării de surse alternative pentru apă caldă şi încălzire. Cererile pentru aceste ajutoare se primesc abia săptămâna viitoare. De acest ajutor vor beneficia mureşenii care nu şi-au montat o microcentrală sau o altă sursă de încălzire şi care au venitul net pe membru de familie de până la 786 de lei şi d 1.082  pentru persoanele. Bineînţeles solicitanţii trebuie să fie proprietarii locuinţei pentru care cer ajutorul de urgenţă.

Problema este că în centralele din sistemul de termoficare au fost investite milioane de euro, iar acum vor intra în conservare. Cine este de vină că au fost risipiţi banii publici pe un sistem de termoficare pe care se va pune lacătul? Este o întrebare la care a dat răspunsul Ionela Ciotlăuş, viceprimarul municipiului Târgu Mureş.

„Cei care au aprobat investiţii de 45 de milioane de euro in sistem trebuia sa se asigure că vor furniza cu acest sistem în care au fost investiţi atâţia bani, energia termică în sistem centralizat”, a declarat Ciotlăuş.

Anul trecut, când criza ligheanului domnea la Târgu Mureş din cauza sistării apei calde,   peste 5.000 de târgumureşeni racordaţi la sistemul de termoficare, dar  cu venituri mici,  au apelat la ajutorul de urgenţă acordat de Primăria Târgu Mureş în vederea achiziţionării de sisteme alternative de încălzire. Astfel, consumatorii s-au debranşat în masă din cauza sistării apei calde şi a încălzirii în mod repetat, chiar şi pe timp de iarnă. Unii consumatori au fost obligaţi să se debranşeze dacă locuiau într-un bloc de locuinţe în care au mai rămas branşaţi mai puţin de jumătate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.