joi, 26 septembrie 2013

Următorul scandal cu retragerea decorației ar putea fi la actualul condamnat la 6 ani cu executare Mencinicopschi !



Următorul scandal cu retragerea decorației ar putea fi la actualul condamnat la 6 ani cu executare  Mencinicopschi !
Condamnarea lui Gheorghe Mencinicopschi, la 6 ani de închisoare cu executare, sentință încă atacabilă, poate aduce în atenția presei ce se poate întâmpla la o condamnare definitivă. Dr. Menci ar putea, la o condamnare definitivă, să se lingă pe bot de Ordinul național Serviciul Credincios, în rang de Cavaler!
Legea este clară în acest sens și fostul membru P.C și prestator de emisiuni la televiziunea partenerului  Voiculescu ar putea să se facă de cacao și cu ordinul luat, așa cum trebuie în cazul unui condamnat definitiv!

Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler (2000;)


http://www.clr.ro/rep_htm/L29_2000.htm

Retragerea decoraţiilor

Art. 52. − Calitatea de membru al unui ordin se poate pierde în următoarele situaţii:

a) condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa privativă de libertate;

b) pentru fapte dezonorante, altele decât cele prevăzute la lit. a), care aduc prejudicii morale membrilor ordinului.

Art. 53. − Pentru judecarea faptelor dezonorante care aduc prejudicii morale membrilor ordinului, altele decât cele prevăzute la art. 52 lit. a), se constituie un consiliu de onoare pentru fiecare ordin.

Art. 54. − (1) Consiliul de onoare este format din 7 membri, în cazul ordinelor naţionale, şi din 5 membri în cazul celorlalte ordine.

(2) Membrii consiliilor de onoare sunt aleşi pe termen de 5 ani de cavalerii ordinului respectiv, câte unul din cele trei grade inferioare şi câte doi din gradele de Mare Ofiţer şi Mare Cruce. Preşedinţia Consiliului de onoare este asigurată de cel mai în vârstă membru al gradului sau clasei superioare.

Art. 55. − (1) Consiliul de onoare al fiecărui ordin judecă şi faptele socotite dezonorante ale persoanelor decorate cu medaliile corespunzătoare ordinelor. În acest caz în Consiliul de onoare sunt cooptaţi, pentru cauza în speţă, şi doi titulari ai medaliei, care vor avea drept de vot deliberativ.

(2) Persoanele supuse judecăţii sunt invitate să participe la judecata Consiliului de onoare.

Art. 56. − Decoraţiile conferite pentru faptele săvârşite în serviciul apărării naţionale, pe timp de război, nu se retrag decât în cazul unei condamnări pentru trădare în timp de război.

Art. 57. − Persoanele cărora li s-a retras calitatea de membru al ordinului sunt obligate să restituie brevetul şi însemnul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.