joi, 19 septembrie 2013

Până când cei de la CNCD nu vor da amenzi derbedeilor din poliția locală și din biroul de presă al primăriei Târgu-Mureș pentru discriminarea la adresa rromilor (țiganii cu…cuib sau cei cu etnia care trebuie specificată de pungașii de polițiști lipitori de afișe pe bani publici pentru campania banditului PDL Mureș), alte discriminări sunt pedepsiste!



Până când cei de la CNCD nu vor da amenzi derbedeilor din poliția locală și din biroul de presă al primăriei Târgu-Mureș pentru discriminarea la adresa rromilor (țiganii cu…cuib sau cei cu etnia care trebuie specificată de pungașii de polițiști lipitori de afișe pe bani publici pentru campania banditului PDL Mureș), alte discriminări sunt pedepsiste!

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare de petitii in data de 18.09.2013, cu unanimitate de voturi a celor prezenti, a hotarat aplicarea urmatoarelor sanctiuni:

1. Amenda contraventionala in valoare de 10.000 lei fostului administrator judiciar al Hidroelectrica S.A., Remus Adrian Borza, pentru afirmatia "Hidroelectrica este o societate de productie, nu de lauze", denumindu-le "fatuci care au facut copii pe banda rulanta si nu au mai dat de multi ani pe la Hidroelectrica, plimba aerul prin curtea institutiei, pentru ca sunt neveste si amante de smecheri…eu ce sa fac? Sa dau afara inginerii care sunt în productie sau sa le dau pe fetele astea care nu au mai dat de 4-6 ani pe la Hidroelectrica si care sunt, oricum personal TESA", care reprezinta discriminare si incalca dreptul la demnitate al femeilor conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 al Ordonantei Guvernului nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

2. Amenda contraventionala in valoare de 2000 lei societatii comerciale Unirea Pres S.R.L. pentru publicarea in ziarul "Unirea" a unui articol care se opune organizarii unor spectacole la care au fost invitate formatii din Ungaria, pe motivul ca maghiarii au comis fapte reprobabile în cursul istoriei ("Aduceti aici, in inima Transilvaniei, aici unde au fost masacrati, trasi pe roata sau taiat gatul pentru "tradare" eroii neamului romanesc Mihai, Iancu sau Horea, Closca si Crisan. Aici unde ii avem pe Furdui Iancu, pe Bocsa, Leontina Farcas sau Mugurii de Tezaur. Eu, cetatean roman asuprit, batjocorit si umilit de unguri trebuie sa ascult muzica ungureasca. Peste cateva zile, pe 9 mai, la Abrud, comemoram zeci, sute de victime care au fost masacrate, in cel mai barbar mod. "NU", domnilor de la primarie, ma voi impotrivi, cu toate fortele mele, ca aceste formatii fara experienta, care au luat viata doar cu 2-3 ani in urma, sa cante la mine in oras si prin acest fel fac apel la toti cei care simt romaneste, sa vina alaturi de mine, in timp ce aceste formatii vor canta, noi vom intona Imnul Romaniei si vom arbora drapele romanesti"), care reprezinta discriminare si incalca dreptul la demnitate al maghiarilor incitand totodata impotriva organizarii unor evenimente culturale ale comunitatii maghiare conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 al O.G. nr. 137/2000.

3. Amenda contraventionala in valoare de cate 1000 lei Asociatia Alianta Familiilor din Romania si Asociatia Provita pentru Nascuti si Nenascuti pentru afisarea unor bannere care incita impotriva evenimentelor organizate in cadrul Lunii istoriei LGBT ("Vino la Muzeul Taranului Roman azi la ora 18! ti-ai vedea baietelul ... HOMOSEXUAL? ti-ai inchipui fetita … LESBIANA? Pe Olari, si la MTR, se fac niste chestii"), care reprezinta discriminare si incalca dreptul la demnitate al persoanelor LGBT incitand totodata impotriva organizarii unor evenimente de catre organizatii care promoveaza drepturile persoanelor LGBT conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 al O.G. nr. 137/2000.

4. Amenda contraventionala in valoare de 4000 lei consilierului local T.R. pentru afirmatii, facute cu ocazia unei sedinte de consiliu local, conform carora "tiganii" trebuie pusi la munca, ca nu ii mai suporta si nu ii mai tolereaza, ca ei sunt suportati in comunitate de sute de ani si sunt dusi in spate, care reprezinta discriminare si incalca dreptul la demnitate al romilor conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 al O.G. nr. 137/2000.

5. Amenda contraventionala in valoare de 2000 lei lui B.V. pentru publicarea pe un grup de discutii a unor mesaje negative la adresa maghiarilor si de a promova expulzarea maghiarilor ("... eu personal i-as fi condus de mult [pe "cetatenii romani de origine maghiara"] spre granita cu bilet doar de DUS... si interdictie de a mai pune piciorul in ROMANIA"), care reprezinta discriminare si incalca dreptul la demnitate al maghiarilor conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 al O.G. nr. 137/2000.

6. Amenda contraventionala in valoare de 600 lei primarului localitatii Joseni, judetul Harghita, Gáll Szabolcs, pentru netraducerea si in limba romana a paginii de internet a primariei, ceea ce reprezinta discriminare si refuzul acordarii unor drepturi comunitatii romanesti conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 10 lit. h al O.G. nr. 137/2000.

7. Amenda contraventionala in valoare de 4000 lei societatii comerciale E. pentru neasigurarea platii compensatiilor pentru bilete de odihna si tratament în mod nediferentiat membrilor ambelor sindicate, ceea ce reprezinta discriminare si incalca principiul acordarii unor drepturi sociale, altele decat cele reprezentand salariul, pe crieriul sindical, conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 6 lit. c al O.G. nr. 137/2000.
 
Hotararile motivate vor fi comunicate partilor, in termen legal, si sunt supuse caii de atac in instanta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.