sâmbătă, 28 septembrie 2013

Femeile din UDMR o iau pe urmele suratelor din alte partide. De ce te-ai înscrie într-o organizație pe criteriul sexului și să fii pusă în țarc de bărbați?!



Femeile din UDMR o iau pe urmele suratelor din alte partide. De ce te-ai înscrie într-o organizație pe criteriul sexului și să fii pusă în țarc de bărbați?!
Am scris de zeci de ori asta: femeile din România fac tâmpenia să accepte ca bărbații să le bage în organizații de femei. Cum să fie vorba de egalitate în politică dacă bărbații nu au organizație de bărbați, doar femeile au organizație pe criteriul de sex? Se prinde cineva de la CNCD despre discriminarea femeilor?! În concluzie, doar femei în organizația de femei a UDMR mai lipsea, peisajul e complet: femeia e considerată un nimic care trebuie ținut în organizația specifică, iar de acolo sunt scoase 2-3 mai arătoase sau pe alte criterii diferite de cele sexuale și aruncate pe lista cu eligibilii bărbați! Și ca să nu se spună că discriminarea e doar pentru femei, de același tratament au parte tinerii din organizația de tineret a oricărui partid!

Cluj: Primul Congres al femeilor din UDMR alege conducerea şi adoptă Programul Organizaţiei de Femei


Primul Congres al Organizaţiei de Femei a UDMR a început, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la manifestare participând circa 200 de delegate din partea a 22 de filiale teritoriale, la final urmând să se aleagă structura de conducere şi să se adopte Programul şi Regulamentul de funcţionare al organizaţiei.


La primul Congres Extraordinar al Organizaţiei de Femei a UDMR, care se desfăşoară, sâmbătă, la clădirea Casino din Parcul Central din Cluj-Napoca, sunt prezenţi şi au transmis mesaje, printre alţii, liderul Grupului UDMR din Senat, Marko Bela, vicepreşedintele politic al Uniunii, Borbely Laszlo, ministrul Apelor şi Pădurilor, Lucia Varga, preşedintele Organizaţiei de Femei a PNL, Andreea Paul, vicepreşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, Sonia Drăghici, vicepreşedintele Organizaţiei de Femei a PSD.

De asemenea, în cadrul manifestării au fost difuzate mesajele video ale preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, şi preşedintelui Organizaţiei Femeilor din PPE, Doris Pack.

Organizatorii manifestării spun că pe ordinea de zi a Congresului se numără evaluarea rezultatelor activităţii de organizare din perioada ultimelor trei luni de la înfiinţarea Organizaţiei de Femei, definirea priorităţilor perioadei următoare, respectiv adoptarea Programului şi Regulamentului de funcţionare al organizaţiei.

Congresul se va încheia sâmbătă după-amiază cu alegerea membrelor din prezidiul naţional al Organizaţiei de Femei a UDMR şi a preşedintelui organizaţiei.

Înfiinţarea Organizaţiei de Femei a UDMR a fost aprobată la cel de-al XI-lea Congres al UDMR care a avut loc în 25 mai, iar ulterior s-a format un comitet de iniţiativă care a coordonat procesul de înfiinţare a organizaţiilor teritoriale de femei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.